EURO 2020

Euro 2020, Ουκρανία - Αγγλία 0-4: Rock you like a Χάρι Κέιν και πρόκριση στα ημιτελικά

Ο Χάρι Κέιν
Ο Χάρι Κέιν © 2021 LARS BARON/AP IMAGES

Η Αγγλία διέλυσε την Ουκρανία με σκορ 0-4 στη Ρώμη, προκρίθηκε στα ημιτελικά του Euro 2020 και επιστρέφει στο Γουέμπλεϊ όπου θα αντιμετωπίσει τη Δανία (7/7, 22:00). Εντυπωσιακός ο Χάρι Κέιν, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ.

Η Αγγλία ήταν καταιγιστική και με ευρεία νίκη πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Euro 2020. Τα τρία λιοντάρια διέλυσαν την Ουκρανία της οποίας επικράτησαν 4-0 με τον Χάρι Κέιν να είναι εντυπωσιακός. Ο 27χρονος στράικερ σκόραρε δύο γκολ στο 4' και στο 50', ενώ από ένα γκολ πέτυχαν οι Μαγκουάιρ (46') και Χέντερσον (63').

Στον επόμενο γύρο, οι Άγγλοι επιστρέφουν στο Γουέμπλει και την Τετάρτη (22:00) θα αναζητήσουν το εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2020 αντιμετωπίζοντας τη Δανία, η οποία νωρίτερα επικράτησε 2-1 της Τσεχίας.

Euro 2020, Ουκρανία - Αγγλία 0-4: Rock you like a Χάρι Κέιν και πρόκριση στα ημιτελικά

Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να βρει το γρήγορο γκολ, πράγμα που κατάφερε. Ο Στέρλινγκ έκανε τρομερή παράλληλη κίνηση και με ωραία κάθετη μπαλιά τροφοδότησε τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έφυγε την κατάλληλη στιγμή, πρόλαβε τον Μπούστσαν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.

Από εκεί και ύστερα η Αγγλία προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό, με τους Ουκρανούς να επιχειρούν να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη τελική για την ομάδα του Σεβτσένκο κατεγράφη στο 17ο λεπτό. Οι Ουκρανοί έκλεψαν την μπάλα, ο Γιάρεμτσουκ έτρεξε προς την περιοχή, έκανε το σουτ, με τον Πίκφορντ να διώχνει σε κόρνερ.

Οι Άγγλοι ήταν περισσότερο προσεκτικοί, κοντρόλαραν τον ρυθμό του παιχνιδιού, πράγμα που τους βόλευε, με τους Στέρλινγκ και Σάντσο να εκμεταλλεύονται την ταχύτητά τους και να γίνονται ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Στο 33' ο Στέρλινγκ πέρασε τον Καραβάεφ απ' τα αριστερά, έκοψε προς τα πίσω, ο Ράις σούταρε και ο Μπούτστσαν απέκρουσε με γροθιές.

Στο 33' ο Κριβτσόφ αποχώρησε τραυματίας απ' τον αγωνιστικό χώρο αναγκάζοντας τον Σεβτσένκο να αλλάξει τον σχηματισμό του απ' το 3-5-2 σε 4-3-3. Οι Ουκρανοί έγιναν πιο επιθετικοί, με τον Σαπαρένκο να γράφει τελική που πέρασε άουτ στο 43'.

Η Αγγλία μπήκε στο δεύτερο μέρος με τον κατάλληλο τρόπο. Ο Σο εκτέλεσε φάουλ απ' τα αριστερά, ο Μαγκουάιρ αντέδρασε πιο γρήγορα απ' όλους και από κοντά έκανε το 0-2 στο 46ο λεπτό.

Τα τρία λιοντάρια βρήκαν χώρους, με τους Ουκρανούς να είναι ψηλά στο γήπεδο, και γρήγορα βρήκαν τον δρόμο προς το τρίτο γκολ. Ο Στέρλινγκ τροφοδότησε τον Σο με τακουνάκι, εκείνος με τη σειρά του έβγαλε σέντρα, ο Κέιν έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει κάτω απ' τα πόδια του Μπούτστσαν για το 0-3.

Η Αγγλία είχε πλέον και την ψυχολογία με το μέρος της και ήταν καταιγιστική. Ο Κέιν στο 62ο λεπτό έπιασε ένα απευθείας βολέ στα όρια της περιοχής, με τον Μπούστσαν να αποκρούσει και να διώχνει σε κόρνερ. Ήταν η προειδοποίηση ουσιαστικά της ομάδας του Σάουθγκεϊτ πριν απ' το τέταρτο γκολ. Έπειτα από κόρνερ απ' τα δεξιά, οι Ουκρανοί έμειναν στο έδαφος, ο Χέντερσον ήταν ο μόνος που σηκώθηκε και με το κεφάλι έγραψε το 0-4.

Στο 67ο λεπτό η Αγγλία είχε ακόμη μία ευκαιρία για γκολ με τον Μαγκουάιρ να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ. Ο Μαγκουάιρ πήρε μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Η ομάδα του Σάουθγκεϊτ ήταν απόλυτα κυρίαρχη, με το υψηλό πρέσινγκ της να "πνίγει" τους Ουκρανούς. Η ομάδα του Σεβτσένκο προσπάθησε να κάνει κατά κάποιον τρόπο αισθητή την παρουσία της με μακρινό σουτ του Μακαρένκο στο 74' που απέκρουσε ο Πίκφορντ.

Τα εναπομείναντα λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Αγγλία είχε κλειδώσει την πρόκριση, οι Ουκρανοί δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν με κάποιο γκολ, έστω και για την τιμή των... όπλων, με τα τρία λιοντάρια σαν σε προπόνηση να πανηγυρίζουν την πρόκριση και την επιστροφή τους στο Γουέμπλεϊ, όπου θα διεκδικήσουν την πρόκριση στον τελικό.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Μπούστσαν, Ζαμπάρνι, Κριβτσόφ, Ματβιγένκο, Καραβάεφ, Σιντόρτσουκ, Σαπαρένκο, Ζιντσένκο, Μικολένκο, Γιαρμολένκο, Γιαρέμτσουκ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Φίλιπς, Ράις, Σάντσο, Μάουντ, Στέρλινγκ, Κέιν

TAGS EURO 2020 ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ