ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Έξοδοι κινδύνου για Χέρτα-Αμβούργο

Έξοδοι κινδύνου για Χέρτα-Αμβούργο
Χέρτα-οπαδοί

Η πρωτοπόρος Χέρτα δοκιμάζεται στην έδρα της Στουτγάρδης, ενώ ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής τα ντέρμπι Σάλκε-Αμβούργο και Ντόρτμουντ-Βέρντερ

Γκλάντμπαχ-Μπόχουμ
Από δύο συνεχόμενες επιτυχίες στο πρωτάθλημα, που συνοδεύτηκαν μάλιστα από 4αρες επί των αντιπάλων της, προέρχεται η Γκλάντμπαχ. Την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Χανς Μάιερ επικράτησε με 4-2 εκτός έδρας της Κολωνίας στο ντέρμπι του Ρήνου και ξέφυγε από τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας μετά από πολύ καιρό. Πολύ σημαντικό το παιχνίδι με τη Μπόχουμ, καθώς σε περίπτωση νίκης θα "δραπετεύσει" από την επικίνδυνη ζώνη. Μετά από ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων, η Μπόχουμ γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου (3-0) το περασμένο Σάββατο, που ήταν η 150η της στη Μπουντεσλίγκα. Φάση πάντως κλειδί σε εκείνο το ματς ήταν η αποβολή του Πφέρτσελ στο 48', καθώς όταν έμεινε με 10 παίκτες, η ομάδα του Μάρσελ Κόλερ κατέρρευσε.

Κότμπους-Κολωνία
Η -εντός προγράμματος- εκτός έδρας ήττα από το Αμβούργο την περασμένη αγωνιστική, σε συνδιασμό με την επιτυχία της Γκλάντμπαχ επί της Κολωνίας, σηματοδότησε την επιστροφή της Κότμπους στην τελευταία τριάδα της βαθμολογίας. Ο Μπόγιαν Πράσνικαρ ήταν ο άνθρωπος που είχε κρατήσει την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια την περυσινή σεζόν και υπάρχει αισιοδοξία για κάτι ανάλογο φέτος, με το σκεπτικό ότι από τα 10 τελευταία ματς τα έξι είναι εντός έδρας. Η Κολωνία απέχει επτά πόντους από την επικίνδυνη ζώνη και εννέα από την αντίπαλό της Κότμπους, όμως επικρατεί απογοήτευση στην ομάδα καθώς την περασμένη αγωνιστική γνώρισε ήττα στο τοπικό ντέρμπι με τη Γκλάντμπαχ. Με το αποτέλεσμα αυτό μάλιστα, η ομάδα του Κριστόφ Ντάουμ συμπλήρωσε τρεις αγώνες χωρίς νίκη και τώρα ψάχνει βαθμούς σε μία "γούρικη" έδρα (δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια) για να μην μπλέξει σε περιπέτειες προς το τέλος του πρωταθλήματος.

Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Η μετριότατη πορεία της Λεβερκούζεν μέσα στο 2009 συνεχίστηκε και στο Βερολίνο, όπου γνώρισε την περασμένη εβδομάδα ήττα με 1-0 από την πρωτοπόρο Χέρτα. Πλέον, η ομάδα του Μπρούνο Λαμπαντία μετράει μόλις μία νίκη στις οκτώ τελευταίες αγωνιστικές, γεγονός που την έχει αφήσει στην 7η θέση, με έξι πόντους λιγότερους από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν. Δεν είναι και πολύ καλύτερη η κατάσταση στη Φρανκφούρτη, με την τοπική Άιντραχτ να προέρχεται από δύο σερί ισοπαλίες, και με μία επιτυχία στα τελευταία οκτώ ματς να βρίσκεται μόλις τρεις πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.

Μπάγερν-Καρλσρούη
Από δύο εντυπωσιακές νίκες, με 5-1 επί του Αννόβερο (εντός) και 3-0 επί της Μπόχουμ (εκτός) προέρχεται η Μπάγερν Μονάχου, η οποία απέχει τέσσερις βαθμούς από την πρωτοπόρο Χέρτα. Το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, μπορεί να... περιμένει (Απρίλιος), καθώς κόντρα στην Καρλσρούη, οι Βαυαροί θέλουν πάση θυσία το "τρίποντο" για να παραμείνουν γερά στο κόλπο του τίτλου, του 21ου στην ιστορία τους. Σε δεινή βαθμολογική θέση έχει περιέλθει η Καρλσρούη, καθώς φιγουράρει στον πάτο της βαθμολογίας με πέντε λιγότερους από τη γραμμή της σωτηρίας. Το άσχημο για την ομάδα του Μπέκερ είναι πως δεν έχει σκοράρει στους πέντε τελευταίους αγώνες της, ενώ διαθέτει και τη χειρότερη επίθεση με 18 γκολ στο ενεργητικό της μετά από 24 αγωνιστικές στη Μπουντεσλίγκα (είναι επίσης και αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του πρωταθλήματος).

Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ
Μετά από την εκτός έδρας επιτυχία της επί της Βέρντερ (2-1) στον πρώτο αγώνα που έδωσε μέσα στο 2009 και έξι ματς στη συνέχεια μακριά από το "τρίποντο", η Αρμίνια επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα την περασμένη αγωνιστική, επικρατώντας με 1-0 της Καρλσρούης εκτός έδρας. Η ομάδα του Μίχαελ Φρόντσεκ έμεινε έτσι αήττητη για τέσσερα διαδοχικά ματς και πλέον είναι οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Φέλιξ Μάγκατ επαναλαμβάνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί πως η ομάδα του δεν είναι επίδοξη διεκδικήτρια του τίτλου, όμως η βαθμολογία και η πρόσφατη φόρμα των ομάδων τον διαψεύδει: η Βόλφσμπουργκ μετράει έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και δέκα σερί εντός έδρας νίκες, ενώ μετά το 4-3 επί της Σάλκε παραμένει τέσσερις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Χέρτα. Μετά τη Μπάγερν, οι "λύκοι" διαθέτουν τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στη Γερμανία (50 τέρματα), ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το δίδυμο Γκραφίτε-Τζέκο έχουν πετύχει τα 30 εξ αυτών.

Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης

Την πρώτη της νίκη μέσα στο 2009 ψάχνει ακόμα η Ντόρτμουντ, η οποία δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει το "τρίποντο" στους επτά τελευταίους αγώνες της (2 ήττες-5 ισοπαλίες). Την περασμένη αγωνιστική έφτασε πολύ κοντά στη... πηγή καθώς προηγήθηκε με 4-2 επί της Κότμπους στο 65' όμως τελικά έφυγε μόνο με έναν βαθμό και έτσι έμεινε εννέα πόντους πίσω από την 5η θέση, που οδηγεί στο Κύπελλο UEFA τη νέα σεζόν. Ιδιαίτερα ανεβασμένη είναι το τελευταίο διάστημα η Βέρντερ Βρέμης, καθώς πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA απέναντι στη Σεντ Ετιέν (εκεί θα αντιμετωπίσει την Ουντινέζε), ενώ προέρχεται και από το θρίαμβο στο "Βέζερσταντιον" επί της Στουτγάρδης με 4-0. Η απόσταση πάντως που χωρίζει τους "πράσινους" του Τόμας Σάαφ από την προνομιούχο 5η θέση είναι έντεκα πόντοι, κάτι που σημαίνει ότι η μοναδική περίπτωση διάκρισης φέτος θα έρθει μέσω του Κυπέλλου UEFA η του Κυπέλλου Γερμανίας (έχει πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά).

Στουτγάρδη-Χέρτα
Μετά από εννέα ματς αήττητος στο πρωτάθλημα στον πάγκο της Στουτγάρδης, ο Μάρκους Μπάμπελ υπέστη την πρώτη του ήττα και μάλιστα οδυνηρή, καθώς την περασμένη Κυριακή η ομάδα του συνετρίβη με 4-0 στη Βρέμη. Έτσι, οι Σουηβοί έμειναν τέσσερις πόντους πίσω από την πρώτη πεντάδα και για να πλησιάσουν θα πρέπει να πάρουν τη νίκη στο ντέρμπι με τη Χόφενχαϊμ, η οποία είναι η αμέσως επόμενη ομάδα από αυτούς στη βαθμολογία. Τη μοναξιά της κορυφής στη βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα απολαμβάνει εδώ και τρεις αγωνιστικές η Χέρτα, η οποία έχει απόσταση τεσσάρων πόντων από τις άμεσες διώκτριές της Αμβούργο, Βόλφσμπουργκ και Μπάγερν. Την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα του Λουσιέν Φαβρ επικράτησε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου με 1-0 επί της Χέρτα, με τον Αντρέα Βορονίν να βρίσκει για μία ακόμα φορά το δρόμο προς τα δίχτυα και να φτάνει τα 11 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Χόφενχαϊμ-Αννόβερο
Μετά από την καταπληκτική πορεία σε όλο τον πρώτο γύρο, όπου τερμάτισε στην πρώτη θέση με συγκάτοικο τη Μπάγερν Μονάχου, η Χόφενχαϊμ διανύει περίοδο μεγάλης "κοιλιάς" εδώ και 1,5 μήνα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της, έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία εννιά, ενώ τώρα απέχει έξι πόντους από την κορυφή. Πάρα τα τέσσερα τέρματα που έβαλε στο προηγούμενο ματς, το Αννόβερο πήρε μόλις έναν βαθμό κόντρα στη Ντόρτμουντ (4-4), και βλέπει την διαφορά που το χωρίζει από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας να μειώνεται επικίνδυνα (αυτή τη στιγμή είναι στους τρεις πόντους). Η "αχίλλειος πτέρνα" για την ομάδα του Ντίτερ Χέκινγκ είναι πάντως τα εκτός έδρας ματς, καθώς σε σύνολο 11 αγώνων έχει απολογισμό 1 ισοπαλία και 10 ήττες.

Σάλκε-Αμβούργο

Η συνήθως συμπαγής άμυνα της Σάλκε έγινε "φύλλο και φτερό" την περασμένη Παρασκευή, καθώς γνώρισε ήττα με 4-3 από τη Βόλφσμπουργκ των ταχύτατων επιθετικά Γκραφίτε και Τζέκο. Αυτή τη στιγμή οι "κενιγκασμπλάουεν" βρίσκονται στην 8η θέση, έξι πόντους πίσω από την πρώτη πεντάδα που βγαίνει στην Ευρώπη, και σε περίπτωση που έρθει αρνητικό αποτέλεσμα με το Αμβούργο το μέλλον του Φρεντ Ρούτεν στην ομάδα είναι εξαιρετικά επισφαλές. Στον αντίποδα, το Αμβούργο επικράτησε την περασμένη αγωνιστική με 2-0 της αδύναμης Κότμπους, ενώ θα παραταχθεί στο Γκελζενκίρχεν με την ψυχολογία στα ύψη, αφού την Πέμπτη νίκησε 3-2 τη Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία και προκρίθηκε πανηγυρικά στους "8" του Κυπέλλου UEFA, όπου κληρώθηκε να αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Σίτι. Η παράδοση στην έδρα της Σάλκε δεν είναι καλή (έχει τις μισές νίκες έναντι της αντιπάλου της), όμως ο Μάρτιν Γιολ ξέρει πως μόνο με νίκη στο ντέρμπι θα κάνει άλμα τίτλου.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Γκλάντμπαχ-Μπόχουμ (21.30)

ΣΑΒΒΑΤΟ

Κότμπους-Κολωνία (16.30)
Λεβερκούζεν-Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπάγερν-Καρλσρούη
Μπίλεφελντ-Βόλφσμπουργκ
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Στουτγάρδη-Χέρτα
Χόφενχαϊμ-Αννόβερο

ΚΥΡΙΑΚΗ

Σάλκε-Αμβούργο (18.00)










































TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ