EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Επέστρεψαν στην ECA οι εννέα ομάδες που είχαν αποχωρήσει

Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν μετά το γκολ κόντρα στη Νόριτς
Οι παίκτες της Λίβερπουλ πανηγυρίζουν μετά το γκολ κόντρα στη Νόριτς © 2021 RUI VIEIRA/ AP IMAGES

Εννέα από τις 12 ομάδες που συμμετείχαν στο εγχείρημα της European Super League επέστρεψαν στην Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, καθώς πλέον θεωρούν πως η ESL δεν ήταν προς το συμφέρον ολόκληρης της ποδοσφαιρικής κοινότητας.

Εννέα από τις 12 ομάδες που αποτέλεσαν ιδρυτικά μέλη της European Super League, αλλά λίγες ημέρες αργότερα εγκατέλειψαν το εν λόγω εγχείρημα, επέστρεψαν στην Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA), σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Athletic".

Πρόκειται για τις Ίντερ, Μίλαν, Ατλέτικο Μαδρίτης και τους έξι αγγλικούς συλλόγους, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Τότεναμ, Άρσεναλ και Λίβερπουλ, που φέρονται να υπέγραψαν νομικές δεσμεύσεις για την επανένταξή τους στην ECA.

Η ανακοίνωση της επιστροφής των εννέα συλλόγων έγινε τη Δευτέρα (16/8) .Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, αντικατέστησε τον Αντρέα Ανιέλι ως επικεφαλής της ECA.

Η Γιουβέντους, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι οι τρεις ομάδες που δεν θα επιστρέψουν, καθώς αρνούνται να βάλουν στο χρονοντούλαπο του ποδοσφαίρου την ESL, αλλά συνεχίζουν να συντηρούν αυτή την ιδέα, με την επιθυμία κάποια στιγμή μελλοντικά να υλοποιηθεί.

Μάλιστα, στις 30 Ιουλίου οι τρεις σύλλογοι εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαίωσαν τις προθέσεις τους να προχωρήσουν το πρόγραμμα της European Super League, αφού ένα δικαστήριο στη Μαδρίτη απαγόρευσε στην UEFA να αποκλείσει από τις διοργανώσεις της τις ομάδες που σχετίζονται αυτό.

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΜΙΛΑΝ ΤΣΕΛΣΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΑΓΓΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΙΝΤΕΡ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ