ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Φατίχ Τερίμ: Αυτές είναι οι απολαβές του Τούρκου και ο ορίζοντας του καλοκαιριού στο συμβόλαιο

Ο Φατίχ Τερίμ
Ο Φατίχ Τερίμ AP

Βάσει των όσων προκύπτουν από την Τουρκία οι απολαβές του Φατίχ Τερίμ στον Παναθηναϊκό εκτιμάται πως θα είναι εφάμιλλες αυτών που είχε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ανεξαρτήτως της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου του "Αυτοκράτορα", πολλά ως προς τη συνέχεια της συνεργασίας των δύο πλευρών θα καθοριστούν από την έκβαση της τρέχουσας σεζόν.

Στην Τουρκία επιμένουν για δύο πράγματα. Πρώτα πως η συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Φατίχ Τερίμ κλείστηκε με… fast track διαδικασίες, διαδικασίες ωρών, το πολύ πολύ λίγων ημερών και στη συνέχεια πως το οικονομικό δεν έπαιξε τον παραμικρό ρόλο στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις του ιδιοκτήτη των "πράσινων" με τον Τούρκο τεχνικό.

Σε πρώτο άκουσμα, λογικό. Ο "Αυτοκράτορας", κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν… ξέρει τι έχει. Και στα 70 του πια, βγαίνοντας από τα σύνορα της Τουρκίας και από την comfort zone της Γαλατασαράι (που δεν ήταν καθόλου τέτοια, ζώνη ασφάλειας δηλαδή, στην τελευταία του θητεία) για μόλις δεύτερη φορά πριν το προ εικοσαετίας παρουσία του στο καμπιονάτο, το τελευταίο που μπορεί να του προσφερθεί ως δέλεαρ είναι το οικονομικό.

Έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως προπονητικής αξίας, ο Τερίμ δεν θα μπορούσε ακριβώς λόγω του πάλαι ποτέ πολύ αυξημένου κασέ του, αλλά και των απαιτήσεων που πάντα έθετε ως προς το μπάτζετ στις ομάδες που αναλάμβανε, να συμφωνούσε με τον Παναθηναϊκό αν δεν ήταν πλέον προσιτός οικονομικά.

Οπότε οι εκτιμήσεις των συμπατριωτών του για απολαβές ανάλογες με αυτές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα. Ο Σέρβος αμειβόταν με ένα ποσό κοντά στις 900 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι καθαρές απολαβές του "αυτοκράτορα" αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο στη συμφωνία έχουν προβλεφθεί υψηλά μπόνους για την κατάκτηση πρωταθλήματος, κυπέλλου, αλλά και για την πορεία στην Ευρώπη τη νέα χρονιά.

Η διαφορά συνίσταται στα μπόνους, τα οποία είναι σημαντικά τόσο σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος όσο και στην προοπτική της επόμενης σεζόν με ενδεχόμενη συμμετοχή σε κατάκτηση τίτλων.

Το κομμάτι της επόμενης σεζόν είναι επίσης ένα θέμα στη συμφωνία. Ο Παναθηναϊκός δεν ανακοίνωσε χρονική διάρκεια συνεργασίας, στην Τουρκία όμως επιμένουν εξ αρχής, από την πρώτη στιγμή της δημοσιοποίησης της σχετικής πληροφορίας πως η αυτή θα είναι διάρκειας 1,5 έτους.

Κάτι που βάσει κατοπινών διαρροών από τους "πράσινους", προέκυψε κατόπιν απαίτησης του ιδιοκτήτη του συλλόγου, ο οποίος και αντέτεινε στην αρχική προτροπή του Τερίμ για συμβόλαιο ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν και μετά, αναλόγως πως θα κυλήσει η χρονιά, βλέπουμε.

Πρακτικά και με την προϋπόθεση πως η σχετική πληροφορία είναι ορθή, τότε είτε έχει προβλεφθεί στο συμβόλαιο και αυτό το "βλέπουμε" μεταφράζεται σε κάποια option αυτόματης ανανέωσης ή αντίστοιχα κάποια ρήτρα συναινετικού "διαζυγίου", είτε στο πιθανότερο σενάριο είναι πως έτσι κι αλλιώς, το ερχόμενο καλοκαίρι οι δύο πλευρές (και οι δύο,) θα επαναξιολογήσουν συνολικά το πλαίσιο της συνεργασίας τους και κατά πόσον αυτή θα συνεχίσει να υφίσταται και τη σεζόν 2024-25.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ