EURO 2020

Euro 2020: Τα σενάρια στον έκτο όμιλο, όλα είναι ανοιχτά

Ο Κάι Χάβερτς μάχεται για την μπάλα με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο στο Γερμανία - Πορτογαλία για το Euro 2020.
Ο Κάι Χάβερτς μάχεται για την μπάλα με τον Γουίλιαμ Καρβάλιο στο Γερμανία - Πορτογαλία © 2021 (PHILIPP GUELLAND/ POOL / AP IMAGES

Άκρως ενδιαφέρουσα αναμένεται η τελευταία αγωνιστική του έκτου ομίλου του Euro 2020, καθώς τα πάντα είναι ανοιχτά για τις θέσεις που οδηγούν στη φάση των 16.

Τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής στον έκτο όμιλο του Euro 2020 περιέπλεξαν την κατάσταση. Η Ουγγαρία απέσπασε την ισοπαλία 1-1 από τη Γαλλία, ενώ η Γερμανία ήταν επιβλητική κόντρα στους Πορτογάλους επικρατώντας 4-2.

Πλέον, στη βαθμολογία η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή μετρώντας τέσσερις πόντους. Ακολουθεί η Γερμανία με τρεις, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πορτογαλία, επίσης με τρεις, ενώ ουραγός είναι η Ουγγαρία, η οποία μετρά πλέον έναν βαθμό.

Η Γαλλία θεωρητικά έχει το προβάδισμα για την πρόκριση. Χρειάζεται έστω μία ισοπαλία κόντρα στους Πορτογάλους την Τετάρτη (23/6), προκειμένου να είναι 100% σίγουρη. Σε περίπτωση ήττας της, τότε στη χειρότερη μπορεί να πέσει στην τρίτη θέση. Έχοντας συγκεντρώσει τέσσερις πόντους, έχει πολλές πιθανότητες να βρίσκεται στους τέσσερις κορυφαίους τρίτους.

Η Γερμανία πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στην Πορτογαλία και έχει πλέον το μαξιλαράκι των τριών πόντων. Με νίκη απέναντι στους Ούγγρους είναι σίγουρα στις δύο πρώτες, ενώ με την ισοπαλία (ή την ήττα) μπορεί να πέσει έως την τρίτη θέση. Στην περίπτωση που έχει συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς θα έχει σαφώς περισσότερες πιθανότητες απ' το να μείνει στους τρεις πόντους και να κοιτάζει τι θα γίνεται στις τρίτες θέσεις των άλλων ομίλων.

Η Πορτογαλία έχει χάσει την ισοβαθμία με τη Γερμανία πέφτοντας στην τρίτη θέση. Μόνο με νίκη κόντρα στους Γάλλους θα είναι 100% ήσυχη, ενώ με ισοπαλία θα κοιτάζει και τι θα γίνεται στο άλλο παιχνίδι του ομίλου. Συγκεκριμένα, μένει τρίτη με νίκη ή ισοπαλία των Γερμανών, ενώ με νίκη των Ούγγρων θα ανέβει στη δεύτερη θέση. Τέλος σε ήττα της η Πορτογαλία κινδυνεύει να βρεθεί εκτός Euro, αν οι Ούγγροι περάσουν το εμπόδιο των Γερμανών.

Τέλος, η Ουγγαρία με έναν πόντο έχει σαφώς τις μικρότερες πιθανότητες για πρόκριση. Για να ελπίζει θέλει μόνο νίκη απέναντι στους Γερμανούς, ώστε να διαπιστώσει πού μπορεί να τερματίσει ανάλογα και το αποτέλεσμα στο Πορτογαλία - Γαλλία.

Η βαθμολογία του έκτου ομίλου:

1. Γαλλία 4 (+1)

2. Γερμανία 3 (+1)

3. Πορτογαλία 3 (+1)

4. Ουγγαρία 1 (-3)

Η τελευταία αγωνιστική του έκτου ομίλου:

Πορτογαλία - Γαλλία (23 Ιουνίου, 22:00)

Γερμανία - Ουγγαρία (23 Ιουνίου, 22:00)

Δείτε τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

  • Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  • Εάν έπειτα απ' την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων), επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι' αυτές τις ομάδες
  • Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  • Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  • Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  • Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία).
  • Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  • Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020
TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ