ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

"Φάρμακο" η πρόκριση πριν τις γιορτές

"Φάρμακο" η πρόκριση πριν τις γιορτές
παοκαλαμαριά

Παναθηναϊκός-Καλαμαριά, Πανιώνιος-Ξάνθη και Νίκη Βόλου-Ηλυσιακός με θέα τα προημιτελικά

Η διάκριση μέσω του δεύτερου τη τάξει θεσμού άλλωστε κρίνεται αναγκαία μετά και από την εξέλιξη του πρωταθλήματος, καθώς μπορεί να αποτελέσει πάντα διέξοδο για ένα τίτλο στην τρέχουσα σεζόν. Ενδιαφέρον παιχνίδι όμως φιλοξενείται και στην Νέα Σμύρνη, όπου διασταυρώνουν τα ξίφη τους, δύο άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας.

Ο Πανιώνιος που έχει γνωρίσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες μέσω του Κυπέλλου με την κατάκτηση του τροπαίου δύο φορές στο παρελθόν, αντιμετωπίζει την Ξάνθη που από την πλευρά της έχει υψηλές φιλοδοξίες μέσω του δεύτερου τη τάξει θεσμού και κάνει όνειρα για να φτάσει έως τον τελικό,κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα στην ιστορία της.

Το παζλ των σημερινών αγώνων συμπληρώνει η κόντρα δύο ομάδων της Β’ Εθνικής στο Βόλο με την Νίκη που απέκλεισε τον Άρη στην προηγούμενη φάση να αντιμετωπίζει τον Ηλυσιακό που απέκλεισε μία άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, τον Ατρόμητο και οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν το εισιτήριο για τα προημιτελικά του θεσμού.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της προκήρυξης του Κυπέλλου Ελλάδος στην 5η φάση οι αγώνες είναι μονοί.Σε περίπτωση κατά την οποία ένας αγώνας λήξει ισόπαλος, τότε θα διεξαχθεί νέος αγώνας στην έδρα της ομάδας που ήταν φιλοξενούμενη στον πρώτο.

Εάν και ο δεύτερος αγώνας λήξει ισόπαλος στην κανονική του διάρκεια, τότε οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα παίξουν ημίωρη παράταση. Εφόσον το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο μετά τη λήξη και της παράτασης, οι ομάδες θα οδηγηθούν στη διαδικασία των πέναλτι. Τα εκτός έδρας γκολ δεν υπολογίζονται ως «διπλά», όπως ισχύει στους διπλούς αγώνες.Σε όποιες περιπτώσεις χρειαστεί, οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10/1/2007. Πιο αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Νίκη Βόλου-Ηλυσιακός(14:30-ET1): Από τη στιγμή που απέκλεισαν δύο συλλόγους της μεγαλύτερης κατηγορίας στο προηγούμενο γύρο και η κληρωτίδα της έφερε αντιμέτωπες, οι δύο ομάδες της Β’ Εθνικής είναι φυσιολογικό να «βλέπουν» την ευκαιρία για διάκριση στο Κύπελλο με την πρόκριση τους στα προημιτελικά.

Η Νίκη Βόλου θέλει να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα και να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.Ο Ηλυσιακός πάντως αποτελεί μία από τις ομάδες που πρωταγωνιστούν στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα και θα κυνηγήσει και την συνέχεια μέσω του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι θα αγωνιστούν χωρίς τον Μπαλάφα και οι φιλοξενούμενοι χωρίς τους Βενιαμίν και Κόγιογλου.Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αποστολίδης του συνδέσμου Πειραιά.

Πανιώνιος-Ξάνθη(16:00-NET): Με χαμόγελα θέλουν να αποχαιρετίσουν το 2006 οι δύο αντίπαλοι στην Νέα Σμύρνη και η συνέχεια στο Κύπελλο, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική τόσο για τον Πανιώνιο όσο και την Ξάνθη.

Οι «κυανέρυθροι» λίγες μέρες μετά την πιο βαριά ήττα τους στο πρωτάθλημα από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, θα επιδιώξουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις με τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του δεύτερου τη τάξει θεσμού.

Άλλωστε στην συγκεκριμένη διοργάνωση έχουν βαριά ιστορία, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του τίτλου δύο φορές και επομένως θέλουν να φτάσουν ψηλά. Τις δικές της φιλοδοξίες όμως έχει και η Ξάνθη στον δεύτερο τη τάξει θεσμό και προσδοκά ακόμη και στην παρουσία της στον τελικό, κάτι που δεν είχε καταφέρει πριν από δύο χρόνια όταν και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Άρη.

Οδηγός της σε αυτή την προσπάθεια θα είναι η νίκη που είχε πετύχει στο ίδιο γήπεδο για το πρωτάθλημα, με 2-0 επί των Νεοσμυρνιωτών. Στον αγωνιστικό τομέα ο Έβαλντ Λίνεν έχει ως αμφίβολο τον Πλετς ενώ δεδομένες είναι οι απουσίες των Τσκιτισβίλι, Φερνάντες, Γουσούλη και Ταμπάση.

Για τους ακρίτες εξάλλου υπάρχουν σημαντικά προβλήματα καθώς ο Τάκης Λεμονής έχει εκτός πλάνων τους Παπαδημητρίου, Βίσιο, Κιντάνα, Παβιό, Μάνσο, Πιζαόφσκι και Άντζας. Διαιτητής του παιχνιδιού θα είναι ο Τεροβίτσας του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Παναθηναϊκός-Καλαμαριά(18:45-ΝΕΤ):Το κλίμα στο «πράσινο» στρατόπεδο είναι βαρύ μετά από τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα και πλέον η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου είναι μονόδρομος. Η πορεία στο πρωτάθλημα δεν είναι η καλύτερη και το Κύπελλο Ελλάδος μπορεί να αποτελέσει διέξοδο ενδεχομένως για ένα τίτλο, πόσο μάλλον μετά το περυσινό πρόωρο αντίο στον θεσμό από τον Εργοτέλη.

Η Καλαμαριά έρχεται με πολύ καλή ψυχολογία στην Αθήνα μετά και από το διπλό στο «Αλκαζάρ» για το πρωτάθλημα ενώ παράλληλα ψάχνει και για ρεβάνς για την ήττα στο πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο από τους «πράσινους» με 3-2, με το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στο φινάλε του αγώνα.

Ο Βίκτορ Μουνιόθ δεν υπολογίζει τον Δημήτρη Παπαδόπουλο και τον Βαγγέλη Μάντζιο που είναι τραυματίες ενώ ο Μάκης Κατσαβάκης δεν θα έχει στην διάθεση τους Μουράφσκι, Αμπονσά και Νίκο Παπαδόπουλο. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Μαζαράκος του συνδέσμου Άρτας.

Το πανόραμα του Κυπέλλου

19/12/06

Ηρακλής-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1(επαναληπτικός 10/1)

Χαϊδάρι-Ολυμπιακός 1-3

20/12/06

Νίκη Βόλου-Ηλυσιακός (14:30, ΕΤ1)

Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη (16:00, ΝΕΤ)

Παναθηναϊκός-Απόλλων Καλαμαριάς (18:45, ΝΕΤ)

21/12/06

Κέρκυρα-Ιωνικός (14:30, ΕΤ3)

ΠΑΟΚ-Εργοτέλης (18:45, ΝΕΤ)

ΟΦΗ-Λάρισα (16:00, ΝΕΤ)





















































TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ