ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ

Εθνική Ολλανδίας: Ο Φαν Χάαλ "απάντησε" στα παράπονα του Φαν Ντάικ για τη διάταξη των οράνιε στο χορτάρι

Ο Λουίς Φαν Χάαλ με τη φόρμα της εθνικής Ολλανδίας | 29 Μαρτίου 2022
Ο Λουίς Φαν Χάαλ με τη φόρμα της εθνικής Ολλανδίας | 29 Μαρτίου 2022 @2022 PETER DEJONG/AP IMAGES

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ εξέφρασε δημόσια την προτίμησή του σε διάταξη 4-3-3 και όχι με τριάδα στην άμυνα που εφαρμόζει ο Λουίς Φαν Χααλ, γεγονός που "υποχρέωσε" τον προπονητή της εθνικής Ολλανδίας να απαντήσει στον στόπερ της Λίβερπουλ.

Η εθνική Ολλανδίας επιβλήθηκε με 4-2 της Δανίας στην "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα" του Άμστερνταμ σε διεθνή φιλική αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων, με το φινάλε ωστόσο του αγώνα να μην βρίσκει άπαντες στο στρατόπεδο των οράνιε, ικανοποιημένους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ που δεν δίστασε να πει δημόσια πως προτιμάει να αγωνίζεται με την κλασική διάταξη 4-3-3 που παραπέμπει σε... Ολλανδία (σήμα κατατεθέν το παιχνίδι της από τις πτέρυγες) και όχι στο 3-4-1-2 με το οποίο έπαιξε απέναντι στους Δανούς.

"Εάν μου αρέσει το σύστημα; Κοιτάξτε, εξακολουθώ να προτιμώ το 4-3-3 αλλά δεν είμαι ο ομοσπονδιακός προπονητής και ο ομοσπονδιακός έχει μία πολύ ισχυρή άποψη σχετικά με αυτό το το θέμα", δήλωσε ο 30χρονος "βράχος" της άμυνας της Λίβερπουλ, με την απάντηση του 70χρονου προπονητή να μην αργεί να έρθει:

"Ξέρω ότι έχει αυτή την προτίμηση, πάντα το λέει αυτό δημόσια. Κάναμε ήδη αυτή τη συζήτηση όταν ήρθα εδώ. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για την τακτική", δήλωσε σχετικά.

Σημειώνεται πως ο Φαν Χάαλ είχε εφαρμόσει διάταξη 3-4-1-2 κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Ολλανδίας στο Μουντιάλ του 2014 ενώ το ίδιο πλάνο έχει στο μυαλό του και τώρα, με τους οράνιε να έχουν πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το 2022 στα γήπεδα του Κατάρ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ