EUROPA LEAGUE

Europa League: Σούπερ ανατροπή με Πεπέ για Άρσεναλ, η Σέλτικ υπέταξε την Λάτσιο

Arsenal's Nicolas Pepe, centre, celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the Europa League group F soccer match between Arsenal and Vitoria SC in London, Thursday, Oct. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Arsenal's Nicolas Pepe, centre, celebrates with teammates after scoring his side's third goal during the Europa League group F soccer match between Arsenal and Vitoria SC in London, Thursday, Oct. 24, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Η Άρσεναλ βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όμως με δύο γκολ του Πεπέ με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ πανηγύρισε νίκη με 3-2 απέναντι στην Γκιμαράες. Η Σέλτικ λύγισε την Λάτσιο με ανατροπή (2-1), ο Μπεργκ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη της Κρασνοντάρ στην Τουρκία.

Την τρίτη νίκη της στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές της φάσης των ομίλων του Europa League σημείωσε το βράδυ της Πέμπτης η Άρσεναλ, με το τρίποντο απέναντι στην Γκιμαράες στο Λονδίνο να έρχεται με συγκλονιστικό τρόπο και έναν αναπάντεχο πρωταγωνιστή: τον Πεπέ.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορες στο πρώτο ημίχρονο (είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μαρτινέλι) και κρατούσαν το 2-1 λίγο πριν το ματς μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο, όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Γάλλος επιθετικός για να λυτρώσει την ομάδα του και τον ίδιο μετά από ένα πολύ άσχημο ξεκίνημα στη σεζόν με μόλις 1 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Στο 80' ισοφάρισε σε 2-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ απο πλάγια θέση και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων σφράγισε μία τεράστια ανατροπή και πάλι με εκτέλεση φάουλ (3-2), για να κάνει το "Emirates" να εκραγεί από το ενθουσιασμό των οπαδών των Λονδρέζων.

Στο "Σέλτικ Παρκ" η Σέλτικ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι του 5ου ομίλου κόντρα στην Λάτσιο, με τους κέλτες να ρίχνουν στο καναβάτσο με 2-1 τους λατσιάλι και να σκαρφαλώνουν μόνοι πρώτοι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι προηγήθηκε στο 40' με εκπληκτικό τελείωμα του Λάτσαρι σε άψογα ξεδιπλωμένη αντεπίθεση, για να έρθει η ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο: ο Κρίστι έκανε το 1-1 στο 67 και στο 89' ο ίδιος παίκτης έβγαλε την ασίστ για το νικητήριο γκολ του Ζιλιάν.

Σπουδαίο διπλό στην Τραπεζούντα έκανε η Κρασνοντάρ, η οποία επιβλήθηκε 2-0 της Τράμπζονσπορ με σκόρερ τους Μπεργκ και Φιλένα, το βαθμό της ισοπαλίας πανηγύρισε στο Κίεβο η Κοπεγχάγη (1-1) έχοντας για σκόρερ τον Σωτηρίου στο 2ο λεπτό, άνετη νίκη με 3-0 για την Σεβίλλη επί της Ντουντελάνζ με δύο γκολ του Βάσκες και ένα του Χανταντί.

Από τα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη της Κλουζ επί της Ρεν (1-0) και της Βασιλείας επί της Χετάφε (1-0), ενώ έκπληξη σημειώθηκε στην Ολλανδία, με την Αϊντχόφεν του Κώστα Μήτρογλου (μπήκε αλλαγή στο 84') να μένει στο 0-0 με την ΛΑΣΚ.

1ος όμιλος

Σεβίλλη - Ντουντελάνζ 3-0 (48' 75' Βάσκες, 78' Χανταντί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

2ος όμιλος

Ντινάμο Κιέβου - Κοπεγχάγη 1-1 (53' Σαμπάνοβ / 2' Σωτηρίου)

Μάλμε - Λουγκάνο 2-1 (12' πεν. Μπέρχετ, 32' Μόλινς / 50' Χερντ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

3ος όμιλος

Χετάφε - Βασιλεία 0-1 (18' Φράι)

Τράμπζονσπορ - Κρασνοντάρ 0-2 (49' Μπεργκ, 90+2' Φιλένα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

4ος όμιλος

Αϊντχόφεν - ΛΑΣΚ 0-0

Σπόρτινγκ Λισσαβώνας - Ρόζενμποργκ 1-0 (70' Μπολασί)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

5ος όμιλος

Σέλτικ - Λάτσιο 2-1 (67' Κρίστι, 89' Ζιλιάν / 40' Λάτσαρι)

Ρεν - Κλουζ 0-1 (9' Ντεάτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

6ος όμιλος

Άρσεναλ - Γκιμαράες 3-2 (32' Μαρτινέλι, 80' 90+2' Πεπέ / 9' Έντουαρντς, 37' Ντουάρτε)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Σταντάρ Λιέγης 2-1 (28' Άμπρααμ, 73' Χιντερέγκερ / 82' Αμαλά)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ