ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ολλανδίας, για το ταλέντο, την υπέρβαση και το πορτοκαλί χρώμα

Το φίλτρο του SPORT24 στο Instagram
Το φίλτρο του SPORT24 στο Instagram 24MEDIA CREATIVE TEAM

Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για το πώς επέλεξε την Ολλανδία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Δεν πρόλαβα τη μεγάλη Ολλανδία του Γιόχαν Κρόιφ και του Ρίνους Μίχελς, ούτε τα κατορθώματα του Μάρκο φαν Μπάστεν. Για να πω την αλήθεια, γνώρισα την Ολλανδία στα "πέτρινα χρόνια", όταν η μία αποτυχία διαδεχόταν την άλλη. Πλούσιο ταλέντο, αλλά αδυναμία για επιτυχίες. Μέσα σε αυτές τις έξι λέξεις συνοψίζεται η παρουσία τους.

Παρ' όλα αυτά, το πορτοκαλί χρώμα, το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο γύρω από τους Οράνιε με έκανε να τους αγαπήσω βαθιά. Και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, παρότι ήμουν 18 ετών, επιβεβαιώθηκε η αγάπη μου γι' αυτή την εθνική ομάδα.

Με τον Γουέσλεϊ Σνάιντερ να κάνει όργια, τον Άριεν Ρόμπεν να κάνει την "ίδια κίνηση", αλλά και πάλι κανείς να μην μπορεί να τους σταματήσει και τον Ρόμπιν φαν Πέρσι να επιβεβαιώνει ότι είναι ένας world class επιθετικός σε κάθε επαφή του.

Τα χρόνια πέρασαν, οι επιτυχίες δεν έχουν έρθει, αλλά η αγάπη δεν αλλάζει. Σε κάθε μεγάλο τουρνουά είμαστε έτοιμοι για την υπέρβαση, η οποία δεν έρχεται. Αλλά δεν μας πειράζει. Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε το τρόπαιο, πανηγυρίζοντας μέσα σε λιβάδια με... τουλίπες.

Για όλα τα παραπάνω ο Ηλίας Καλλονάς επέλεξε την Ολλανδία στο νέο φίλτρο του Instagram από το SPORT24.

Μπες και εσύ στο Instagram του SPORT24, επίλεξε την ομάδα που υποστηρίζεις στο Euro 2020 και ανέβασε το story σου κάνοντας mention το SPORT24.

Πάμε να κάνουμε το Instagram μία μεγάλη κερκίδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ