ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Φιλική νίκη για Ολλανδία επί της Δανίας στην επιστροφή του Έρικσεν με γκολ, άνετα η Γερμανία το Ισραήλ

Ο Κρίστιαν Έρικσεν της Δανίας σε στιγμιότυπο του φιλικού αγώνα κόντρα στην Ολλανδία στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Σάββατο 26 Μαρτίου 2022
Ο Κρίστιαν Έρικσεν της Δανίας σε στιγμιότυπο του φιλικού αγώνα κόντρα στην Ολλανδία στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", Άμστερνταμ | Σάββατο 26 Μαρτίου 2022 © 2022 PETER DEJONG/ASSOCIATED PRESS

Η Ολλανδία νίκησε με 4-2 τη Δανία του Κρίστιαν Έρικσεν (που επέστρεψε και σκόραρε) σε φιλικό στο Άμστερνταμ. Άνετη νίκη και για Γερμανία κόντρα σε Ισραήλ.

Η Ολλανδία επικράτησε με 4-2 της Δανίας σε φιλική αναμέτρηση στη "Γιόχαν Κρόιφ Αρένα", σε ένα παιχνίδι όπου το σκορ έχει δευτερεύουσα σημασία και επισκιάστηκε από την επιστροφή του Κρίστιαν Έρικσεν στη δράση με το εθνόσημο στο στήθος (και με γκολ).

Ο Δανός μέσος πέρασε στον αγώνα με την έναρξη του 2ου μέρους, μόλις εννέα μήνες ύστερα από την καρδιακή προσβολή που υπέστη φορώντας την ίδια φανέλα, στη φάση των ομίλων του Euro 2020. Μάλιστα, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι (κι ενώ χειροκροτήθηκε από όλο το γήπεδο, όπου άρχισε την καριέρα του), ο 30χρονος μέσος σκόραρε και μείωσε σε 3-2 για την πατρίδα του.

Είχε προηγηθεί ένα γεμάτο 1ο μέρος, όπου η Ολλανδία σημείωνε γκολ κι έχανε ευκαιρίες και η Δανία έκανε αναγκαστικές αλλαγές (Τόμας Ντιλέινι, Γιουσούφ Πόουλσεν) και σωζόταν από τον Κάσπερ Σμάιχελ. Ο Στίβεν Μπέρχβαϊν με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και μπορεί ο Γιάνικ Βέστεργκααρντ να ισοφάρισε με τον ίδιο τρόπο στο 20', όμως οι "οράνιε" βρήκαν κι άλλα γκολ με τους Νέιθαν Ακέ και Μέμφις Ντεπάι (έφτασε τα 39 διεθνή γκολ).

Στο 2ο ημίχρονο, ο Μπέρχβαϊν σκόραρε ξανά (τα τελευταία τέσσερα γκολ του σημειώθηκαν απέναντι στον Σμάιχελ σε επίπεδο εθνικών ομάδων και συλλόγων), η Δανία έκανε νέα αναγκαστική αλλαγή (Γιόακιμ Μάλε), ο Έρικσεν είχε και δοκάρι εκτός από το γκολ και το χορταστικό φιλικό ολοκληρώθηκε κάτω από χειροκροτήματα.

Στο Ζίνσχαϊμ, η Γερμανία επικράτησε με 2-0 του Ισραήλ, με τον Χάνσι Φλικ να κάνει το 8/8 από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, ύστερα από τη νίκη στο πρώτο φιλικό της καριέρας του στην ομάδα. Ο Γερμανός τεχνικός έκανε αρκετές δοκιμές και έδωσε ντεμπούτο στον Νίκο Σλότερμπεκ. Κάι Χάβερτς και Τίμο Βέρνερ στο τελευταίο δεκάλεπτο του 1ου μέρους διαμόρφωσαν συνθήκες νίκης. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν το πάνω χέρι στο 2ο ημίχρονο παρά τις αλλαγές και τελικά το φινάλε είχε επίσης θέαμα, αφού οι δύο ομάδες κατάφεραν να αποτύχουν σε ένα πέναλτι η κάθε μία (ο Τόμας Μίλερ στο δοκάρι για τη Γερμανία, ο Κέβιν Τραπ έπιασε την προσπάθεια του Γιόναταν Κοέν).

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΕΡΙΚΣΕΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ