CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Οι πιθανοί αντίπαλοι Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Άρη στα προκριματικά

Μονομαχία του Παλάσιος με τον Κρέσπο στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Μονομαχία του Παλάσιος με τον Κρέσπο στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ EUROKINISSI SPORTS

Μέχρι ποιον γύρο θα είναι στους ισχυρούς ο ΠΑΟΚ; Γιατί συμφέρει τον Παναθηναϊκό που είναι στους ανίσχυρους; Τα δύο σενάρια με Άρη. Ποιοι είναι οι βέβαιοι πιθανοί αντίπαλοι και ποιους περιμένουν ακόμα; Το SPORT24 δίνει όλες τις απαντήσεις για τα προκριματικά του Europa Conference League.

Τα περισσότερα πρωταθλήματα ανά την Ευρώπη βρίσκονται στην τελική ευθεία. Ορισμένα, όπως η Super League Interwetten έχουν ολοκληρωθεί. Το μίγμα παραμένει ασταθές, όμως υπάρχει μία πρώτη εικόνα για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές; διοργανώσεις της νέας σεζόν, όπως το Europa Conference League.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Άρη, οποίοι θα τοποθετηθούν σε 2ο και 3ο προκριματικό γύρο, στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, ύστερα από το... δώρο που έκανε η Ρόμα και ο Ζοζέ Μουρίνιο στον κυπελλούχο Ελλάδας. Η 20ή θέση της χώρας μας στην κατάταξη της UEFA πριν από ένα χρόνο (για τη σεζόν 2022-2023 αξιοποιείται το ranking του 2020-2021) οδήγησε στη δυσάρεστη συνθήκη να έχει τρία "εισιτήρια" για το 2ο προκριματικό γύρο (21 και 28 Ιουλίου οι αγώνες), όμως έστω και από ένα ντόμινο, μία ομάδα θα κάνει δύο εβδομάδες περισσότερη προετοιμασία (4 και 11 Αυγούστου οι αγώνες του 3ου προκριματικού) και αυτή είναι οι "πράσινοι" ως κυπελλούχοι.

Οι πιθανοί αντίπαλοι ίσως είναι... ζευγάρι

Η κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της UEFA στη Νιόν στις 15 Ιουνίου. Μία ημέρα νωρίτερα θα διεξαχθεί η κλήρωση του 1ου προκριματικού και ως εκ τούτου γίνεται κατανοητό ότι οι ελληνικές ομάδες ενδέχεται να μην κληρωθούν με έναν αντίπαλο, αλλά με ένα ζευγάρι. Οι αγώνες του 1ου προκριματικού γύρου θα πραγματοποιηθούν στις 7 και 14 Ιουλίου και ως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις, αν προκριθεί κάποιος σύλλογος που βρισκόταν στο γκρουπ των ανίσχυρων, θα υιοθετήσει το συντελεστή της (ισχυρής) ομάδας που απέκλεισε. Με αυτήν τη μέθοδο, δεν αποκλείεται στο γκρουπ των ισχυρών του 2ου προκριματικού γύρου να βρεθούν ομάδες που στην πραγματικότητα θα έχουν πολύ μικρό συντελεστή, απλά επειδή υιοθέτησαν αυτόν άλλης ομάδας.

Με αυτά τα δεδομένα, ουδείς μπορεί να προεξοφλήσει μία πλήρη λίστα πιθανών αντιπάλων, ωστόσο μπορεί να κάνει εκτιμήσεις, τόσο για τον ΠΑΟΚ που θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών, όσο και για Άρη που τούτη τη στιγμή είναι ανοιχτό το πού θα καταλήξει.

Ο Δικέφαλος θα είναι σίγουρα στους ισχυρούς, αφού με 25,000 βαθμούς διαθέτει έναν από τους πιο υψηλούς συντελεστές σε σχέση με τις ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη θέση στη διοργάνωση. Στο 2ο προκριματικό γύρο θα είναι η 4η πιο ισχυρή ομάδα, κάτω μόνο από Βασιλεία, Σλάβια και Γιουνγκ Μπόις. Οι Κίτρινοι θα βρεθούν στη διοργάνωση με το συντελεστή που υιοθετούν από την Ελλάδα (κάθε χώρα έχει ένα δικό της συντελεστή), διότι ο δικός τους είναι πιο χαμηλός. Προσώρας, δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε κάποιο γκρουπ δυναμικότητας, αν δεν προκύψουν ακόμα περισσότερες ομάδες με επιβεβαιωμένο εισιτήριο γι' αυτόν το γύρο. Η επικρατούσα εκτίμηση όμως είναι πως θα είναι στους ισχυρούς, όμως όσο οριστικοποιείται η λίστα των συμμετοχών στη διοργάνωση, τόσο πιο ασφαλείς θα είναι οι υπολογισμοί.

Με αυτά τα δεδομένα, οι ανίσχυροι που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ και οι οποίοι είναι γνωστοί αυτήν τη στιγμή είναι οι ΑΙΚ, Τζουργκάρντεν, Λέφσκι, Γκαμπάλα, Ζίρα, Κισβάρντα, Πούσκας, Ράκοβ, Κίζιλζαρ, Σεντ Πάτρικς, Σέπσι, Κόπερ, Γκόμελ, Βαλμιέρας, Βέλεζ, Μακεντόνιγια και Νόραβανκ. Για τις υπόλοιπες ομάδες από το 30μελές γκρουπ των ανίσχυρων θα χρειαστεί αναμονή για να ολοκληρωθούν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα και κύπελλα, καθώς και να προκύψουν όλες οι ομάδες που θα συμπληρώσουν το παζλ του 1ου προκριματικού (για να μπορέσουν να σχηματιστούν τα ζευγάρια που θα συμπληρώσουν την κληρωτίδα στο 2ο προκριματικό).

Ο Άρης θα έχει τους ίδιους πιθανούς αντιπάλους σε περίπτωση που τοποθετηθεί στο γκρουπ των ισχυρών. Σε διαφορετική περίπτωση, ο δρόμος του για τον επόμενο γύρο θα είναι στρωμένος με αγκάθια. Θα κληθεί να αντιμετωπίσει ομάδα από τους ισχυρούς (όχι τον ΠΑΟΚ, αφού υπάρχει σχετικός περιορισμός), όπου βρίσκονται Βασιλεία, Σλάβια, Γιουνγκ Μπόις, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αστανά, Μόλντε, Στεάουα, ΜΠΑΤΕ, Άντβερπ και πολλές γνωστές ακόμη. Οι "ευκαιρίες" είναι λίγες και εντοπίζονται στις Σούντουβα, ΤΣΣΚΑ Σόφιας, Μάδεργουελ, Νέφτσι, Βαντούζ και Τσουκαρίτσκι, συν όποιες ομάδες προκριθούν από τον 1ο προκριματικό γύρο, που θεωρητικά θα είναι πιο βατές.

Σημειώνεται πως η UEFA θα χωρίσει λίγο πριν από την κλήρωση τις 45 ομάδες των ισχυρών και τις 45 των ανίσχυρων σε μικρότερες υποομάδες, ώστε να διεξαχθεί πιο απλά και γρήγορα η διαδικασία. Αυτό σημαίνει ότι τη μέρα της κλήρωσης (15/6) οι πιθανοί αντίπαλοι κάθε ελληνικής ομάδας θα έχουν περιοριστεί σε πέντε ονόματα.

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε ένα κενό που προέκυψε στα προκριματικά του Europa League και οδήγησε σε ανακατατάξεις ακόμα και σε εκείνα του Europa Conference League, με συνέπεια να κερδίσει ένα γύρο με την ιδιότητα του κυπελλούχου Ελλάδας. Ωστόσο, στον 3ο προκριματικό θα τοποθετηθεί στο γκρουπ των ανίσχυρων, αφού κι αυτός υιοθετεί το συντελεστή της Ελλάδας (5,640), αφού ο δικός του είναι ακόμη μικρότερος, εξαιτίας και της πολυετούς απουσίας του από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μόνο τρεις ομάδες έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους ισχυρούς σε αυτήν τη φάση, οι Ζόρια (Ουκρανία), Άντερλεχτ και Βόλφσμπεργκερ, ενώ εκεί θα βρίσκεται και η Μπράγκα αν η Πόρτο δεν κατακτήσει το κύπελλο Πορτογαλίας, συνθήκη που τη στέλνει στο Europa League. Από εκεί και πέρα, θα προκύψουν ζευγάρια από το 2ο προκριματικό γύρο και ίσως βρεθούν στους ισχυρούς και ομάδες που ακόμα είναι μετέωρες μεταξύ των δύο γκρουπ δυναμικότητας, όπως η Τβέντε και η Λουγκάνο.

Τι θα συμβεί στους επόμενους γύρους για τον ΠΑΟΚ

Σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο, η κλήρωση της 18ης Ιουλίου (4 και 11 Αυγούστου τα παιχνίδια) θα τον βρει ξανά στους ισχυρούς. Οι αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου δεν θα έχουν αρχίσει ακόμα, με συνέπεια να είναι ξανά μεγάλο το ενδεχόμενο να μην κληρωθεί με έναν αντίπαλο, αλλά με ένα ζευγάρι από τους ανίσχυρους. Οι ομάδες που αρχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους από εκείνη τη φάση είναι δύο, η Νταντί Γιουνάιτεντ και ο Παναθηναϊκός, με συνέπεια μόνο οι Σκοτσέζοι να είναι πιθανοί αντίπαλοι.

Οι 25,000 βαθμοί του ΠΑΟΚ θα τον τοποθετήσουν στους 17 ισχυρούς σε περίπτωση που προκριθεί και στα playoffs. Η συγκεκριμένη συνθήκη είναι άκρως σημαντική, αφού μαζί του στους ισχυρούς θα βρίσκονται ομάδες από Αγγλία, Ισπανία, η Φιορεντίνα από την Ιταλία, η Νις από τη Γαλλία, η Κολωνία από τη Γερμανία και πολλά ακόμα μεγάλα ονόματα του διεθνούς ποδοσφαίρου. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την 1η Αυγούστου (18 και 25 Αυγούστου τα παιχνίδια) και αυτήν τη φορά είναι βέβαιο ότι θα κληρωθεί με ζευγάρι, αφού δεν υπάρχει ομάδα που να βρίσκεται ήδη στους ανίσχυρους σε αυτόν το γύρο.

Τέλος, αν η ελληνική ομάδα προκριθεί στους ομίλους της διοργάνωσης τότε θα βρίσκεται στο 1ο από τα 4 γκρουπ δυναμικότητας.

Το παράδοξο με Άρη και Παναθηναϊκό για τη συνέχεια

Αν ο Άρης βρεθεί στους ισχυρούς του 2ου προκριματικού γύρου και προχωρήσει στην επόμενη φάση, τότε ο συντελεστής του θα είναι τέτοιος που θα τον τοποθετήσει στο γκρουπ των ανίσχυρων. Αυτό σημαίνει ότι γνωρίζει ήδη τρεις πιθανούς αντιπάλους, τη Ζόρια, την Άντερλεχτ και τη Βόλφσμπεργκερ που θα βρίσκονται στους ισχυρούς, καθώς και ζευγάρια που θα περιλαμβάνουν έναν ισχυρό του 2ου προκριματικού, όπως η Βασιλεία, η Σλάβια, η Γιουνγκ Μπόις κλπ. Για ακόμα μία φορά, δεν θα μπορεί να κληρωθεί με τον ΠΑΟΚ και κατ' επέκταση με τον αντίπαλό του, αν αποκλείσει τον Δικέφαλο.

Υπάρχει όμως και το δεύτερο σενάριο. Οι Κίτρινοι τελικά να βρεθούν στους ανίσχυρους του 2ου προκριματικού γύρου και να πάρουν την πρόκριση. Μαζί με το "εισιτήριο" για τη συνέχεια, θα υιοθετήσουν και τον συντελεστή της ομάδας που απέκλεισαν, ο οποίος εξ ορισμού θα είναι μεγαλύτερος από το δικό τους (5,640). Ως εκ τούτου, έχοντας έναν καλύτερο συντελεστή, αυξάνονται οι πιθανότητες να είναι στους ισχυρούς στον 3ο προκριματικό γύρο και κατά συνέπεια να έχουν πιο ευνοϊκή κλήρωση, τουλάχιστον στη θεωρία. Αν βρεθούν στους ισχυρούς δια της τεθλασμένης, τότε ισχύουν τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, δηλαδή οι γνωστοί πιθανοί αντίπαλοι είναι η Νταντί Γιουνάιτεντ, καθώς και τα ζευγάρια που θα περιλαμβάνουν Μάδεργουελ, Νέφτσι, Καϊράτ, Όσιγεκ, Βαντούζ, Βόρσκλα και Τσουκαρίτσκι και από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά μέχρι να οριστικοποιηθούν οι λίστες των συμμετοχών.

Σε περίπτωση που ο Άρης φτάσει στα playoffs, ισχύουν τα αντίστροφα από όσα ισχύουν για τον 3ο προκριματικό γύρο. Αν στο 2ο προκριματικό ήταν στους ισχυρούς, οπότε στον 3ο προκριματικό ήταν στους ανίσχυρους, τότε στα playoffs θα είναι ξανά στους ισχυρούς, γιατί θα υιοθετήσει το συντελεστή του ισχυρού που απέκλεισαν. Αν στο 2ο προκριματικό ήταν στους ανίσχυρους, οπότε στον 3ο προκριματικό ήταν στους ισχυρούς, τότε στα playoffs θα είναι στους ανίσχυρους, γιατί θα μπουν στην κληρωτίδα με το δικό τους συντελεστή.

Το τελευταίο σενάριο αφορά και τον Παναθηναϊκό! Οι Πράσινοι θα βρεθούν στους ανίσχυρους του 3ου προκριματικού γύρου και αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που προκριθούν στα playoffs, θα υιοθετήσουν το συντελεστή της ομάδας που απέκλεισαν. Κατά συνέπεια, αυξάνουν κατά πολύ τις πιθανότητες να είναι ισχυροί στην κλήρωση της 1ης Αυγούστου και να αποφύγουν ομάδες από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Το πανόραμα των προκριματικών του Europa Conference League

ΠΡΩΤΟΣ προκριματικός γύρος (60 ομάδες)

Ισχυροί (30 ομάδες)

  1. Φλόρα (Εσθονία) 9,750
  2. Σκεντίγια (Βόρεια Μακεδονία) 9,000
  3. Ρίγα (Λετονία) 8,000
  4. Ολίμπια (Σλοβενία) 7,750
  5. Κουόπιο (Φινλανδία) 7,500
  6. Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο) 7,000
  7. Ντινάμο Τιφλίδας (Γεωργία) 6,500
  8. Μούρα (Σλοβενία) 5,500
  9. Ντρίτα (Κόσοβο) 5,000
  10. Ντινάμο Μινσκ (Λευκορωσία) 5,000
  11. Β36 Τόρσχαβν (Νησιά Φερόε) 4,750
  12. Λιέπαγια (Λετονία) 4,500
  13. Πέτροκουμπ (Μολδαβία) 4,500
  14. Γιουρόπα (Γιβραλτάρ) 4,500
  15. Λάτσι (6,000) ή Παρτιζάνι (4,250) - 2ος ή 3ος Αλβανίας
  16. Πιουνίκ (4,250) ή Αραράτ Αρμένια (5,000) - 2ος Αρμενίας
  17. Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) 4,000
  18. Χάβναρ Μπόλτφελαγκ (Νησιά Φερόε) 4,000
  19. Γκζίρα Γιουνάιτεντ (Μάλτα) 4,000
  20. Μιλσάμι (Μολδαβία) 3,750
  21. Κάουνο Ζάλγκιρις (Λιθουανία) 3,500
  22. Μπάλα Τάουν (Ουαλία) 3,250
  23. Σεντ Τζόζεφς (Γιβραλτάρ) 3,250
  24. Κρουζέιντερς (Βόρεια Ιρλανδία) 3,250
  • +6 ομάδες

Ανίσχυροι (30 ομάδες)

  1. Ρέικιαβικ (Ισλανδία) 3,000
  2. Σαμπούρταλο (Γεωργία) 3,000
  3. Σφάντουλ (Μολδαβία) 2,500
  4. Βικίνγκουρ (Νησιά Φερόε) 2,500
  5. Φλοριάνα (Μάλτα) 2,250
  6. Ντέρι Σίτι (Ιρλανδία) 2,250
  7. Λαρν (Βόρεια Ιρλανδία) 2,000
  8. Πανεβέζις (Λιθουανία) 2,000
  9. Πάιντε (Εσθονία) 2,000
  10. Κλίφτονβιλ (Βόρεια Ιρλανδία) 2,000
  11. Τούζλα Σίτι (Βοσνία) 1,825
  12. Σεϊναγιόκι (Φινλανδία) 1,775
  13. Τζιλάνι (Κόσοβο) 1,633
  14. Λάπι (Κόσοβο) 1,633
  15. Σλίγκο Ρόβερς (Ιρλανδία) 1,625
  16. Ντίλα Γκόρι (Γεωργία) 1,400
  17. Ακαντέμιγια Πάντεφ (Βόρεια Μακεδονία) 1,400
  18. Χάμρουν Σπάρτανς (Μάλτα) 1,400
  19. Νιούταουν (Ουαλία) 1,100
  20. Μάγκπαϊς (Γιβραλτάρ) 1,083
  21. Ντέτσιτς (Μαυροβούνιο) 1,000
  22. Ίσκρα (Μαυροβούνιο) 1,000
  23. Ατλέτικ ντ' Εσκάλδες (Ανδόρα) 0,933
  24. ΟΥΕ Σάντα Κολόμα (Ανδόρα) 0,933
  • +6 ομάδες

Αδιευκρίνιστο

  • Πογκόν (Πολωνία) 3,175
  • Λέχια (Πολωνία) 3,175
  • Ρουζομπερόκ (Σλοβακία) 3,125
  • Ντουνάισκα Στρέντα (6,500) ή Τάτραν (3,125) ή Ζέμπλιν (3,125) ή Ζίλινα (4,500) ή Τρέντσιν (3,125) - Νικητής playoffs Ευρώπης Σλοβακίας
  • Ίντερ (Φινλανδία) 3,000
  • Τρε Φιόρι (Σαν Μαρίνο) 3,000*
  • Μπόρατς (Βοσνία) 3,000
  • Ντουντελάνζ (8,500) ή Φόλα Ες (7,500) ή Εσπεράνζ (1,750) ή Ντιφερντάνζ (1,750) - 2ος ή 3ος Λουξεμβούργου
  • Φόλα Ες (7,500) ή Εσπεράνζ (1,750) ή Ντιφερντάνζ (1,750) ή Προγκρές (5,500) - 3ος ή 4ος Λουξεμβούργου
  • Αραράτ (1,625) ή Αλασκέρτ (8,000) - 3ος Αρμενίας
  • Παρτιζάνι (4,250) ή Βλάζνια (1,600) - 3ος ή 4ος Αλβανίας
  • Τρε Πένε (3,250) ή Λα Φιορίτα (4,000) ή Πεναρόσα (0,266) - 2ος Σαν Μαρίνο

*Ενδέχεται να αγωνιστεί στο Champions League, αν κατακτήσει το πρωτάθλημα

Δεύτερος προκριματικός γύρος - μονοπάτι μη πρωταθλητών (90 ομάδες)

Ισχυροί (45 ομάδες)

  1. Βασιλεία (Ελβετία) 55,000
  2. Σλάβια (Τσεχία) 52,000
  3. Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία) 37,000
  4. ΠΑΟΚ (Ελλάδα) 25,000
  5. Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 24,500
  6. Αστανά (Καζακστάν) 20,500
  7. Μόλντε (Νορβηγία) 19,000
  8. Στεάουα (Ρουμανία) 17,500
  9. ΜΠΑΤΕ (Λευκορωσία) 17,500
  10. Άντβερπ (Βέλγιο) 14,500
  11. Χαποέλ Μπερ Σεβά (Ισραήλ) 14,000
  12. Σπάρτα (Τσεχία) 13,500
  13. Φέχερβαρ (Ουγγαρία) 11,500
  14. Ζιλ Βισέντε (10,676) ή Γκιμαράες (10,676) - 5ος Πορτογαλίας
  15. ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία) 10,500
  16. Σούντουβα (Λιθουανία) 10,000
  17. Άλκμααρ (≥28,500) ή Φιτέσε (≥15,000) ή Ουτρέχτη (≥9,860) ή Χέρενφεν (≥9,860) - Νικητής playoffs Ευρώπης Ολλανδίας
  18. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Φλόρα (9,750)
  19. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σκεντίγια (9,000)
  20. Σπάρτακ (Σλοβακία) 8,500
  21. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Ρίγα (8,000)
  22. Καϊράτ (Καζακστάν) 8,000
  23. Χάιντουκ (8,000) ή Ριέκα (15,000) - 2ος ή 4ος Κροατίας
  24. Όσιγεκ (Κροατία) 8,000
  25. Ραπίντ (16,000) ή ΛΑΣΚ (36,000) ή Τιρόλ (7,770) - Νικητής playoffs Ευρώπης Αυστρίας
  26. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Ολίμπια (7,750)
  27. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Κουόπιο (7,500)
  28. ΑΠΟΕΛ (18,000) ή ΑΕΚ (7,500) ή Ανόρθωση (8,000) - 3ος Κύπρου
  29. Μάδεργουελ (Σκωτία) 7,380
  30. Νέφτσι (Αζερμπαϊτζάν) 7,000
  31. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Μπουντούτσνοστ (7,000)
  32. Τσουκαρίτσκι (Σερβία) 6,675
  33. Βόζντοβατς (6,675) ή Μπάτσκα Τόπολα (6,675) ή Ραντνίτσκι Νις (6,675) - 4ος Σερβίας
  34. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Ντινάμο Τιφλίδας (6,500)
  35. Βαντούζ (Λίχτενσταϊν) 6,500
  36. Βόρσκλα (Ουκρανία) 6,360
  • +9 ομάδες

Ανίσχυροι (45 ομάδες)

  1. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Ντρίτα (5,000)
  2. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Ντινάμο Μινσκ (5,000)
  3. ΑΙΚ (Σουηδία) 5,000
  4. Μακάμπι Νετάνια (4,875) ή Χαποέλ Τελ Αβίβ (4,875) ή Μπνέι Σαχνίν (4,875) - 4ος Ισραήλ
  5. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Β36 Τόρσχαβν (4,750)
  6. Χάμαρμπι (4,575) ή Έλφσμποργκ (4,575) - Κυπελλούχος ή 4ος Σουηδίας
  7. Τζουργκάρντεν (Σουηδία) 4,575
  8. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Πέτροκουμπ (4,500)
  9. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Λιέπαγια (4,500)
  10. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Γιουρόπα (4,500)
  11. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Μπρέινταμπλικ (4,000)
  12. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Χάβναρ Μπόλτφελαγκ (4,000)
  13. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Γκζίρα Γιουνάιτεντ (4,000)
  14. Λέφσκι (Βουλγαρία) 3,900
  15. Μπότεφ (3,900) ή Μπερόε (3,900) ή ΤΣΣΚΑ 1948 (3,900) - Νικητής playoffs Ευρώπης Βουλγαρίας
  16. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Μιλσάμι (3,750)
  17. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Κάουνο Ζάλγκιρις (3,500)
  18. Γκαμπάλα (Αζερμπαϊτζάν) 3,500
  19. Σέπσι (Ρουμανία) 3,430
  20. Ζίρα (Αζερμπαϊτζάν) 3,400
  21. Κισβάρντα (Ουγγαρία) 3,275
  22. Πούσκας Ακαντέμια (Ουγγαρία) 3,275
  23. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Μπάλα Τάουν (3,250)
  24. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σεντ Τζόζεφς (3,250)
  25. Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Κρουζέιντερς (3,250)
  26. Ράκοβ (Πολωνία) 3,175
  27. Κίζιλζαρ (Καζακστάν) 3,150
  28. Κόπερ (Σλοβενία) 3,000**
  29. Γκόμελ (Λευκορωσία) 2,500
  30. Βαλμιέρας (Λετονία) 2,000
  31. Βέλεζ (Βοσνία) 2,000
  32. Σεντ Πάτρικς (Ιρλανδία) 1,625
  33. Νοραβάνκ (Αρμενία) 1,625
  34. Μακεντόνιγια (Βόρεια Μακεδονία) 1,400
  • +11 ομάδες

**Ενδέχεται να αγωνιστεί στο Champions League, αν κατακτήσει το πρωτάθλημα

Αδιευκρίνιστο

  • Άρης (Ελλάδα) 5,640
  • Ζευγάρι του 1ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Μούρα (5,500)
  • Βίκινγκ (Νορβηγία) 5,450
  • Λίλεστρομ (Νορβηγία) 5,450
  • Σίλκεμποργκ (5,435)***
  • Άαλμποργκ (5,435) ή Ράντερς (7,000) ή Μπρόντμπι (8,500) ή Βίμποργκ (5,435) ή Οντένσε (5,435) - Νικητής playoffs Ευρώπης Δανίας
  • Κόνιασπορ (Τουρκία) 5,420
  • Μπασακσεχίρ (25,000) ή Αλάνιασπορ (5,420) - 4ος Τουρκίας
  • Άρης (Κύπρος) 5,275
  • Ουνιβερσιτάτεα Κραϊόβα (7,500) ή Μποτοσάνι (3,430) - Νικητής playoffs Ευρώπης Ρουμανίας
  • Ρασίνγκ (2,000) ή Ντουντελάνζ (8,500) - Κυπελλούχος ή 2ος Λουξεμβούργου
  • Βλάζνια (1,600) ή Λάτσι (6,000) - Κυπελλούχος Αλβανίας
  • +8 νικητές ακόμη του 1ου προκριματικού γύρου (μονοπάτι μη πρωταθλητών)

*** Ενδέχεται να αγωνιστεί στο Europa League, αν η Μίντιλαντ κατακτήσει το κύπελλο

Τρίτος προκριματικός γύρος - μονοπάτι μη πρωταθλητών (54 ομάδες)

Ισχυροί (27 ομάδες)

  1. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Βασιλεία (55,000)
  2. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σλάβια (52,000)
  3. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Γιουνγκ Μπόις (37,000)
  4. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τον ΠΑΟΚ (25,000)
  5. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (24,500)
  6. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Αστανά (20,500)
  7. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Μόλντε (19,000)
  8. Ζόρια (Ουκρανία) 18,000
  9. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Στεάουα (17,500)
  10. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη ΜΠΑΤΕ (17,500)
  11. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Άντβερπ (14,500)
  12. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Χαποέλ Μπερ Σεβά (14,000)
  13. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σπάρτα (13,500)
  14. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Φέχερβαρ (11,500)
  15. Άντερλεχτ (Βέλγιο) 11,500
  16. Βόλφσμπεργκερ (Αυστρία) 11,000
  17. Μπράγκα**** (46,000) ή Ζιλ Βισέντε (10,676) - 4ος Πορτογαλίας
  18. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την ΤΣΣΚΑ Σόφιας (10,500)
  19. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σούντουβα (10,000)
  • +8 ομάδες

****Ενδέχεται να αγωνιστεί στο Europa League, αν η Πόρτο κατακτήσει το Taça de Portugal

Ανίσχυροι (27 ομάδες)

  1. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Καϊράτ (8,000)
  2. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Όσιγεκ (8,000)
  3. Nταντί Γιουνάιτεντ (Σκωτία) 7,380
  4. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Μάδεργουελ (7,380)
  5. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Νέφτσι (7,000)
  6. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Τσουκαρίτσκι (6,675)
  7. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Βαντούζ (6,500)
  8. Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Βόρσκλα (6,360)
  9. Παναθηναϊκός (Ελλάδα) 5,640
  • +18 ομάδες

Αδιευκρίνιστο

  • Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σούντουβα (10,000)
  • Τβέντε (Ολλανδία) ≥9,860
  • Λουγκάνο (Ελβετία) 9,000
  • Ζευγάρι του 2ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Σπάρτακ Τρνάβα (8,500)
  • Χάιντουκ (8,000) ή Ριέκα (15,000) - Κυπελλούχος Κροατίας
  • +21 νικητές ακόμη του 2ου προκριματικού γύρου (μονοπάτι μη πρωταθλητών)

Playoffs - μονοπάτι μη πρωταθλητών (34 ομάδες)

Ισχυροί (17 ομάδες)

  • +17 ομάδες

Ανίσχυροι (17 ομάδες)

  • +17 ομάδες

Αδιευκρίνιστο

  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (105,000) ή Γουέστ Χαμ (21,328) - 7ος Αγγλίας
  • Βιγιαρεάλ (78,000) ή Αθλέτικ (19,171) - 7ος Ισπανίας
  • Ζευγάρι του 3ου προκριματικού που περιλαμβάνει τη Ζόρια (18,000)
  • Φιορεντίνα (Ιταλία) 15,323
  • Κολωνία (Γερμανία) 15,042
  • Νις (Γαλλία) 12,016
  • Ζευγάρι του 3ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Άντερλεχτ (11,500)
  • Ζευγάρι του 3ου προκριματικού που περιλαμβάνει την Βόλφσμπεργκερ (11,000)
  • +24 νικητές ακόμη του 3ου προκριματικού γύρου (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
  • +2 ηττημένοι του 3ου προκριματικού γύρου του Europa League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)
TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ