ΑΓΙΑΞ

Φαν Σιπ: "Ήταν επιθυμία της γυναίκας μου να επιστρέψω στον Άγιαξ, το είχαμε συζητήσει πριν πεθάνει"

Φαν Σιπ: "Ήταν επιθυμία της γυναίκας μου να επιστρέψω στον Άγιαξ, το είχαμε συζητήσει πριν πεθάνει"
PRINT SCREEN

Ο Τζον Φαν Σιπ αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως ένας από τους λόγους του συμφώνησε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άγιαξ ήταν πως κάτι τέτοιο ήταν και επιθυμία της συζύγου του, που του την είχε εκμυστηρευτεί λίγο πριν φύγει από τη ζωή.

Ο Άγιαξ βρίσκεται στο χειρότερο σημείο της ιστορίας του βρισκόμενος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας της Eredivisie (με συγκομιδή 5 βαθμών έπειτα από 8 ματς) και μπροστά στο φάσμα του υποβιβασμού και η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου έδωσε τα κλειδιά των αποδυτηρίων στον Τζον Φαν Σιπ με την ελπίδα να σώσει την ομάδα πριν πέσει στον... γκρεμό.

Αυτή είναι η πρώτη δουλειά του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Ελλάδος μετά το τέλος της συνεργασίας του με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα τον Δεκέμβριο του 2021, με τον Αίαντα να εμπιστεύεται σε αυτό το κρίσιμο σημείο έναν άνθρωπο που είναι ορκισμένος "στρατιώτης" του, έχοντας 347 συμμετοχές με την ομάδα ως ποδοσφαιριστής αλλά και έχοντας εργαστεί ως βοηθός προπονητή στο παρελθόν.

Ο ίδιος πάντως έδωσε και μία έντονη συναισθηματική χροιά στη συνεργασία του με την ομάδα του Άμστερνταμ, αφού σε συνέντευξή του υποστήριξε πως μία από τις επιθυμίες της συζύγου του, λίγο πριν φύγει από τη ζωή (νικήθηκε τον περασμένο μήνα από τον καρκίνο στα 55 της χρόνια), ήταν να επιστρέψει στον σύλλογο.

"Έλαβα μία κλήση όταν ήμουν στην Αθήνα με την οικογένειά μου στην κηδεία της συζύγου μου. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, με ρώτησαν για το πώς θα μου φαινόταν να αναλάβω την ομάδα. Το είχα συζητήσει αυτό με τη γυναίκα μου στο παρελθόν και μου είχε πει ότι έπρεπε να το κάνω.

Για αυτό το λόγο είναι εύκολη η απόφαση που πήρα. Την στηρίζω πλήρως. Ο Άγιαξ με στηρίζει και η γυναίκα μου συμφώνησε σε αυτό "από ψηλά". Ξέρω ότι είναι μαζί μου σε αυτό", τόνισε ο Φαν Σιπ, και πρόσθεσε με νόημα: "Καταρχήν, ο Άγιαξ είναι ο σύλλογός μου και θέλω να βοηθήσω.

Κατά δεύτερον, το είχα συζητήσει πολύ προσεκτικά με την Ντανιέλ πριν πεθάνει. Είχε έντονη επιθυμία να κάνω κάτι με τον Άγιαξ ξανά. Πρώτον, επειδή ο Άγιαξ είναι ο σύλλογός μου, δεύτερος επειδή ήταν και δικός της σύλλογος επίσης. Άλλωστε, η αγάπη μας άρχισε εδώ".

TAGS ΑΓΙΑΞ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ