EUROPA LEAGUE

Βιγιαρεάλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Δεν έχουν πετύχει γκολ στα 4 μεταξύ τους παιχνίδια

Ο Μάρκος Σένα και ο Σάντι Καθόρλα της Βιγιαρεάλ σε μονομαχία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2005-2006 στο "Μαδριγάλ", Βιγιαρεάλ| Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2005
Ο Μάρκος Σένα και ο Σάντι Καθόρλα της Βιγιαρεάλ σε μονομαχία με τον Κριστιάνο Ρονάλντο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2005-2006 στο "Μαδριγάλ", Βιγιαρεάλ| Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2005 © 2005 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Βιγιαρεάλ θα αναμετρηθούν στον τελικό του Europa League, για το 2021. Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες άλλες τέσσερις φορές, αλλά σε καμία εξ αυτών δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνώρισε την ήττα από τη Ρόμα με 3-2, ωστόσο το σκορ του πρώτου αγώνα (6-2), της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό του Europa League.

Την ίδια ώρα η Βιγιαρεάλ έφυγε με τη λευκή ισοπαλία από το Εμιρέιτς, παίρνοντας την πρόκριση χάρη στη νίκη του πρώτου αγώνα στο "Λα Κεράμικα" με 2-1, με τον Έμερι να παίρνει την εκδίκησή του κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Οι δύο μονομάχοι του τελικού του Γκντανσκ στις 26 Μαΐου, έχουν αναμετρηθεί άλλες τέσσερις φορές, όλες στη φάση των ομίλων του Champions League.

Τη σεζόν 2005-06, ήταν οι πρώτες δύο λευκές ισοπαλίες, με τη Βιγιαρεάλ να τερματίζει πρώτη στον όμιλο, με δέκα βαθμούς και τη Γιουνάιτεντ τελευταία με έξι. Η Μπενφίκα τερμάτισε δεύτερη έχοντας οκτώ, ενώ η Λιλ τρίτη με έξι, υπερισχύοντας των "κόκκινων διαβόλων" στην ισοβαθμία.

Τη σεζόν 2008-09, όπου οι δύο ομάδες διασταυρώθηκαν εκ νέου στη φάση των ομίλων, η Γιουνάιτεντ τερμάτισε πρώτη στον όμιλο έχοντας δέκα βαθμούς, με τη Βιγιαρεάλ να τερματίζει δεύτερη με εννιά. Οι άλλες δύο ομάδες ήταν η Άαλμποργκ (Δανία) που τερμάτισε τρίτη με έξι βαθμούς και η Σέλτικ τελευταία με πέντε.

Στην εξέλιξη του τουρνούα, η Γιουνάιτεντ έφτασε μέχρι τον τελικό, όπου γνώρισε την ήττα στο Ολίμπικο, όπως και σήμερα (06/05), από την Μπαρτσελόνα με 2-0, ενώ η Βιγιαρεάλ αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Άρσεναλ, την οποία απέκλεισε σήμερα, για να βρεθεί στο Γκντανσκ στις 26 Μαΐου.

Photo Credits: © 2005 Alastair Grant/Associated Press

TAGS EUROPA LEAGUE ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ