EURO 2020

Euro 2020: Πάνω από 60.000 θεατές στους ημιτελικούς και στον τελικό στο "Γουέμπλεϊ"

Εξωτερική όψη του "Γουέμπλεϊ" λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020
Εξωτερική όψη του "Γουέμπλεϊ" λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του Euro 2020 @ 2021 FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Η UEFA ήρθε σε οριστική οριστική συμφωνία με την αγγλική κυβέρνηση για την αύξηση του ποσοστού προσέλευσης θεατών στο "Γουέμπλεϊ" σε 75% και ανακοίνωσε ότι πάνω από 60.000 θα βρίσκονται στις εξέδρες στους ημιτελικούς και στον τελικό.

Το ευχάριστο νέο που ανέμεναν καρτερικά οι φίλοι του ποδοσφαίρου και δη οι Άγγλοι φίλαθλοι έγινε πλέον πραγματικότητα, αφού η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έδωσε τα χέρια με την αγγλική κυβέρνηση προκειμένου να επιτραπεί η παρουσία τουλάχιστον 60.000 φιλάθλων στις εξέδρες του "Γουέμπλεϊ", στους ημιτελικούς και στον τελικό του Euro 2020.

Την ανακοίνωση για την αύξηση του μέγιστου αριθμού θεατών στο 75% για τους ημιτελικούς (6 & 7 Ιουλίου) και τον τελικο (11 Ιουνίου) την έκανε την Τρίτη (22/6) η αγγλική κυβέρνηση, καθιστώντας ταυτόχρονα σαφές πως όλοι οι παριστάμενοι στα ματς οφείλουν να ακολουθήσουν πιστά αυτά που προτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο κατά του κορονοϊού.

"Είναι σπουδαία νέα το ότι τόσοι πολλοί φίλαθλοι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν διά ζώσης τα τρία τελευταία παιχνίδια του Euro 2020 στο Γουέμπλεϊ.

Οι τελευταίοι 18 μήνες μάς δίδαξαν - τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου- πόσο σημαντικοί είναι οι οπαδοί για τη βιομηχανία του ποδοσφαίρου", τόνισε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, για να προσθέσει με νόημα:

"Αυτό το τουρνουά αποτελεί έναν φάρο ελπίδας για να καθησυχάσει τους ανθρώπους ότι επιστρέφουμε σε έναν πιο φυσιολογικό τρόπο ζωής και αυτό είναι ένα περαιτέρω βήμα σε αυτή τη διαδρομή.

Είμαι ευγνώμων στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου για τη σκληρή δουλειά τους στην ολοκλήρωση των συμφωνιών, προκεμένου να μετατρέψουμε τα τελευταία ματς του τουρνουά σε μία μεγάλη γιορτή στο Γουέμπλεϊ".

Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί και παραμένει ερωτηματικό στην παρούσα φάση είναι ο τρόπος που θα λειτουργήσει η καραντίνα για τους οπαδούς που θα ταξιδέψουν στην Αγγλία από το εξωτερικό για τα συγκεκριμένα ματς.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα τρία ματς της φάσης των ομίλων που ήταν προγραμματισμένα να γίνουν στο "Γουέμπλεϊ", το ποσοστό χωρητικότητας που επετράπη ήταν μέχρι 25%, με κάτι παραπάνω από 20.000 φιλάθλους να βρίσκονται στις εξέδρες για τα ματς Αγγλία - Κροατία και Αγγλία - Σκωτία και αντίστοιχο νούμερο να αναμένεται απόψε το βράδυ (22/6) για το Τσεχία - Αγγλία.

TAGS EURO 2020 UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ