EURO 2020

Euro 2020: Με διαβατήρια εμβολιασμού η είσοδος στα ματς της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ

Ένας νεαρός φαν της εθνικής Αγγλίας με τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια φιλικού με την Ρουμανία (6 Ιουνίου 2021)
Ένας νεαρός φαν της εθνικής Αγγλίας με τη σημαία της χώρας του κατά τη διάρκεια φιλικού με την Ρουμανία (6 Ιουνίου 2021) @ 2021 SCOTT HEPPELL/ASSOCIATED PRESS

Τα ματς που θα δώσει η εθνική Αγγλίας στη φάση των ομίλων του Euro 2020 επιλέχτηκαν ως τα πρώτα όπου θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαβατήρια εμβολιασμού για την πρόσβαση σε ένα αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο.

To Euro 2020 είναι μία ποδοσφαιρική διοργάνωση που δεν έχει καμία σχέση με όλες τις προηγούμενες version της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1960.

Όχι μόνο γιατί θα διεξαχθεί σε 12 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης (για πρώτη και τελευταία φορά όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσεφέριν) αλλά διότι γίνεται με έναν ολόκληρο καθυστέρηση, ελέω του κορονοϊού.

Το άσχημο είναι πως η πανδημία δεν έχει φύγει από τη ζωή μας και συνεχίζει να ταλανίζει την ανθρωπότητα, με τον κόσμο του ποδοσφαίρου να παίρνει από την πλευρά του κάθε δυνατό μέτρο για να προφυλάξει τόσο τους αθλητές όσο και τους φιλάθλους που θα δώσουν πνοή σε αυτή τη διοργάνωση.

H εξωτερική πλευρά του επιβλητικού "Γουέμπλεϊ" (3 Οκτωβρίου 2018)
H εξωτερική πλευρά του επιβλητικού "Γουέμπλεϊ" (3 Οκτωβρίου 2018) @ 2018 KIRSTY WIGGLESWORTH/ASSOCIATED PRESS

Όπως αποκάλυψε μάλιστα η εφημερίδα "Times", τα ματς που θα δώσει η εθνική Αγγλίας στο επιβλητικό "Γουέμπλεϊ" θα είναι ιδιαίτερα καθώς για πρώτη φορά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαβατήρια εμβολιασμού ως μέσο πρόσβασης σε ένα αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τότε που ξέσπασε ο εφιάλτης της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο "ναό του ποδοσφαίρου" για τα τρία ματς της ομάδας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ θα είναι υποχρεωμένοι να δείξουν την εφαρμογή του NHS (Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο) όπου θα επιβεβαιώνει πως είτε έχουν περάσει 14 ημέρες από τότε που έκαναν και τη δεύτερη δόση εμβολιασμού τους είτε πως έχουν βγει αρνητικοί σε τεστ ελέγχου για κορονοϊού μέσα στις προηγούμενες 48 ώρες.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω μέσο, τα τρία λιοντάρια θα έχουν την υποστήριξη 22.500 οπαδών τους σε καθένα από τα τρία ματς που θα δώσουν στον 4ο όμιλο απέναντι σε Κροατία, Σκωτία και Τσεχία, με το νούμερο αυτό να αντιστοιχεί στο 25% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου.

Εάν μάλιστα πάνε όλα καλά με το σύστημα καταγραφής των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τότε δεν αποκλείεται -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- να ανοίξει ο δρόμος για να βρεθούν περισσότεροι φίλαθλοι στις εξέδρες στους δύο ημιτελικούς και στον τελικό του Euro, ματς που είναι προγραμματισμένα και αυτά να λάβουν χώρα στο γήπεδο-καμάρι της αγγλικής πρωτεύουσας.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ