EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Νίκη για UEFA και FIFA, δικαιώθηκαν από τον Έλληνα εισαγγελέα για τη European Super League

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν
Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO, FILE

Ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστήριου για την υπόθεση του σχίσματος στο ποδόσφαιρο δικαίωσε τις UEFA και FIFA για τη European Super League, καθώς έκρινε συμβατούς τους κανόνες τους με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μία σημαντική πρώτη νίκη πανηγύρισαν την Πέμπτη (15/12) η UEFA και η FIFA, οι οποίες στο πλαίσιο της σύγκρουσης με τη European Super League χαιρέτισαν τη γνωμοδότηση του γενικού εισαγγελέα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που έκρινε συμβατούς τους κανόνες τους με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Έλληνας νομικός, Αθανάσιος Ράντος, τάχθηκε υπέρ της συνομοσπονδίας, δικαιώνοντας σε πρώτο χρόνο τη συνομοσπονδία απέναντι στις αποστάτριες Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους που επιμένουν στη σύσταση ανεξάρτητων από την UEFA διοργανώσεων, όπως η European Super League.

Ο εισαγγελέας και πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου της Επικρατείας ανέφερε: "Οι κανόνες των UEFA και FIFA υπό τους οποίους οποιαδήποτε νέα διοργάνωση υπόκειται σε εκ των προτέρων έγκρισή τους, είναι συμβατή με τον αντίστοιχο νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική ως προς την απόφαση που θα λάβει το δικαστήριο μέσα στο 2023, όμως ιστορικά οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ταυτίζονται με την άποψη του εισαγγελέα σε ποσοστό που φτάνει το 80%.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA FIFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ