OPTA EURO ANALYSIS

Euro 2020: Η Φινλανδία έγινε η πρώτη ομάδα τα τελευταία 40 χρόνια που νικάει σε μεγάλο τουρνουά με μία τελική

Οι παίκτες της Φινλανδίας πανηγυρίζουν τη νίκη κόντρα στη Δανία στο Euro 2020 στην παρθενική συμμετοχή της χώρας σε μεγάλη διοργάνωση
Οι παίκτες της Φινλανδίας πανηγυρίζουν τη νίκη κόντρα στη Δανία στο Euro 2020 ©2021 FRIEDEMANN VOGEL/POOL VIA ASSOCIATED PRESS

Το ποδόσφαιρο πέρασε σε δεύτερη μοίρα μετά τη σοκαριστική κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν και την αγωνία που μεσολάβησε μέχρι να ανακοινωθεί πως ο Δανός είναι σε σταθερή κατάσταση.

Το Δανία - Φινλανδία τελικά συνεχίστηκε από το 41', το λεπτό της διακοπής, με τη σύμφωνη γνώμη των παικτών της Δανίας, που νωρίτερα είχαν μιλήσει με τον Έρικσεν, μέσω facetime.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε ιστορικό θρίαμβο της Φινλανδίας, που στον πρώτο αγώνα της ιστορίας της σε μεγάλο τουρνουά πέτυχε και την πρώτη της νίκη.

Μπορεί ο Πογιάνπαλο να μην πανηγύρισε το γκολ, αλλά έγραψε ιστορία με την κεφαλιά του στο 60'. Σε ένα ματς βέβαια που θα μείνει γενικώς στην ποδοσφαιρική ιστορία.

Δείτε τα expected goals του αγώνα στο σχετικό γράφημα της Opta / Stats Perform, που συνεργάζεται με το SPORT24 για την ανάλυση του Euro 2020.

Οι τελικές και τα xGoals από το Δανία - Φινλανδία
Οι τελικές και τα xGoals από το Δανία - Φινλανδία STATS PERFORM / SPORT24

Η κεφαλιά του Πογιάνπαλο ήταν η μοναδική τελική που είχαν οι Φινλανδοί. Σύμφωνα με την Opta, από το 1980 και μετά, καμία ομάδα δεν έχει νικήσει σε αγώνα Euro ή Μουντιάλ με μόλις μία τελική.

Η Φινλανδία είναι πλέον η μόνη που το έχει πετύχει, με τη βοήθεια και του Χραντέτσκι, του τερματοφύλακα που κατέβασε τα ρολά.

Euro 2020: Η Φινλανδία έγινε η πρώτη ομάδα τα τελευταία 40 χρόνια που νικάει σε μεγάλο τουρνουά με μία τελική


Οι μάχες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με euro προσφορές και υψηλές αποδόσεις. Betshop.gr | Όροι & προϋποθέσεις. 21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777. Ρυθμιστής εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ

TAGS OPTA EURO ANALYSIS ΕΘΝΙΚΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ