OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Τόμας Ντιλέινι, ο gladiator της Δανίας

Ο Τόμας Ντιλέινι στο Τσεχία - Δανία
Ο Τόμας Ντιλέινι στο Τσεχία - Δανία © 2021 DAN MULLAN/AP IMAGES

Η Δανία πήρε μία σπουδαία πρόκριση κόντρα στην Τσεχία, με τον Τόμας Ντιλέινι να πραγματοποιεί ένα τρομερό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση.

Η Δανία επικράτησε 2-1 της Τσεχίας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2020, όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία (07/07, 22:00, ΑΝΤ1). Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ προηγήθηκε 2-0 και στη συνέχεια κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ της προβάδισμα, παρά τη μείωση του σκορ από τον Πάτρικ Σικ, αλλά και τη γενικότερη πίεση της Τσεχίας καθ' όλη τη διάρκεια του δεύτερου μέρους.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Δανούς ο Τόμας Ντιλέινι, ο οποίος πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση. Ο 29χρονος χαφ άνοιξε το σκορ με όμορφη κεφαλιά, ενώ είχε κι άλλη μία πολύ καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ για την ομάδα του.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την κάλυψη του Euro 2020, ο Ντιλέινι "πάτησε" όλο το γήπεδο και είχε γεμάτη παρουσία και στις δύο πλευρές.

Οι ενέργειες του Ντιλέινι κόντρα στην Τσεχία
Οι ενέργειες του Ντιλέινι κόντρα στην Τσεχία SPORT24 / STATS PERFORM

Κορυφαίος στις μονομαχίες

Μάλιστα, ήταν ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες (11) στον αγώνα, ενώ αντίστοιχα καλή παρουσία είχε στον αέρα με 7/9 επιτυχημένες διεκδικήσεις της μπάλας. Από εκεί και πέρα, είχε δύο κερδισμένα τάκλιν, τέσσερις ανακτήσεις κατοχής, ενώ δύο φορές είχε ενέργειες μέσα στη μεγάλη περιοχή, με ισάριθμες

Οι κερδισμένες μονομαχίες του Ντιλέινι κόντρα στην Τσεχία
Οι κερδισμένες μονομαχίες του Ντιλέινι κόντρα στην Τσεχία SPORT24 / STATS PERFORM

Ο Ντιλέινι έχει δημιουργήσει ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Πιερ Εμίλ Χόιμπιεργκ, ο οποίος έχει το ρόλο του δημιουργού στο 3-4-3 του Χιούλμαντ. Οι δυο τους κάνουν τη διαφορά στη μεσαία γραμμή για τη Δανία και έχουν καταφέρει να καλύψουν την τεράστια απώλεια του Κρίστιαν Έρικσεν. Δεν ήταν/είναι εύκολο.

Euro 2020: Τόμας Ντιλέινι, ο gladiator της Δανίας

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ