EURO 2020

Euro 2020: Η UEFA απαγόρευσε τις διαφημιστικές πινακίδες στα χρώματα του ουρανίου τόξου σε Μπακού και Αγ. Πετρούπολη

Φίλαθλοι σε αναμέτρηση του Euro 2020 με τα χρώματα του ουρανίου τόξου
Φίλαθλοι σε αναμέτρηση του Euro 2020 με τα χρώματα του ουρανίου τόξου © 2021 FLORIAN SCHROETER / AP IMAGES

Η UEFA απαγόρευσε την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακιδών, στα χρώματα του ουρανίου τόξου, στις αναμερήσεις των προημιτελικών του Euro 2020 στο Μπακού και την Αγ. Πετρούπολη.

Η UEFA αποφάσισε την απαγόρευση τοποθέτησης διαφημιστικών πινακιδών στα χρώματα του ουρανίου τόξου, όπως ανακοίνωσε η Volkswagen, μια εκ των χορηγών του Euro 2020, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευματα του διεθνούς Τύπου ανέφεραν ότι η UEFA είχε απαγορεύση τις σημαίες του ουρανίου τόξου (υπέρ της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας) στη Βουδάπεστη, λόγω των περιορισμών των δικαιωμάτων της κοινότητας από τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Όρμπαν, ωστόσο η ευρωπαϊκή ομοσπονδία το διέψευσε.

Η απαγόρευση υποκινήθηκε από τους Ούγγρους, ωστόσο τοποθετήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες στα χρώματα του ουρανίου τόξου, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντδράσεων.

Γι' αυτό το λόγο η UEFA αποφάσισε να απαγορεύσει και τα διαφημιστικά banner εντός του αγωνιστικού χώρου, στις αναμετρήσεις στους προημιτελικούς, στο Μπακού (Ελβετία - Ισπανία) και την Αγία Πετρούπολη (Βέλγιο - Ιταλία).

TAGS EURO 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ