ΑΕΚ

Εξέτασε Λόνβαϊκ η ΑΕΚ

Εξέτασε Λόνβαϊκ η ΑΕΚ

Ενδεικτικό και μιας επενδυτικής μεταγραφικής προσέγγισης της ΑΕΚ, το γεγονός ότι ασχολήθηκε κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου με την περίπτωση του 21χρονου Ολλανδού κεντρικού αμυντικού, έχοντας επαφές με τους Γουλβς, όπου και ανήκει ο ποδοσφαιριστής, χωρίς όμως τελικά να αποφασιστεί κάτι περισσότερο.

Δεδομένη η αναζήτηση της ΑΕΚ για έναν κεντρικό αμυντικό κατά τη διάρκεια της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου. Πέραν των όσων τσεκαρίστηκαν με προφίλ ταιριαστό για διεκδίκηση, αμέσως, θέσης βασικού στο rotation, οι επιτελείς της Ένωσης ασχολήθηκαν και με περιπτώσεις νεαρότερων στόπερ, σε λογική περισσότερο επενδυτική και συμπληρωματική στο υπάρχον (αλλά και σε αυτό της επόμενης σεζόν) ρόστερ, έχοντας όμως τα απαραίτητα εχέγγυα για εξέλιξη και βελτίωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, ένας από αυτούς με τον οποίοι οι πρωτοπόροι της Super League ασχολήθηκαν ενδελεχώς ήταν ο 21χρονος Ολλανδός, Νάιτζελ Λόνβαϊκ. Ενδεικτικό της δυναμικής του το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2020 αγοράστηκε από τους Γουλβς, οι οποίοι στο πλαίσιο της προετοιμασίας του τον παραχώρησαν δανεικό πέρυσι στη Φορτούνα Σιτάρντ της Eredivise (συμπαίκτης εκεί με τον Δημήτρη Σιόβα).

Εκεί πήρε 22 παιχνίδια πρωταθλήματος, συνεχίζοντας το… αγροτικό του φέτος, εντός αγγλικών συνόρων, αποτελώντας πλέον βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της πρωτοπόρου της League 1, Πλίμουθ.

Ο Λόνβαϊκ πέρασε επιτυχώς από το μικροσκόπιο της ΑΕΚ, η οποία μάλιστα είχε και επαφές με τον αγγλικό σύλλογο για τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2025 (και τους «λύκους» να έχουν option ανανέωσης για έναν χρόνο ακόμη).

Το αγγλικό club δεν ήταν αρνητικό στην παραχώρησή του – αρχικά ως δανεικού – γι’ αυτό και μάλιστα, άνθρωπος της ομάδας παρακολούθησε την αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νεάπολη ώστε να έχει δια ζώσης άποψη για το αγωνιστικό προφίλ της Ένωσης και το συνολικό περιβάλλον στο οποίο θα παραχωρούνταν ο Λονβάικ.

Οι επαφές, τελικά, δεν ευοδώθηκαν. Είτε για διαδικαστικούς λόγους (δεν ήταν εύκολο ή στο τέλος και ανέξοδο, να διακοπεί στο φινάλε της περασμένης μεταγραφικής περιόδου ο δανεισμός του Ολλανδού στην Πλίμουθ) είτε για… τεχνικούς – μορφή της τελικής αγοραπωλησίας του ποδοσφαιριστή -, είτε για αγωνιστικούς (απόφαση/επιλογή ΑΕΚ), οι συζητήσεις των δύο ομάδων δεν προχώρησαν.

Το καλοκαίρι έπεται…

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ