OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Το μεγάλο ματς του Πογκμπά και ο αχρείαστος χορός

Ο Πογκμπά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ελβετία
Ο Πογκμπά πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Ελβετία PHOTO CREDITS: © 2021 VADIM GHIRDA / AP PHOTO

Ο Πογκμπά ήταν ο κορυφαίος της Γαλλίας στον αποκλεισμό της από την Ελβετία, "ζωγράφισε" ένα υπέροχο γκολ, αλλά το μουντζούρωσε μετά με τον πανηγυρισμό του.

Η Γαλλία αποχαιρέτησε πρόωρα το Euro 2020, μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την Ελβετία στα πέναλτι. Οι Μπλε προδόθηκαν από το αγωνιστικό σχέδιο του Ντεσάμπ και είπαν "αντίο" με μόλις μία νίκη στο τουρνουά, απέναντι στη Γερμανία.

Η Ελβετία πήρε μια πανάξια πρόκριση και έτσι πήγε στράφι η μεγάλη εμφάνιση του Πογκμπά. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφυγε από τη διοργάνωση με ένα σπουδαίο ματς.

Δείτε στο γράφημα της Opta / Stats Perform τις ενέργειες του Πογκμπά με την μπάλα απέναντι στην Ελβετία.

Οι ενέργειες του Πογκμπά με την μπάλα απέναντι στην Ελβετία
Οι ενέργειες του Πογκμπά με την μπάλα απέναντι στην Ελβετία

Ο Πογκμπά τελείωσε το παιχνίδι με 101 ενέργειες με την μπάλα, 11/19 μονομαχίες και 12(!) ανακτήσεις κατοχής, αυτές που βλέπετε στο επόμενο γράφημα.

Euro 2020: Το μεγάλο ματς του Πογκμπά και ο αχρείαστος χορός

Όλα αυτά βέβαια πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μπροστά σ'αυτά που έκανε ο Πογκμπά στην επίθεση για τη Γαλλία. Δημιούργησε τέσσερις ευκαιρίες, με μία εξ αυτών να είναι η καλύτερη του αγώνα: αυτή που έχασε ο Εμπαπέ στην παράταση.


Ο Πογκμά είχε συνολικά 20 εύστοχες πάσες στην επίθεση, 5/6 πετυχημένες ντρίμπλες και έβαλε το κερασάκι με το εκπληκτικό σουτ που έκανε το 3-1.

Έφτιαξε μια ζωγραφιά και μετά τη μουτζούρωσε

Το σουτ αυτό ήταν το αριστούργημά του.

Μια ζωγραφιά που τη μουτζούρωσε με τον πανηγυρισμό του μετά. Ένας χορός απόλυτα συμβατός με την περσόνα του Πογκμπά, αλλά εντελώς αταίριαστος με το περιβάλλον.

Η εικόνα της Γαλλία δεν ήταν για χορό, αλλά για κλάματα

Ο Πογκμπά δεν σκόραρε σε αγώνα πρωταθλήματος που το μοναδικό διακύβευμα είναι οι τρεις βαθμοί. Δεν σκόραρε καν στον όμιλο του Euro.

Το γκολ ήρθε σε νοκ-άουτ αγώνα, εκεί που όταν χάνεις, πας σπίτι του. Η εικόνα της Γαλλίας στο ματς δεν ήταν για χορούς και πανηγύρια, ήταν για κλάματα.

Το αρχικό σχέδιο του Ντεσάμπ ήταν έκτρωμα, η Γαλλία σώθηκε από την κλάση και την ποιότητα των παικτών της μπροστά. Αυτή την έφερε στο 3-1, όχι η ανωτερότητα του συνόλου.

Ναι, δεν είναι και το πιο πιθανό πράγμα στον κόσμο να επιστρέψουν δύο ομάδες την ίδια μέρα από το 3-1. ΄'Ομως, η αντίδραση του Πογκμπά ήταν αντίδραση χαλαρότητας, υπεροψίας, πανηγυριού που δεν ήταν συμβατός με τη μάχη που δινόταν στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πογκμπά έκανε σπουδαίο ματς, πέτυχε ένα γκολ που θα θυμόμαστε για καιρό, αλλά στον πανηγυρισμό του καθρεφτίστηκε το γεγονός πως η Γαλλία κατέβηκε στο τουρνουά χωρίς σχέδιο, με όπλο την αλεγρία των παικτών μπροστά, απέναντι όμως σε ομάδες που έχουν κατέβει για μάχη.

Και τελικά η Γαλλία δεν νίκησε καμία απ'αυτές. Ούτε την Ουγγαρία, ούτε την Ελβετία, παρά μόνο τη Γερμανία κι αυτήν χάρις σε αυτογκολ.

Euro 2020: Το μεγάλο ματς του Πογκμπά και ο αχρείαστος χορός

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ