OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Ο Κέιν πήρε το όπλο του την κατάλληλη στιγμή

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Ουκρανία
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Ουκρανία © 2021 ETTORE FERRARI/AP IMAGES

Η Αγγλία διέσυρε 4-0 την Ουκρανία και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020, με τον Χάρι Κέιν να παίρνει το όπλο του την κατάλληλη στιγμή και να κάνει τη διαφορά με δύο γκολ.

Η Αγγλία προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στα ημιτελικά του Euro 2020, επικρατώντας 4-0 της Ουκρανίας στη Ρώμη και θα αντιμετωπίσει τη Δανία στο Γουέμπλεϊ στις 7 Ιουλίου (22:00).

Τα "τρία λιοντάρια" διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους για πέμπτο σερί παιχνίδι στο τουρνουά και συνολικά για έβδομο επίσημο αγώνα (662 λεπτά), μία επίδοση που αποτελεί την κορυφαία στην ιστορία τους.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό για τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, πέρα από την εξαιρετική αμυντική εικόνα της ομάδας του, είναι η εξαιρετική παρουσία του Χάρι Κέιν, ο οποίος ήρθε με... φόρα από το παιχνίδι κόντρα στη Γερμανία.

Μόνιμη απειλή για την ουκρανική άμυνα

Ο σούπερ σταρ της Τότεναμ, όπως φαίνεται στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, ήταν μία μόνιμη απειλή για την άμυνα της Ουκρανίας, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με τέσσερις τελικές που είχαν "αξία" 1.1 xGoals και μεταφράστηκαν σε δύο τέρματα. Ειδικά το πρώτο γκολ, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Ραχίμ Στέρλινγκ, έδειξε πως κάτι αλλάζει για τον Άγγλο επιθετικό.

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, για τον 28χρονο φορ είναι πως οι τρεις από τις τέσσερις τελικές έγιναν από καλές θέσεις μέσα στη μεγάλη περιοχή, δείγμα της καλής κατάστασης που βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τέσσερα προηγούμενα ματς ο Κέιν έκανε τελικές που είχαν ως "αξία" 1.87 xGoals, αλλά μετουσιώθηκαν σε μόλις ένα τέρμα. Χαμηλή απειλή, χαμηλή παραγωγικότητα. Αντίθετα, απέναντι στην Ουκρανία τόσο η απειλή όσο και η παραγωγικότητα ήταν στα επίπεδα που τον έχουμε συνηθίσει τόσο σε συλλογικό όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Οι τελικές του Χάρι Κέιν κόντρα στην Ουκρανία
Οι τελικές του Χάρι Κέιν κόντρα στην Ουκρανία SPORT24 / OPTA STATS PERFORM

Γεμάτο παιχνίδι

Από εκεί και πέρα, η γενικότερη παρουσία του Κέιν στο ματς ήταν καταλυτική για την εικόνα της Αγγλίας, όπως φαίνεται κι από το σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform με τις ενέργειές του. Σε 73 λεπτά ο σούπερ σταρ της Τότεναμ είχε 33 επαφές με την μπάλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου, εκ των οποίων οι τέσσερις εντός περιοχής. Παράλληλα, βρήκε νικητές σε 5/7 μονομαχίες που έδωσε, ενώ είχε το απόλυτο 3/3 στον αέρα.

Οι ενέργειες του Χάρι Κέιν απέναντι στην Ουκρανία
Οι ενέργειες του Χάρι Κέιν απέναντι στην Ουκρανία SPORT24 / OPTA STATS PERFORM

Η εικόνα απέναντι στην Ουκρανία είναι δεδομένο πως χαροποίησε τον Σάουθγκεϊτ, καθώς ο Κέιν έδειξε να παίρνει το... όπλο του την κατάλληλη στιγμή.

Euro 2020: Ο Κέιν πήρε το όπλο του την κατάλληλη στιγμή

Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ