EURO 2020

Euro 2020: Οπαδός της Αγγλίας θα δικαστεί για ρατσιστικό σχόλιο στο Facebook μετά τον τελικό

Οι φίλαθλοι έξω από το Γουέμπλεϊ πριν από τον τελικό
Οι φίλαθλοι έξω από το Γουέμπλεϊ πριν από τον τελικό © 2021 DAVID CLIFF / AP IMAGES

Οι διώξεις για τα ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά των τριών ποδοσφαιριστών που αστόχησαν στα πέναλτι με την Ιταλία συνεχίζονται, καθώς ένας 43χρονος Άγγλος οπαδός θα δικαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου για ρατσιστική ανάρτηση.

Ο 43χρονος οπαδός της Αγγλίας, Σκοτ ΜακΚλάσκι, θα δικαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου στο δικαστήριο Warrington Magistrates, όπου του έχει απαγγελθεί κατηγορία για ρατσιστική επίθεση με ανάρτηση στο Facebook, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήξη του τελικού του Euro 2020, αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσαν δημοσιεύσεις με ρατσιστικό περιεχόμενο κατά των τριών μαύρων Άγγλων ποδοσφαιριστών (Σακά, Ράσφορντ, Σάντσο) που έχασαν πέναλτι κόντρα στην Ιταλία.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη συλληφθεί 11 Άγγλοι χρήστες των social media, οι οποίοι έκαναν ρατσιστικές δημοσιεύσεις κατά των τριών ποδοσφαιριστών των "τριών λιονταριών", ενώ η ποινή που έχει προβλεφθεί στο αγγλικό δίκαιο με προσβολές.

Τα κακόβουλα αδικήματα επικοινωνίας μπορούν να οδηγήσουν σε μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ η παράβαση του άρθρου 127 σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

TAGS EURO 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ