EURO 2020

Euro 2020: Τα σενάρια πρόκρισης από τον 2ο όμιλο

Ο Σίμον Κιάερ της Δανίας σε στιγμιότυπο με τον Ρομέλου Λουκάκου του Βελγίου για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στο "Πάρκεν", Κοπεγχάγη | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021
Ο Σίμον Κιάερ της Δανίας σε στιγμιότυπο με τον Ρομέλου Λουκάκου του Βελγίου για τη φάση των ομίλων του Euro 2020 στο "Πάρκεν", Κοπεγχάγη | Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Το Βέλγιο μπορεί να τερματίσει ακόμα και στην 3η θέση, ενώ η Δανία να προκριθεί λόγω λιγότερων κίτρινων καρτών. Όλα τα σενάρια πρόκρισης απ' τον 2ο όμιλο του Euro 2020.

Ο 2ος όμιλος του Euro 2020 επιφυλάσσει πολλά σενάρια, που αφορούν ακόμα και το Βέλγιο. Αν και η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ προκρίθηκε στα νοκ άουτ, υπάρχει σενάριο να τερματίσει ακόμα και στην 3η θέση.

Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείται το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας για τη 2η θέση μεταξύ Ρωσίας, Φινλανδίας και Δανίας, με το νικητή να κρίνεται στις λιγότερες... κίτρινες κάρτες που έχει δεχθεί ή στο FIFA ranking!

Στην 3η και τελευταία αγωνιστική το Βέλγιο αντιμετωπίζει τη Φινλανδία, ενώ η Ρωσία τη Δανία και μέχρι τελευταία στιγμή θα κριθούν πολλά.

Τα ζευγάρια της φάσης των 16

  • Νικητής 2ου ομίλου - Τρίτος 4ου, 5ου ή 6ου ομίλου ή Ελβετία
  • Δεύτερος 2ου ομίλου - Ουαλία
  • Τρίτος 2ου ομίλου - Νικητής 5ου ή 6ου ομίλου*

*Αν προκριθεί ο 3ος του ομίλου

  • Η βαθμολογία του 2ου ομίλου: Βέλγιο 6 (5-1), Ρωσία 3 (1-3), Φινλανδία 3 (1-1), Δανία 0 (1-3)
  • Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής (Δευτέρα 21/6, 22:00): Ρωσία - Δανία (Κοπεγχάγη), Φινλανδία - Βέλγιο (Αγία Πετρούπολη)

Βέλγιο: Το Βέλγιο έχει προκριθεί ήδη και προχωράει από την 1η θέση ομίλου με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στη Φινλανδία. Αν χάσει και η Ρωσία δεν νικήσει τη Δανία, τότε το Βέλγιο προκρίνεται μέσω της 2ης θέσης. Το ίδιο θα συμβεί αν χάσει με τουλάχιστον 3 γκολ κι η Ρωσία νικήσει τη Δανία. Υπάρχει και ένα σχεδόν απίθανο σενάριο με το οποίο τερματίζει στην 3η θέση, αλλά θα πρέπει να ηττηθεί με τουλάχιστον 6 γκολ διαφορά κι η Ρωσία να νικήσει. Σε οποιοδήποτε άλλο σενάριο, οι Βέλγοι προκρίνονται ως νικητές ομίλου.

Ρωσία: Νίκη επί της Δανίας εγγυάται πρόκριση για την ομάδα του Στάνισλαβ Τσερτσέσοφ. Το ίδιο κι η ισοπαλία, αν δεν νικήσει η Φινλανδία το Βέλγιο. Αν η Φινλανδία επικρατήσει κι η Ρωσία δεν νικήσει, τότε μπορεί να προχωρήσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας, τότε μπορεί να βρεθεί στην 3η θέση αν χάσει με ένα γκολ διαφορά απ' τη Δανία, αλλά όχι 0-1. Αν ηττηθεί με 0-1, τότε για να τερματίσει στην 3η θέση θέλει η Φινλανδία να ηττηθεί απ' το Βέλγιο με 0-3 ή με τουλάχιστον 4 γκολ διαφορά.

Φινλανδία: Η Φινλανδία θα τερματίσει στην κορυφή αν νικήσει το Βέλγιο κι η Ρωσία δεν νικήσει τη Δανία ή αν η Φινλανδία νικήσει με τουλάχιστον 3 γκολ. Η ισοπαλία της δίνει τη 2η θέση, αν η Ρωσία χάσει απ' τη Δανία. Αν έρθει ισόπαλη κι η Ρωσία νικήσει, τότε ποντάρει στο ότι θα βρεθεί στις καλύτερες τρίτες. Αν ηττηθεί απ' το Βέλγιο κι η Ρωσία νικήσει ή αναδειχθεί ισόπαλη, η Φινλανδία θα διεκδικήσει ξανά πρόκριση ως καλύτερη 3η, αλλά με λιγότερες πιθανότητες. Αν ηττηθεί τόσο η Φινλανδία όσο κι η Ρωσία, όλα θα εξαρτηθούν από τα σκορ, όπως θα αναλυθούν παρακάτω.

Δανία: Ο μόνος τρόπος πρόκρισης της Δανίας είναι η νίκη επί της Ρωσίας, αλλά με συνδυασμό αποτελεσμάτων. Αν νικήσει κι η Φινλανδία δεν ηττηθεί απ' το Βέλγιο, τότε η Δανία θα τερματίσει στην 3η θέση και θα περιμένει εξελίξεις στην κατάταξη των καλύτερων τρίτων. Αν νικήσει κι η Φινλανδία ηττηθεί, τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ Δανίας, Φινλανδίας, Ρωσίας και όλα θα εξαρτηθούν απ' τα σκορ.

  • Αν η Δανία νικήσει με πάνω από ένα γκολ διαφορά, προκρίνεται ως 2η, με τη Φινλανδία 3η και τη Ρωσία ουραγό
  • Αν νικήσει με ένα γκολ διαφορά αλλά όχι με 1-0, τότε προκρίνεται ως 2η, η Ρωσία τερματίζει 3η και η Φινλανδία ουραγός
  • Αν νικήσει με 1-0 κι η Φινλανδία ηττηθεί με 0-1 ή με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά απ' το Βέλγιο, τότε η Δανία θα τερματίσει στη 2η θέση κι η Φινλανδία στην 3η
  • Αν η Δανία νικήσει με 1-0 κι η Φινλανδία ηττηθεί με 1-2, η διαφορά τερμάτων και τα γκολ υπέρ θα είναι ίδια κι η 2η θέση θα κριθεί από τους πειθαρχικούς πόντους, που έχουν να κάνουν με τ ις κάρτες που έχει δεχθεί κάθε χώρα. Αν κι αυτοί είναι ίδιοι, τότε η Δανία θα τερματίσει στη 2η θέση, αφού βρίσκεται πιο ψηλά στο FIFA ranking (15η η Δανία, 20ή η Φινλανδία)
  • Αν η Δανία νικήσει με 1-0 κι η Φινλανδία ηττηθεί με άλλο σκορ αλλά διαφορά ενός γκολ (πχ. 2-3, 3-4), τότε η Φινλανδία τερματίζει στη 2η θέση κι η Δανία στην 3η.

Τα κριτήρια διαβάθμισης σε διπλή ή πολλαπλή ισοβαθμία

  1. Περισσότερους βαθμούς στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Εάν έπειτα απ' την εφαρμογή των κριτηρίων από 1 έως 3 υπάρχουν ακόμα ισόβαθμες ομάδες (ύστερα από περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή 4 ομάδων), επανεφαρμογή των κριτηρίων 1 έως 3 μόνο γι' αυτές τις ομάδες
  5. Καλύτερη διαφορά τερμάτων σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  6. Καλύτερη επίθεση σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  7. Περισσότερες νίκες σε όλα τα παιχνίδια ομίλου
  8. Αν στην 3η αγωνιστική δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, το παιχνίδι έρθει ισόπαλο και έχουν ίδιους βαθμούς, γκολ υπέρ και γκολ κατά στον όμιλο, διεξάγεται διαδικασία πέναλτι (δεν ισχύει αν υπάρχει τριπλή ή τετραπλή ισοβαθμία).
  9. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  10. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020

Τα κριτήρια διαβάθμισης για τις ομάδες στην 3η θέση

  1. Περισσότερους βαθμούς
  2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων
  3. Καλύτερη επίθεση
  4. Περισσότερες νίκες
  5. Λιγότεροι πειθαρχικοί πόντοι σε όλα τα παιχνίδια ομίλου (1 πόντος για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη, 4 για κίτρινη και στη συνέχεια απευθείας κόκκινη)
  6. Υψηλότερη θέση στο συνολικό ranking των προκριματικών του Euro 2020
TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΒΕΛΓΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΡΩΣΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ