EUROPEAN SUPER LEAGUE

European Super League: Οι 12 ομάδες αποχωρούν από ECA, οι παράγοντες από UEFA

Ο Αντρέα Ανιέλι στην αναμέτρηση της Γιουβέντους κόντρα στην Μπάγερν
Ο Αντρέα Ανιέλι στην αναμέτρηση της Γιουβέντους κόντρα στην Μπάγερν © 2017 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Οι εξελίξεις με τη European Super League οδηγούν σε ανακατατάξεις σε διοικητικό επίπεδο στο διεθνές ποδόσφαιρο. Η ECA μένει ακέφαλη και χάνει τις 12 ομάδες που ιδρύουν τη νέα λίγκα, η διοίκηση της UEFA χάνει παράγοντες λόγω ασυμβίβαστου.

Η απόφαση για απόσχιση 12 κορυφαίων ομάδων ποδοσφαίρου και τη δημιουργία μιας νέας λίγκας κι ενός νέου φορέα διοργάνωσης οδηγεί και σε διοικητικές ανακατατάξεις στα υψηλά κλιμάκια του ποδοσφαίρου.

Η ECA, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Συλλόγων που αριθμεί 246 μέλη για τη σεζόν 2020-2021 (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ ως τακτικά μέλη, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Αστέρας ως συνδεδεμένα μέλη από Ελλάδα), αναμένεται να μείνει ακέφαλη, αφού πρόεδρός της ήταν ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι. Ο Ιταλός παράγοντας δεν συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη της ECA την Κυριακή και τη θέση του πήρε εκτάκτως ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ του Άγιαξ, ως πρόκριμα των εξελίξεων.

Ο Ανιέλι αναμένεται να παραιτηθεί και μαζί του θα αποχωρήσει από την ECA η Γιουβέντους, αφού η παρουσία της στον οργανισμό που την Παρασκευή συμφώνησε στις αλλαγές του νέου Champions League συνιστά ασυμβίβαστο. Μαζί με τη "γηραιά κυρία" αναμένεται να αποχωρήσουν και όλες οι ομάδες που ανήκουν στη European Super League, δηλαδή οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μίλαν, Ίντερ, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι, Άρσεναλ και Τότεναμ.

Υπό την ιδιότητα του επικεφαλής της ECA, ο Ανιέλι κατέχει μία θέση στην Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA, την οποία αναμένεται να αφήσει, ύστερα από την αποχώρησή του από την ECA. Μαζί του θα αποχωρήσει και ο Εντ Γούντγουορντ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο της ECA και έλαβε μέρος κι αυτός στις διαπραγματεύσεις των συλλόγων με την UEFA για το ανανεωμένο Champions League, αφού ήταν μέλος σχετικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν υποβάλλει ήδη τις παραιτήσεις τους ή θα το πράξουν εν ευθέτω χρόνω.

Photo Credits: © 2017 Matthias Schrader/Associated Press

TAGS EUROPEAN SUPER LEAGUE ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΤΟΤΕΝΑΜ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΝΤΕΡ ΜΙΛΑΝ ΑΡΣΕΝΑΛ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ