ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Οι σίγουροι και τα διλήμματα του Φαν Σιπ

Εθνική Ελλάδας: Οι σίγουροι και τα διλήμματα του Φαν Σιπ
Οι διεθνείς πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ με την Ονδούρα EUROKINISSI

Στη σημερινή (30/3) προπόνηση θα καταλήξει ο Τζον Φαν Σιπ στην ενδεκάδα του αγώνα με την Γεωργία (31/3, 21:45), όπου θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1, ενώ υπάρχουν ερωτηματικά στη μεσοεπιθετική γραμμή.

Σήμερα (30/3) ολοκληρώνει η Εθνική ομάδα τις προπονήσεις της για τον αυριανό αγώνα (31/3, 21:45, COSMOTE SPORT 1 HD, OPEN TV και LIVE από το SPORT 24) με την Γεωργία στο γήπεδο της Τούμπας για την 2η αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022 στα γήπεδα του Κατάρ και θα... απλώσει τις σκέψεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Τζον Φαν Σιπ, αναφορικά με το ποια πρόσωπα θα επιλέξει για την αρχική ενδεκάδα.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως θα δούμε διάταξη 4-2-3-1 έναντι του 4-3-3 που κατέβασε την ομάδα στο 1-1 με την Ισπανία. Άλλωστε, δείγμα των προθέσεών του έδειξε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός μας εκλέκτορας και στο φιλικό με την Ονδούρα (2-1), με τη "μάχη" να γίνεται στη μεσοεπιθετική γραμμή, αφού υπάρχουν επιλογές για τρεις θέσεις και εκεί πρέπει να ξεκαθαρίσει στο τοπίο.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Ο Βλαχοδήμος θα βρίσκεται στα γκολπόστ, ενώ μπροστά του δύσκολα θα σπάσει το δίδυμο Παπαδόπουλος - Τζαβέλλας που τα πήγε καλά στο ματς με την Ισπανία. Δεξιά ο Μπακάκης έχει προβάδισμα έναντι του Μαυρία, ο οποίος έδειξε με την Ονδούρα πως του λείπει αγωνιστικός ρυθμός. Αριστερά ο Γιαννούλης έχει τον πρώτο λόγο έναντι του Τσιμίκα, με τον παίκτη της Νόριτς να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του, την στιγμή που φέτος έχει σαφώς περισσότερα λεπτά στα πόδια του. Βέβαια, ο Τσιμίκας έκανε καλό ματς με την Ισπανία, παρά το ότι παίζει λίγο φέτος με τη Λίβερπουλ.

Στον άξονα οι Μπουχαλάκης και Ζέκα πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι και μπροστά τους ο Μπακασέτας σε ρόλο πίσω από τον επιθετικό. Ο "Μπάκα" είναι ένας παίκτης που ταιριάζει απόλυτα στα "θέλω" του προπονητή, είναι μια θέση που του ταιριάζει και είναι σίγουρο ότι θα ξεκινήσει. Με την Ισπανία.... θυσιάστηκε, παίζοντας ως ψευτοεννιάρι, αφού ο προπονητής αποφάσισε να πάει χωρίς καθαρόαιμο φορ, αν και κατάφερε τελικά να σκοράρει από την άσπρη βούλα.

ΤΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ

Από 'κει και πέρα, γίνεται ο χαμός. Για τις δυο θέσεις στα άκρα γίνεται μάχη ανάμεσα σε Φορτούνη, Τζόλη, Μασούρα, Πέλκα και Λημνιό Οι δυο πρώτοι ξεκίνησαν βασικοί με την Ονδούρα και αυτό ίσως "δείχνει" κάτι για το τι σκέφτεται ο προπονητής, ο φορμαρισμένος Μασούρας μπήκε κάποια στιγμή και έφτιαξε το δεύτερο γκολ, ενώ έχασε και μια καλή ευκαιρία, ενώ ο Πέλκας διάγει περίοδο φόρμας στη Φενέρ, προοριζόταν για βασικός με την Ισπανία, αλλά υπέστη τράβηγμα στο ισχίο στην τελευταία προπόνηση και έμεινε λίγο πίσω. Ο Λημνιός που δεν παίζει πολύ στην Κολονία, ξεκίνησε βασικός στη Γρανάδα και βγήκε στο ημίχρονο (πέρασε στη θέση του ο Σιώπης).

Στην κορυφή, αν και μετά το πρώτο ματς των προκριματικών άπαντες στοιχημάτιζαν ότι με την Γεωργία θα ξεκινούσε σίγουρα ο Γιακουμάκης, ο οποίος κάνει ασύλληπτη σεζόν φέτος με τη Φένλο, ήρθε η εμφάνιση του Παυλίδη με την Ονδούρα να βάλει δύσκολα στον προπονητή. Λειτουργώντας βέβαια ως δεύτερος επιθετικός, ο ποδοσφαιριστής της Βίλεμ πέτυχε δυο γκολ και ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση.

Με δεδομένο ότι ο Μπακασέτας θα παίξει πίσω από τον επιθετικό, ο Φαν Σιπ πρέπει να επιλέξει με ποιον "Ολλανδό" επιθετικό θα ξεκινήσει στην αυριανή μάχη απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχασε από Σουηδία και Ισπανία, αλλά τις ζόρισε για τα καλά και μόνο εύκολη λεία δεν θεωρείται.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ