EURO 2024

Euro 2024: Κατηγορείται η UEFA για σφετερισμό μίας τεχνολογίας του VAR, πιθανή η εξαίρεσή της από την διοργάνωση

Euro 2024: Κατηγορείται η UEFA για σφετερισμό μίας τεχνολογίας του VAR, πιθανή η εξαίρεσή της από την διοργάνωση
(AP Photo/Dave Thompson) (AP PHOTO/DAVE THOMPSON)

Η δυνατότητα της αξιοποίησης του VAR σε περιπτώσεις οφσάιντ στο Euro τίθεται εν αμφιβόλω μετά από μία ξαφνική καταγγελία από εταιρεία που ισχυρίζεται πως η UEFA οικειοποιήθηκε τα δικά της σχέδια.

Μπορεί το Euro 2024 να απέχει ελάχιστα από την έναρξή του, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε μία εταιρεία από το να μπει εμπόδιο στην αξιοποίηση μίας πολύ σημαντικής λειτουργίας του VAR.

Συγκεκριμένα, μία εταιρεία τεχνολογίας ονόματι Μπαλίνο, ισχυρίστηκε πως η UEFA αντέγραψε μία παρόμοια τεχνολογία, την οποία η ίδια είχε δημιουργήσει και κατέθεσε στην συνέχεια καταγγελία. Εφόσον δικαιωθεί η εν λόγω εταιρεία, τότε είναι πολύ πιθανό να υποχρεωθεί η UEFA να καταργήσει την συγκεκριμένη τεχνολογία από το VAR στο επικείμενο Euro.

Εκπρόσωπος της UEFA δήλωσε στη Sun: "Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τρέχουσες δικαστικές υποθέσεις. Ωστόσο, η UEFA δεν ανησυχεί υπερβολικά από την καταγγελία της Μπαλίνο".

Υπενθυμίζεται πως η τεχνολογία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ και επαινέθηκε ευρέως από τους φιλάθλους για την αποτελεσματικότητά της. Είχε αποφασιστεί να χρησιμοποιηθεί ευρύτερα μετά στο δεύτερο εξάμηνο του 2024, καθώς δεν θα είναι έτοιμη για την έναρξη της σεζόν 2024-25.

TAGS EURO 2024 UEFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ