EURO 2020

Euro 2020: Χωρίς φιλάθλους στα ημιτελικά Ιταλία, Ισπανία και Δανία λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών

Φίλαθλοι της Ιταλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Αυστρία για τη φάση των 16 του Euro 2020 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Σάββατο 26 Ιουνίου 2021
Φίλαθλοι της Ιταλίας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Αυστρία για τη φάση των 16 του Euro 2020 στο "Γουέμπλεϊ", Λονδίνο | Σάββατο 26 Ιουνίου 2021 © 2021 BEN STANSALL/ASSOCIATED PRESS

Μόνο η Αγγλία θα έχει τον κόσμο της στα ημιτελικά του Euro 2020, με τις Ιταλία, Ισπανία και Δανία να περιορίζονται στους φιλάθλους που ήδη κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν αντιμετωπίζουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Η τετράδα των ημιτελικών του Euro 2020 συμπληρώθηκε και η δράση επιστρέφει στο "Γουέμπλεϊ" και το Λονδίνο, όπου θα διεξαχθούν οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός της διοργάνωσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόνο μία από τις 4 ομάδες που έχουν απομείνει στο τουρνουά μπορεί να ποντάρει στους φιλάθλους της και αυτή είναι η γηπεδούχος, η Αγγλία.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω κορονοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο επιτάσσουν 10ήμερη καραντίνα για όσους έχουν σκοπό να ταξιδέψουν στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι οι φίλοι της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Δανίας θα έπρεπε να βρίσκονται στην αγγλική πρωτεύουσα πριν οι ομάδες τους εξασφαλίσουν την πρόκριση.

Αυτές οι 3 χώρες θα μπορούν να έχουν στο πλευρό τους μόνο τους φιλάθλους που βρίσκονται ήδη στην Αγγλία (πχ. η Ιταλία αγωνίστηκε στη φάση των 16 στο "Γουέμπλεϊ") και σίγουρα δεν είναι όσοι θα μπορούσαν να κάνουν το ταξίδι υπό διαφορετικές συνθήκες, εκτός αν την ύστατη στιγμή υπάρξει κάποια αλλαγή.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο θα ταξιδέψουν για τα παιχνίδια αυθημερόν και με ειδικά μέτρα ασφαλείας πάνω από 1.000 αξιωματούχοι της FIFA και της UEFA, καθώς και επίσημοι προσκεκλημένοι τους, για τους οποίους έχει συμφωνηθεί καθεστώς εξαίρεσης απ' τους περιορισμούς.

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ