EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Κέρδισε έφεση για προστασία από τιμωρίες των UEFA και FIFA

Ο Καρίμ Μπενζεμά με τον Μπουσκέτς στο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ
Ο Καρίμ Μπενζεμά με τον Μπουσκέτς στο Μπαρτσελόνα - Ρεάλ © 2022 MANU FERNANDEZ / AP IMAGES

Η European Super League απευθύνθηκε για ακόμα μια φορά σε δικαστήριο της Μαδρίτης, για τη διαμάχη με FIFA και UEFA και κέρδισε την έφεση ώστε να μην τιμωρηθούν οι σύλλογοί της από τις δύο ομοσπονδίες.

Η European Super League κέρδισε την έφεση σχετικά με τη δυνατότητα της FIFA και της UEFA να επιβάλλουν κυρώσεις στους συλλόγους που ανήκουν ήδη σε αυτήν, δηλαδή Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, αλλά και σε όποιους ενταχθούν στο μέλλον.

Η εταιρία A22, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, γνωστοποίησε τη δικαστική απόφαση που ανατρέπει την προηγούμενη που έδινε τη δυνατότητα στους δύο ποδοσφαιρικούς φορείς ακόμα και να αποκλείσουν συλλόγους από τις διοργανώσεις τους.

Η εκδίκαση της έφεσης πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης, που είχε εκδώσει και τα αντίστοιχα ασφαλιστικά μέτρα τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση, η συμπεριφορά της FIFA και της UEFA απέναντι στη European Super League "δεν δικαιολογούνται ως προστασία των γενικών συμφερόντων του ποδοσφαίρου" και συνιστούν "αδικαιολόγητη παρενόχληση από όσους κατέχουν κυριαρχική θέση".

"Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι αυτή η δικαστική απόφαση επιτρέπει στην A22 να συνεχίσει ελεύθερα το πρότζεκτ της δημιουργίας μιας νέας και συναρπαστικής ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Επιβεβαιώνει ότι η μονοπωλιακή θέση της UEFA δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ασκηθεί πίεση ή να απειληθούν σύλλογοι ή εταιρίες που θέλουν να καινοτομήσουν και να αναζωογονήσουν τον ανταγωνισμό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε το διάλογο με τους φορείς του ποδοσφαίρου σε ένα νέο και πιο κατάλληλο περιβάλλον, απαλλαγμένο από απειλές και άλλα εμπόδια της UEFA και άλλων φορέων", δήλωσε ο CEO της Α22, Μπερντ Ράιχαρτ.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA UEFA ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ