EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Η απάντηση στην εις βάρος της εισήγηση

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ με τον Τζουάν Λαπόρτα στην παραλαβή του τροπαίου του Champions League
Ο Φλορεντίνο Πέρεθ με τον Τζουάν Λαπόρτα στην παραλαβή του τροπαίου του Champions League © 2010 VICTOR R. CAIVANO / AP IMAGES

Ο γενικός εισαγγελέας Αθανάσιος Ράντος γνωμοδότησε υπέρ FIFA και UEFA στη διαμάχη με τη European Super League, όμως η νεοσύστατη οργάνωση απάντησε θεωρώντας ότι η απόφαση είναι ένα βήμα προς τη δικαίωση.

Ο γενικός εισαγγελέας Αθανάσιος Ράντος στον οποίο ανατέθηκε η υπόθεση της διαμάχης μεταξύ European Super League και FIFA - UEFA γνωμοδότησε υπέρ των δύο θεσμών του ποδοσφαίρου, όμως η τελευταία σελίδα του ζητήματος δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Αυτό υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η A22, η εταιρία που κατέχει το management της European Super League, με ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται το γεγονός ότι αναγνωρίστηκε το δικαίωμα δημιουργίας διαφορετικής διοργάνωσης συνιστά νίκη.

"Η γνώμη του γενικού εισαγγελέα είναι ένα βήμα στην υπόθεση και είμαστε ευχαριστημένοι με την αναγνώριση του δικαιώματος τρίτων πλευρών να διοργανώσουν πανευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις. Ο γενικός εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι η UEFA έχει μονοπωλιακή θέση, η οποία συνοδεύεται από σημαντική ευθύνη να επιτρέπει σε τρίτους να ενεργούν ελεύθερα στην αγορά. Ωστόσο, θεωρούμε ότι οι 15 δικαστές που θα εξετάσουν την υπόθεση, θα προχωρήσουν ακόμη περισσότερο και θα παρέχουν την ευκαιρία στους συλλόγους να διαχειρίζονται τη μοίρα τους στην Ευρώπη", υποστήριξε ο CEO της CEO of A22 Sports Management, Μπερντ Ράιχαρτ.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ FIFA UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ