ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Έτσι προκρίνεται η Ελλάδα στο Euro 2024 μέσω playoffs: Αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στα μεγάλα νοκ άουτ

Ο Φώτης Ιωαννίδης της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024  στην "OPAP Arena" | Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023
Ο Φώτης Ιωαννίδης της Εθνικής Ελλάδας σε στιγμιότυπο του αγώνα με την Ολλανδία για τα προκριματικά του Euro 2024 στην "OPAP Arena" | Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ/INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας αναμένεται να διεκδικήσει μέσα από το μονοπάτι των playoffs την πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 και εκτός απροόπτου γνωρίζει από τώρα τους αντιπάλους που θα βρει μπροστά της.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ολλανδία και ο στόχος της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024 από τον 2ο προκριματικό όμιλο απομακρύνθηκε αρκετά.

Εάν τελικά η Ελλάδα δεν τα καταφέρει από τον όμιλό της, είναι ανοιχτή και η πόρτα των playoffs, για να διεκδικήσει θέση στα γήπεδα της Γερμανίας από αυτήν τη διαδρομή.

Το Λουξεμβούργο στα playoffs

Η ήττα του Λουξεμβούργου στο Δουκάτο από τη Σλοβακία το άφησε πέντε πόντους μακριά από τη 2η θέση και κατ' επέκταση με το 1,5 πόδι στα playoffs. Οι Λουξεμβούργιοι κρατούν ζωντανό το όνειρο της πρώτης πρόκρισης σε τελική φάση, αλλά αυτό περνάει μέσα από τα playoffs.

Με βάση τα τρέχοντα δεδομένα, θα είναι η τέταρτη ομάδα της διαδικασίας, οπότε θα αντιμετωπίσει την πρώτη που και μαθηματικά είναι η Γεωργία. Αυτό σημαίνει ότι από αυτό το ζευγάρι θα προκύψει η πρώτη ομάδα του τελικού της διαδικασίας.

Η πρώτη αντίπαλος της Ελλάδας

Αν τελικά η Εθνική Ελλάδας βρεθεί κι αυτή στα playoffs, τότε θα αγωνιστεί πρώτα με μία άλλη εθνική ομάδα που ψάχνει δεύτερη ευκαιρία. Αυτή αναμένεται να είναι το Καζακστάν, εκτός συγκλονιστικού απρόπτου, σε αγώνα που θα διεξαχθεί στην OPAP Arena.

Οι Καζάκοι βρίσκονται στην 4η θέση του 8ου ομίλου, τέσσερις βαθμούς μακριά από την κορυφή. Σλοβενία και Δανία έχουν από 16, Φινλανδία και Καζακστάν από 12 και η τελευταία έχει εντός έδρας αποστολή με το Σαν Μαρίνο και εκτός με τη Σλοβενία στα παιχνίδια του Νοεμβρίου.

Η αποτυχία να καλύψει την απόσταση από το ντουέτο κορυφής σε αυτά τα παιχνίδια τη στέλνουν κατευθείαν στον ημιτελικό της Εθνικής Ελλάδας.

Παρ' όλα αυτά, αν η ομάδα του Μαγκομέντ Αντίγεβ καταφέρει να πάρει την πρόκριση, τότε η σκυτάλη περνάει στο Λουξεμβούργο και τη θέση του στον ημιτελικό με τη Γεωργία παίρνει το Αζερμπαϊτζάν.

Βάσει των τωρινών δεδομένων -που μπορούν να αλλάζουν στην εξέλιξη των προκριματικών- τα δεδομένα των playoffs του Nations League διαμορφώνονται ως εξής (με την Ελλάδα στα playoffs):

  1. 21/03/2024 Γεωργία - Λουξεμβούργο
  2. 21/03/2024 Ελλάδα - Καζακστάν
  • Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο - Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)
  • Επιλαχούσες: Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Βουλγαρία, Νησιά Φερόε
  • Απευθείας πρόκριση από τη League C έως τώρα: Τουρκία (εξασφάλισε οριστικά), Σλοβακία

Δείτε την Game Night

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ