OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Τζάκα θα λείψει στην Ελβετία

Ο Γκράνιτ Τζάκα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με τη Γαλλία για το Euro 2020
Ο Γκράνιτ Τζάκα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με τη Γαλλία για το Euro 2020 © 2021 MARKO DJURICA/ASSOCIATED PRESS, POOL

Ο Γκρανίτ Τζάκα είναι τιμωρημένος για την αναμέτρηση της Ελβετίας με την Ισπανία και η απώλειά του θα είναι αισθητή, ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας του Πέτκοβιτς.

Η Ελβετία πέτυχε έναν μεγάλο άθλο απέναντι στην Γαλλία, παίρνοντας την πρόκριση στα πέναλτι. Η ομάδα του Πέτκοβιτς παραμένει πεινασμένη και κόντρα στην Ισπανία (2/7, 19:00, ANT1) στην Αγία Πετρούπολη θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Ο Πέτκοβιτς θα έχει ένα σημαντικό πρόβλημα κόντρα στους Ισπανούς. Ο Γκράνιτ Τζάκα είδε την κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση κόντρα στη Γαλλία, συμπλήρωσε τις δύο και έτσι δεν θα είναι διαθέσιμος στην αναμέτρηση της Παρασκευής. Ο προπονητής της Ελβετίας χάνει έναν απ' τους πολυτιμότερους παίκτες του, ωστόσο είναι αισιόδοξος πως εν τέλει μπορεί να καλύψει το κενό.

Ένας σημαντικός πασέρ στη φαρέτρα του Πέτκοβιτς

Ο Γκράνιτ Τζάκα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας στο passing game των Ελβετών, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη της ομάδας του Πέτκοβιτς. Αυτό αποδείχθηκε και στο παιχνίδι απέναντι στη Γαλλία, όπου δεν πέτυχε μεν γκολ, όμως η παρουσία του ήταν καθοριστική.

Οι πετυχημένες μεταβιβάσεις του Τζάκα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με τη Γαλλία
Οι πετυχημένες μεταβιβάσεις του Τζάκα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με τη Γαλλία SPORT 24 / STATS PERFORM

Όπως αποδεικνύεται και στο παραπάνω γράφημα της Opta / Stats Perform, ο Τζάκα βοήθησε με τις μεταβιβάσεις του στον άξονα με κύριο πεδίο δράσης του την αριστερή πλευρά, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μετακινείται και στα δεξιά ή προς το κέντρο. Θυμίζουμε πως ο Τζάκα ήταν εκείνος που τροφοδότησε με κάθετη πάσα τον Γκαβράνοβιτς, ώστε με ωραίο σουτ εκτός περιοχής να γράψει το 3-3 κόντρα στη Γαλλία και να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Ρεκόρ ο Τζάκα με τις προωθητικές του πάσες

Ο Τζάκα ξεχωρίζει όχι μόνο για τον αριθμό των πετυχημένων πασών του, αλλά και για την ποιότητά τους. Συγκεκριμένα, οι μεταβιβάσεις του Ελβετού μέσου συνηθίζεται να είναι προς τα μπροστά, προωθώντας το παιχνίδι της ομάδας του. Στο τουρνουά έως τώρα έχει μοιράσει 181 προωθητικές πάσες και είναι απ' τους κορυφαίους στην εν λόγω κατηγορία.

Αυτό δεν αποδείχθηκε μόνο στο παιχνίδι κόντρα στους Γάλλος, αλλά όπως βλέπετε και στο γράφημα της Opta / Stats Perform, προωθητικές ήταν οι περισσότερες μεταβιβάσεις του Τζάκα και στο ματς απέναντι στην Ιταλία, παρά την ήττα των Ελβετών.

Οι επιτυχημένες μεταβιβάσεις του Τζάκα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με την Ιταλία
Οι επιτυχημένες μεταβιβάσεις του Τζάκα στην αναμέτρηση της Ελβετίας με την Ιταλία SPORT24 / STATS PERFORM

Μάλιστα, η ποιότητα των μεταβιβάσεων του έχει αποδειχθεί από ένα ρεκόρ που έχει πετύχει ο Τζάκα. Η συνολική απόσταση των προωθητικών του πασών είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλου μέσου που δεν έχει αποκλειστεί απ' το Euro 2020. Οι προωθητικές του πάσες έχουν διανύσει 1923,8 μέτρα, ενώ δεύτερος στη σχετική κατηγορία είναιο ο Ζορζίνιο με 1777 μέτρα.

Ο Τζάκα είναι ένα απ' τα πιο χρήσιμα γρανάζια στον άξονα των Ελβετών, ιδιαίτερα στο δημιουργικό κομμάτι. Επομένως, η απώλειά του απ' το παιχνίδι κόντρα στην Ισπανία αναμένεται να είναι αισθητή.


Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ