EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: "Μιλήσαμε με πενήντα ομάδες, οι είκοσι είναι πολύ ενθουσιασμένες"

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ στο Metropolitan Stadium της Μαδρίτης για να παρακολουθήσει διά ζώσης ντέρμπι της Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο | 24 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ στο Metropolitan Stadium της Μαδρίτης για να παρακολουθήσει διά ζώσης ντέρμπι της Ρεάλ κόντρα στην Ατλέτικο | 24 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Η European Super League βρίσκεται σε κύκλο συζητήσεων με συλλόγους που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτήν, ακόμα κι αν εξέδωσαν ανακοίνωση εναντίον της, όπως αποκάλυψε ο συνιδρυτής της Α22, Ανάς Λανγκραρί.

Ο συνιδρυτής της Α22, του φορέα προώθησης της European Super League, Ανάς Λανγκραρί, παραχώρησε συνέντευξη στο Ouest-france, όπου αναφέρθηκε σε διάφορα φλέγοντα θέματα του υπό σύσταση πρωταθλήματος, όπως τις ομάδες που θα συμμετάσχουν.

"Δεν θέλω να πω τα ονόματά τους, επειδή δεν θέλω να τις εκθέσω. Από τις 21 Δεκεμβρίου, μιλήσαμε με περίπου πενήντα διαφορετικούς συλλόγους. Σχεδόν είκοσι από αυτούς είναι πολύ, πολύ ενθουσιασμένοι με το πρότζεκτ. Έχουμε ήδη αρκετούς συλλόγους για να αρχίσουμε τη διοργάνωση", δήλωσε μεταξύ άλλων.

"Είμαστε πολύ απασχολημένοι με τις συζητήσεις με διαφορετικούς συλλόγους, με ενώσεις φιλάθλων, με ποδοσφαιριστές και με κόσμο που εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο σε καθημερινή βάση. Όλοι μας καλούν για να καταλάβουν καλύτερα το πρότζεκτ, επειδή από τη στιγμή που είναι εφικτό και νόμιμο να προτείνεις μια εναλλακτική, όλοι το ψάχνουν. Μπορούμε να εργαστούμε μαζί για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο".

Ο Λανγκραρί πρόσθεσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει κάποιο όνομα συλλόγου που έχει πει "ναι", ανεξαρτήτως του τι έχει κυκλοφορήσει στα ΜΜΕ: "Ένας σύλλογος που ήδη έχει δεσμευτεί μαζί μας, εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον μας και μας είπε 'είναι ακριβώς το ίδιο όπως όταν διασφαλίζεις τη θέση ενός προπονητή και τον απολύεις τις επόμενες εβδομάδες'".

Οι διαφημίσεις κι η συνδρομή των 10 ευρώ

Ένα άλλο θέμα που θίχτηκε στη συνέντευξη αφορούσε την τηλεοπτική προβολή άνευ αντιτίμου από την streaming πλατφόρμα Unify που υποσχέθηκαν οι εμπνευστές της European Super League.

"Γιατί να πληρώνεις 40, 50, 60 ή 170 ευρώ κάθε μήνα, όπως στην Ισπανία, ώστε να βλέπεις ποδόσφαιρο, όταν μπορείς να βλέπεις δωρεάν; Άκουσα ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι τη μέρα δωρεάν ή ότι θα είναι δωρεάν για τρεις μήνες και μετά θα βάλουμε σύστημα πληρωμής. Όχι. Όλα τα παιχνίδια θα είναι δωρεάν και θα είναι έτσι για πάντα".

Όσο για το πώς αυτό θα είναι βιώσιμο, εξήγησε: "Το Gmail είναι δωρεάν, το WhatsApp είναι δωρεάν, το Instagram είναι δωρεάν Κι όμως έχουν τόσα έσοδα ανά χρήστη. Εσείς στη Ρεν δεν θα βλέπετε τις ίδιες διαφημίσεις με κάποιον στη Μαδρίτη".

Αν κάποιος όμως δεν επιθυμεί να βλέπει διαφημίσεις, τότε μπορεί να τις αποφύγει με ένα χρηματικό ποσό "που θα είναι περίπου 10 ευρώ τον μήνα", σύμφωνα με τον Λαγκραρί.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ