EURO DATA ANALYSIS

Euro 2024, Γαλλία: Ο βιονικός Καντέ επέστρεψε και ήταν παντού στη νίκη της ομάδας του

Ο Ενγκολό Καντέ κοντρολάρει την μπάλα σε ματς της Γαλλίας
Ο Ενγκολό Καντέ κοντρολάρει την μπάλα σε ματς της Γαλλίας 2024 AP PHOTO/YOHAN BONNET

Ο Ενγκολό Καντέ ήταν ο MVP στη νίκη της Γαλλίας επί της Αυστρίας (1-0). Κινήθηκε παντού στον αγωνιστικό χώρο, ήταν ακούραστος και κάνει τον Ντεσάμπ να τρίβει τα χέρια του.

Η εθνική Γαλλίας ίδρωσε, μάτωσε, αλλά μπήκε με το δεξί στο Euro 2024. Οι Bleus επικράτησαν 1-0 της Αυστρίας, η οποία πάλεψε, με την αγωνία να διατηρείται στην αναμέτρηση μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Τα "φώτα" ήταν φυσικά στραμμένα πάνω στον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος στάθηκε και άτυχος λίγο πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, ωστόσο η προσοχή έπεσε και πάνω στον Ενγκολό Καντέ.

Ο 33χρονος μέσος της Αλ Ιτιχάντ επέστρεψε στις κλήσεις των Bleus έπειτα από δύο χρόνια απουσίας και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σ' ένα μεγάλο τουρνουά, μετά το Euro 2020, καθώς στο Μουντιάλ του Κατάρ ήταν εκτός, εξαιτίας τραυματισμού.

Ο Καντέ έλαμψε στην επιστροφή του. Απέδειξε γιατί λείπει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και δίκαια ψηφίστηκε MVP της αναμέτρησης της Γαλλίας κόντρα στην Αυστρία.

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες τις ενέργειες του Ενγκολό Καντέ με την μπάλα στα 90 λεπτά που έπαιξε στην πρεμιέρα του στο Euro 2024.

Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Καντέ στο Αυστρία - Γαλλία
Οι ενέργειες και οι κορυφαίες επιδόσεις του Καντέ στο Αυστρία - Γαλλία

O Καντέ κινήθηκε παντού μεταξύ των δύο περιοχών, με τα τρεξίματά του να είναι πολλά, μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Δεν έριχνε ούτε λεπτό τον ρυθμό του και έως το τελευταίο σφύριγμα δεν άφηνε σπιθαμή των χώρων ευθύνης του που να μην καλύψει.

Τελείωσε το παιχνίδι με 73 ενέργειες και ήταν από τους πιο δραστήριους ποδοσφαιριστές των Bleus. Στο ανασταλτικό κομμάτι πήρε άριστα. Είχε δύο κλεψίματα, τα περισσότερα από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή. Παράλληλα, είχε έξι ανακτήσεις, από τις κορυφαίες επιδόσεις του παιχνιδιού και δύο τάκλιν.

Επιπλέον, έδωσε 11 μονομαχίες και κατάφερε να κερδίσει τις πέντε. Η γαλλική Ομοσπονδία υποκλίθηκε στην εμφάνισή του, γράφοντας στο Twitter: "Ήταν παντού". Φυσικά, η Opta το επιβεβαιώνει.

Κομβικός και στην κυκλοφορία

Πέρα από το ανασταλτικό κομμάτι, ο Καντέ ήταν κομβικός και για την κυκλοφορία της Γαλλίας. Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε όλες του τις μεταβιβάσεις.

Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Καντέ στο Αυστρία - Γαλλία
Οι μεταβιβάσεις και οι κορυφαίες επιδόσεις του Καντέ στο Αυστρία - Γαλλία

Ο 33χρονος μέσος της Αλ Ιτιχάντ ήταν ο ποδοσφαιριστής που έπαιρνε την πρώτη πάσα από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς, με τους Ραμπιό και Γκριεζμάν να αγωνίζονται μπροστά του.

Ο Καντέ ήταν εξαιρετικά ακριβής, έχοντας 46 πετυχημένες στις 53 πάσες του, 87% ευστοχία δηλαδή και ανέλαβε το χτίσιμο του παιχνιδιού από πίσω. Προσπαθούσε πότε με κοντινές μεταβιβάσεις, πότε με πιο μακρινές να διασπάσει την άμυνα των Αυστριακών.

Επιπλέον είχε 19/23 πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή, ενώ ήταν και σχεδόν αλάνθαστος στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, με 11/13 πάσες στην επίθεση. Σημαντικό, επίσης το γεγονός ότι έβγαλε και δύο πάσες, οι οποίες δημιούργησαν ευκαιρία.

Ο Καντέ θύμισε τον παλιό, καλό του εαυτό, έδειξε γιατί έλειψε αυτά τα χρόνια από τη εθνική Γαλλίας, με τον Ντεσάμπ να τρίβει τα χέρια του και τον 33χρονο μέσο να δικαιώνει τον προπονητή του για την επιστροφή στις κλήσεις.

Οι πιο απίθανες στιγμές είναι στη Stoiximan… με πριμ στο bet builder, super ενισχυμένες αποδόσεις, πριμ στο παρολί και 0% γκανιότα!

TAGS EURO DATA ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ