EURO

Euro 2032: Ιταλία και Τουρκία κατέθεσαν αίτηση στην UEFA για τη συνδιοργάνωσή του

Οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Euro 2020 στον τελικό κόντρα στην Αγγλία | 11 Ιουλίου 2021
Οι παίκτες της εθνικής Ιταλίας πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Euro 2020 στον τελικό κόντρα στην Αγγλία | 11 Ιουλίου 2021 @2021 MICHAEL REGAN/POOL VIA AP IMAGES

Η Ιταλία κι η Τουρκία έστειλαν επιστολή στην UEFA, εκφράζοντας την επιθυμία τους να φιλοξενήσουν από κοινό το Euro 2032.

Η Ιταλία κι η Τουρκία υπέβαλαν αίτηση στην UEFA και διεκδικούν τη συνδιοργάνωση του Euro 2032. Οι δύο χώρες έστειλαν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους να φιλοξενήσουν από κοινού τη διοργάνωση.

Μέχρι σήμερα, οι Ιταλία και Τουρκία είναι οι μόνες υποψήφιες χώρες για τη φιλοξενία του Euro, επομένως, εάν δεν υπάρξουν άλλες υποψηφιότητες, θα είναι κι αυτές που θα αναλάβουν τη διοργάνωση.

Θυμίζουμε πως οι Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Ιρλανδία και Βόρεια Ιρλανδία έχουν καταθέσει από κοινού υποψηφιότητα για το Euro 2028.

Να σημειώσουμε επίσης, πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που το Euro θα διεξαχθεί σε δύο διαφορετικές χώρες. Συνέβη και το 2000 στο Βέλγιο και την Ολλανδία, το 2008 με τις Αυστρία και Ελβετία και το 2012, όπου έγινε στην Πολωνία και την Ουκρανία.

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ