EURO

Euro 2024: Οι ομάδες που έχουν προκριθεί στην τελική φάση

Scotland's Scott McTominay, center, celebrates scoring a goal before it was disallowed during the Euro 2024 group A qualifying soccer match between Spain and Scotland at La Cartuja stadium in Seville, Spain, Thursday, Oct. 12, 2023. (AP Photo/Jose Breton)
Scotland's Scott McTominay, center, celebrates scoring a goal before it was disallowed during the Euro 2024 group A qualifying soccer match between Spain and Scotland at La Cartuja stadium in Seville, Spain, Thursday, Oct. 12, 2023. (AP Photo/Jose Breton) AP

Η Ισπανία πήρε το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2024 μετά τη νίκη της επί της Νορβηγίας και πήρε μαζί της και την Σκωτία, η οποία είχε ρεπό στον πρώτο όμιλο. Η Τουρκία πανηγύρισε επίσης την πρόκριση.

Την Κυριακή (15/10) δόθηκαν τρία ακόμη εισιτήρια για τα τελικά του Euro 2024, τα δύο μάλιστα από τον πρώτο όμιλο. Η Ισπανία επικράτησε 1-0 της Νορβηγίας και θα βρίσκεται στα γήπεδα της Γερμανίας.

Μαζί της παίρνει και την Σκωτία, η οποία έχει μεν ρεπό, αλλά δεν μπορεί να πέσει κάτω από την δεύτερη θέση. Η Τουρκία επίσης πανηγύρισε την πρόκριση μετά το 4-0 επί της Λετονίας.

Το Βέλγιο, η Γαλλία και η Πορτογαλία ήταν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική φάση, όπου τους περιμένει η οικοδέσποινα Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί με 24 ομάδες. Οι δύο πρώτοι κάθε προκριματικού ομίλου προχωρούν στα τελικά και τρεις ομάδες θα βρεθούν εκεί μέσω των playoffs.

TAGS EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΣΚΩΤΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ