CONFERENCE LEAGUE

Europa Conference League: Η Βασιλεία απέκλεισε την Τράμπζονσπορ των Ελλήνων, άνετα η Φιορεντίνα

Οι παίκτες της Βασιλείας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τράμπζονσπορ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2022-2023 στο "Σενιόλ Γκιουνές", Τραπεζούντα | Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023
Οι παίκτες της Βασιλείας σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Τράμπζονσπορ για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa League 2022-2023 στο "Σενιόλ Γκιουνές", Τραπεζούντα | Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023 AP IMAGES

Η Βασιλεία επικράτησε με 2-0 της Τράμπζονσπορ και την απέκλεισε στα μπαράζ της φάσης των 16 του Europa Conference League. Η Φιορεντίνα νίκησε δεύτερη φορά την Μπράγκα και προκρίθηκε.

Η Βασιλεία άντεξε τον βομβαρδισμό της Τράμπζονσπορ, βρήκε τα γκολ που χρειαζόταν και με το 2-0 στην Ελβετία έκανε την ανατροπή και πήρε την πρόκριση στη φάση των 16 του Europa Conference League.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκαν με τον Ζεκί Αμντουνί μόλις στο 13ο λεπτό. Η απάντηση των φιλοξενουμένων θα μπορούσε να έρθει στο 27', όταν ο Τάσος Μπακασέτας (βασικός μαζί με τον Μανώλη Σιώπη) επιχείρησε να εκτελέσει πέναλτι, γλίστρισε και σούταρε άουτ.

Οι Τούρκοι συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση, δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως ήταν αρκετά άστοχοι. Στο 2ο μέρος, ο Άντι Ζετσίρι έκανε το 2-0 και την ανατροπή στο ζευγάρι, με την Τράμπζονσπορ να έχει δοκάρι και τελικά να μένει με τη γλύκα ενός γκολ με το οποίο θα έκανε το 1-1 (οι Τούρκοι στην κερκίδα άναψαν και πυρσούς), αλλά ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ.

Στην Τοσκάνη, η Μπράγκα κυνήγησε το θαύμα, προηγήθηκε με δύο γκολ, όμως όχι μόνο δεν κατάφερε να ανατρέχει το 0-4 της Πορτογαλίας, αλλά ηττήθηκε από τη Φιορεντίνα. Το 3-2 των γηπεδούχων σημειώθηκε με επεισοδιακό τρόπο, αφού σημειώθηκε μια πρωτοφανής διαφωνία Goal Line Technology και VAR, η οποία όμως δεν έπαιξε ρόλο στην πρόκριση.

Τα γκολ των Αντρέ Κάστρο και Άλβαρο Τζαλό ισοφαρίστηκαν από τους Ρικάρντο Μαντράγκορα στο 37' και Αρτούρ Καμπράλ στο 49'. Μόνο που η μπάλα από την προσπάθεια του Βραζιλιάνου δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή της εστίας σύμφωνα με τον έλεγχο του VAR, παρότι το Goal Line Technology ειδοποίησε τον διαιτητή ότι υπάρχει γκολ. Το 2-2 εν τέλει σημειώθηκε λίγο αργότερα από τον Ρικάρντο Σαπονάρα και η ανατροπή ήταν μοιραίο να σημειωθεί από τον Καμπράλ στο 83'.

Στο Πόζναν, η Λεχ κατάφερε να πάρει τη νίκη με 1-0 με αντίπαλο την Μπόντο Γκλιμτ και σε συνδυασμό με τη "λευκή" ισοπαλία στη Νορβηγία, πήρε την πρόκριση στη φάση των 16. Οι Πολωνοί βρήκαν το "χρυσό" γκολ με τον Μίκαελ Ίσακ στο 62' και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να έχουν ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ.

Η Γάνδη προκρίθηκε στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, επικρατώντας με 5-3 της Καραμπάγκ στο Βέλγιο, ύστερα από το 1-0 των 120 λεπτών. Ο αγώνας άρχισε με ένα ήσυχο 1ο μέρος και ένα εντελώς διαφορετικό 2ο, με τους γηπεδούχους να έχουν τις περισσότερες ευκαιρίες. Ο Γκιφτ Όρμπαν βρήκε το "χρυσό" γκολ στο 74' και ύστερα από μια παράταση δίχως γκολ, η λύση δόθηκε στα πέναλτι. Εκεί ο Ούγκο Κάιπερς σκόραρε για τους Βέλγους, ο Γιασίν Μπενζιά ηττήθηκε απ' τον αντίπαλο τερματοφύλακα για τους Αζέρους κι έτσι η Γάνδη έφτασε στην πρόκριση.

Τα αποτελέσματα των μπαράζ για τη φάση των 16

  • Κλουζ - Λάτσιο 0-0 [0-1]
  • Ντνίπρο - ΑΕΚ Λάρνακας 0-0 [0-1]
  • Παρτίζαν - Σέριφ 1-3 (14' Μένιγκ / 22' πεν. Μπαντόλο, 45+1' 47' Ντιόπ) [1-0]
  • Άντερλεχτ - Λουντογκόρετς 3-0 πεν., 2-1 παρ., 2-1 κ.α. (13' αυτ. Ρούσο, 68' Βερσάερεν / 71' Ροντρίγκες) [0-1]
  • Γάνδη - Καραμπάγκ 5-3 πέν., 1-0 παρ., 1-0 κ.α. (74' Όρμπαν) [0-1]
  • Βασιλεία - Τράμπζονσπορ 2-0 (13' Αμντουνί, 76' Ζετσίρι) [0-1]
  • Λεχ - Μπόντο Γκλιμτ 1-0 (62' Ίσακ) [0-0]
  • Φιορεντίνα - Μπράγκα 3-2 (37' Μαντράγκορα, 58' Σαπονάρα, 83' Καμπράλ / 16' Κάστρο, 34' Τζαλό) [4-0]

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στη φάση των 16

  • Νικητές ομίλων Europa Conference League: Μπασακσεχίρ, Γουέστ Χαμ, Βιγιαρεάλ, Νις, Άλκμααρ, Τζουργκάρντεν, Σίβασπορ, Σλόβαν
  • Από τα μπαράζ του Europa Conference League: Λάτσιο, ΑΕΚ Λάρνακας, Σέριφ, Άντερλεχτ, Βασιλεία, Λεχ, Φιορεντίνα, Γάνδη

* Η κλήρωση για τη φάση των 16 θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στις 14:00.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΜΠΡΑΓΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ