EURO 2020

Euro 2020: Η UEFA απαγόρεψε τις σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου από την "Πούσκας Αρένα" και τις fan zone

Φίλαθλοι της Ολλανδίας έξω από την "Πούσκας Αρένα" πριν από την αναμέτρηση με την Τσεχία για τη φάση των 16 του Euro 2020, Βουδαπέστη | Κυριακή 27 Ιουνίου 2021
Φίλαθλοι της Ολλανδίας έξω από την "Πούσκας Αρένα" πριν από την αναμέτρηση με την Τσεχία για τη φάση των 16 του Euro 2020, Βουδαπέστη | Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 © 2021 LASZLO BALOGH/ASSOCIATED PRESS

Η UEFA απαγόρεψε τις σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου στις fan zones της Βουδαπέστης αλλά και στην "Πούσκας Αρένα" όπου θα διεξαχθεί το Ολλανδία - Τσεχία για τη φάση των 16 του Euro 2020.

Η UEFA απαγόρευσε την παρουσία σημαιών στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στην "Πούσκας Αρένα" αλλά και στη fan zone της Βουδαπέστης, στο πλαίσιο του αγώνα της φάσης των 16 του Euro 2020 μεταξύ Τσεχίας και Ολλανδίας, όπως αναφέρουν ολλανδικά ΜΜΕ.

Η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία φέρεται να ενημέρωσε τις ομοσπονδίες ποδοσφαίρου Ολλανδίας και Τσεχίας και αυτές με τη σειρά τους ενημέρωσαν τους φιλάθλους που ταξίδεψαν στην ουγγρική πρωτεύουσα για το παιχνίδι.

Σύμφωνα με ολλανδικά ΜΜΕ, οι άνθρωποι ασφαλείας στη fan zone έχουν κατασχέσει ήδη αρκετές σημαίες από Ολλανδούς φιλάθλους κατόπιν εντολής της UEFA, η οποία επιτρέπει σημαίες μόνο στα χρώματα της εθνικής ομάδας τους στη fan zone και στο γήπεδο.

Φίλαθλοι αναφέρουν στα social media ότι οι αρμόδιοι τους αναγκάζουν να παραδόσουν τις σημαίες τους. Ορισμένοι καταγγέλλουν ότι οδηγήθηκαν σε κάποια van όπου αναγκάστηκαν να δώοσυν τις σημαίες τους. Στη fan zone υπάρχουν και T-shirts, περιβραχιόνια και άλλα αξεσουάρ στα χρώματα του ουρανίου τόξου, τα οποία δεν έχουν κατασχεθεί προς το παρόν, όπως ενημερώνουν φίλαθλοι που βρίσκονται στην πόλη.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ως συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει σε πολιτικοκοινωνικό αλλά και αθλητικό επίπεδο μεταξύ Ουγγαρίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαιτίας ομοφοβικού νόμου που ψηφίστηκε από το ουγγρικό κοινοβούλιο και το οποίο η ΕΕ ζητά να μην εφαρμοστεί.

Η υπόθεση πήρε αθλητική διάσταση όταν οι υπεύθυνοι της "Άλιαντς Αρένα" ζήτησαν από την UEFA να φωταγωγήσουν το γερμανικό γήπεδο στα χρώματα του ουρανίου τόξου στην αναμέτρηση της Γερμανίας με την Ουγγαρία στη φάση των ομίλων. Η UEFA απέρριψε το αίτημα, θεωρώντας ότι ενέχει πολιτική προέκταση και έρχεται σε αντίθεση με το κατασταστικό της, με συνέπεια να πυροδοτηθούν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις. Μία εξ αυτών ήταν η εισβολή θεατή στον αγωνιστικό χώρο πριν από την έναρξη του Γερμανία - Ουγγαρία, κρατώντας μία σημαία στα χρώματα του ουρανίου τόξου και επιδεικνύοντάς την μπροστά από την ενδεκάδα των Ούγγρων αλλά και από τους Ούγγρους φιλάθλους που βρέθηκαν στην κερκίδα της "Άλιαντς Αρένα".

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΤΣΕΧΙΑΣ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ