EURO 2016

Euro 2020: Πρόκριση με Μπεργκ η Σουηδία

Sweden's Marcus Berg celebrates after scoring his side's first goal during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Sweden on the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda)
Sweden's Marcus Berg celebrates after scoring his side's first goal during the Euro 2020 group F qualifying soccer match between Romania and Sweden on the National Arena stadium in Bucharest, Romania, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo/Vadim Ghirda) AP

Με γκολ και ασίστ του Μάρκους Μπεργκ η Σουηδία νίκησε 2-0 τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι και προκρίθηκε στην τελική φάση του Euro 2020. Λύτρωση-μισή πρόκριση με Ιτέν η Ελβετία, για δυο αποτελέσματα πάει στο Δουβλίνο μετά την εξάρα η Δανία. Επτά η Ισπανία, τρία η Ιταλία.

Μετά το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Ρωσία, την Πολωνία, την Ουκρανία, την Ισπανία, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Αγγλία, Τσεχία και τη Φινλανδία σφραγίστηκε και το 12ο εισιτήριο για την τελική φάση του Euro 2020.

Με πρωταγωνιστή τον Μάρκους Μπεργκ η Σουηδία πέρασε από τη Νατσιονάλα Αρένα του Βουκουρεστίου νικώντας 2-0 τη Ρουμανία και προκρίθηκε. Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού και νυν της Κρασνοντάρ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι μετά από εξαιρετική σέντρα του Φόρσμπεργκ από αριστερά στο 18ο λεπτό.

Οι Σκανδιναβοί σφράγισαν τη νίκη και την πρόκριση με τον Κεζόν στο 34ο λεπτό ύστερα από ασίστ του Μάρκους Μπεργκ κι αφού προηγήθηκε εξαιρετική ομαδική προσπάθεια. Οι Ρουμάνοι πέταξαν κροτίδες στο ενδιάμεσο δείχνοντας ότι δεν έχουν βάλει μυαλό, καθώς προέρχονται από τιμωρία (το προηγούμενο ματς έγινε με την παρουσία μόνο παιδιών).

Η Ισπανία δεν έδειξε έλεος απέναντι στη Μάλτα, την υποδέχθηκε και τη διέσυρε με 7-0 με επτά μάλιστα διαφορετικούς σκόρερ. Ο Μοράτα άνοιξε το σκορ για τη φούρια ρόχα, ο Καθόρλα το διεύρυνε με το πρώτο του γκολ σε εθνικό επίπεδο μετά από τέσσερα χρόνια, Φεράν Τόρες και Σαράμπια πήραν τη σκυτάλη, ο Ντάνι Όλμο πέρασε ως αλλαγή και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και ο Μορένο έκανε το 6-0 και ο Χεσούς Νάβας διαμόρφωσε το τελικό σκορ (7-0). Η εθνική ομάδα της χώρας της Ιβηρικής είχε προκριθεί ήδη ως πρώτη από τον έκτο όμιλο, την ακολούθησε η αντίστοιχη της Σουηδίας.

Η Ιταλία ήδη είχε κλείσει εισιτήριο από το ματς με την Ελλάδα, αλλά δεν είχε πρόβλημα να ρίξει τριάρα στη Βοσνία στο Μπίλινο Πόλιε της Ζένιτσα. Ο Ατσέρμπι άνοιξε το σκορ για τη σκουάντρα ατζούρα στο 21ο λεπτό με ωραίο τελείωμα εντός περιοχής ύστερα από προσποίηση, ο Ινσίνιε με ωραίο τελείωμα από δεξιά εντός περιοχής έκανε το 0-2. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε (0-3) διαμόρφωσε ο Μπελότι στο δεύτερο ημίχρονο.

Η Δανία υποδέχθηκε το Γιβραλτάρ σε ένα ματς-εφιάλτη για τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Γκόλντγουιν. Το σκορ στην Κοπεγχάγη άνοιξε ο Σκοβ στο 12ο λεπτό, ενώ ο Γκίτκερ δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε το 2-0. Ο Μπράιτγουαϊτ στο 51' έκανε το 3-0, ο Σκοβ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 64' το 4-0. Ο μέσος της Τότεναμ Κρίστιαν Έρικσεν στο 85' έκανε το 5-0, ενώ ο ίδιος διαμόρφωσε στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου το τελικό 6-0.

Η Ελβετία υποδέχθηκε στο Ζανκτ Γκάλεν τη Γεωργία και δυσκολεύτηκε. Το γκολ της λύτρωσης ήλθε από έναν παίκτη που παίζει στην ομάδα της πόλης που διεξήχθη το ματς. Ο Σεντρίκ Ιτέν μετά από ασίστ του Ζακάρια νίκησε τον πρώην γκολκίπερ του ΟΦΗ και του Ολυμπιακού (δεν έπαιξε), Γκιόργκι Λόρια.

Η Δανία ανέβηκε στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς, η Ελβετία πέρασε δεύτερη με 14, ενώ τρίτη έμεινε η Ιρλανδία με 12. Η Ελβετοί πρέπει να θεωρούνται ήδη στην τελική φάση καθώς στην τελευταία αγωνιστική φιλοξενούνται από το αδύναμο Γιβραλτάρ, ενώ τελικός θα είναι το ματς ανάμεσα σε Ιρλανδία και Δανία με την πρώτη να θέλει μόνο νίκη και τη δεύτερη να βολεύεται με δυο αποτελέσματα στο Δουβλίνο.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ