EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Η UEFA μπορεί να αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις τις Γιουβέντους, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Οι Καρίμ Μπενζεμά και Ζεράρ Πικέ
Οι Καρίμ Μπενζεμά και Ζεράρ Πικέ © 2022 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Η UEFA πήρε μια μεγάλη δικαστική μάχη στην έφεση που άσκησε κατά της Γιουβέντους, της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα και πλέον έχει τη δυνατότητα να τους επιβάλει κυρώσεις.

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι τρεις αντάρτες της European Super League, η Γιουβέντους, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, καθώς στον διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι η UEFA κέρδισε τη έφεση που άσκησε κατά της απόφασης του εμπορικού δικαστηρίου της Μαδρίτης και πλέον μπορεί να τους επιβάλει ποινές, μέχρι και την αποβολή τους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ωστόσο μπορεί ο κίνδυνος να είναι αρκετά μεγάλος, αλλά οι τρεις ομάδες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση και να μπορέσουν να ανατρέψουν την άρση της διαταγής για μη επιβολή κυρώσεων. Και φυσικά μένει να φανεί και η επόμενη κίνηση της UEFA, δηλαδή ποιές ακριβώς ποινές προτίθεται να τους επιβάλει. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι η European Super League δεν εγκαταλείπει και θα συνεχίσει κανονικά τη μάχη της.

Η συγκεκριμένη κρίση έκρινε λογικό και δίκαιο το σύστημα της FIFA και της UEFA, για να διατηρήσει ίσες ευκαιρίες για τις ομάδες που θέλουν να διακριθούν στην αθλητική αγορά.

"Πρέπει να διασφαλιστεί η αθλητική αξία και οι ίσες ευκαιρίες, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλοιωθούν από τις προφανείς οικονομικές ανισότητες μεταξύ των συμμετεχόντων. Είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι αθλητικές αξίες και αρχές για να μην επικρατήσουν έναντι όλων αυτών, του αναφερόμενου οικονομικού συμφέροντος", ανέφερε χαρακτηριστικά το δικαστικό σώμα.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΤΑΛΙΑ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ