EURO 2020

Euro 2020: Ο Σάουθγκεϊτ βάζει Τρίπιερ και βγάζει Σακά απ' την ενδεκάδα

Ο Κίεραν Τρίπιερ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας
Ο Κίεραν Τρίπιερ με τη φανέλα της εθνικής Αγγλίας © 2021 ALESSANDRA TARANTINO / POOL PHOTO / AP IMAGES

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναμένεται να κάνει μία αλλαγή στην ενδεκάδα της Αγγλίας στον τελικό του Euro 2020, σε σχέση με την ομάδα που επέλεξε για τον ημιτελικό κόντρα στη Δανία, με τον Κίεραν Τρίπιερ να παίρνει τη θέση του Μπουκαγιό Σακά.

Ο Κίεραν Τρίπιερ θα βρεθεί στην ενδεκάδα της Αγγλίας για τον τελικό του Euro 2020 με αντίπαλο την Ιταλία (22:00, live ενημέρωση απ' το SPORT24), παίρνοντας εκτός απροόπτου τη θέση του Μπουκαγιό Σακά.

Αν και επισήμως οι ενδεκάδες ανακοινώνονται περίπου μία ώρα πριν από κάθε αγώνα, τα αγγλικά ΜΜΕ αποκαλύπτουν εδώ και λίγη ώρα ότι ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ πήρε την απόφαση να εξυπηρετήσει στο απόλυτο το αμυντικό πλάνο του και γι' αυτό προτιμά τον δεξιό φουλ μπακ της Ατλέτικο απ' τον δεξιό εξτρέμ της Άρσεναλ. Ως εκ τούτου, θα αλλάξει και τη διάταξη σε 3-4-3, ώστε να αντιμετωπίσει καλύτερα τους ακραίους παίκτες της "σκουάντρα ατζούρα".

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ θα παραμείνει ακλόνητος στο τέρμα και στο κέντρο της άμυνας θα βρεθούν οι Κάιλ Γουόκερ, Χάρι Μαγκουάιρ και Τζον Στόουνς, με τον Λουκ Σο αριστερά τους να παίρνει ξανά όλη την πλευρά.

Οι Κάλβιν Φίλιπς και Ντέκλαν Ράις θα προστατεύουν κι αυτοί με τη σειρά τους την άμυνα, ενώ οι Ραχίμ Στέρλινγκ και Χάρι Κέιν θα παραμείνουν στην επίθεση των "τριών λιονταριών". Μαζί τους θα βρεθεί ο Μέισον Μάουντ, εκτός αν ο Σάουθγκεϊτ κάνει την έκπληξη και προτιμήσει τον Σακά αντί του μεσοεπιθετικού της Τσέλσι.

Αυτό που μοιάζει βέβαιο είναι ότι ο Φιλ Φόντεν θα τεθεί νοκ άουτ απ' τον τελικό με μυϊκό πρόβλημα, με συνέπεια ο Τζακ Γκρίλις να αποτελεί την πρώτη επιλογή απ' τον πάγκο, σε περίπτωση που τον χρειαστεί ο Σάουθγκεϊτ.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ