ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Πανέτοιμη για τον "τελικό" με την Ολλανδία, το πλάνο νίκης του Πογέτ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης
Ο Γιώργος Γιακουμάκης EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική φιλοξενεί την Ολλανδία στην OPAP Arena (21:45, ALPHA και LIVE στο SPORT24) για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του EURO 2024 και θέλει μόνο το τρίποντο της νίκης. Το πλάνο του Γκουστάβο Πογέτ στον "τελικό" με τους οράνιε του Ρόναλντ Κούμαν.

Η μεγάλη ώρα κοντοζυγώνει για τη μεγάλη αποψινή μάχη της Ελλάδας με την Ολλανδία στην OPAP Arena (21:45, ALPHA και LIVE στο SPORT24) στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής των προκριματικών του EURO 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θέλει μόνο νίκη για να ελπίζει σε πρόκριση μέσω των ομίλων, γνωρίζοντας βέβαια ότι υπάρχει και το "μαξιλαράκι" των playoffs του Nations League αν δεν τα καταφέρει.

Η Ελλάδα γνωρίζει τι ακριβώς θέλει απέναντι στους οράνιε του Ρόναλντ Κούμαν, που παραμένουν το φαβορί, όμως σε καμία των περιπτώσεων δεν αισθάνονται... άνετοι, κάτι που εν πολλοίς ομολόγησε και ο προπονητής τους, ο οποίος ξέρει ότι η γαλανόλευκη θα παίξει ρέστα και αν νικήσει, θα κυνηγήσει την υπέρβαση με την (αδιάφορη βαθμολογικά, πλην σαφώς ανώτερη) Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η OPAP Arena αναμένεται να έχει πολύ κόσμο, μιας και η κρισιμότητα του αγώνα είναι μεγάλη, ο αντίπαλος είναι εμπορικός και η Εθνική κυνηγάει έναν μεγάλο στόχο. Ο Πογέτ θέλει να δει γεμάτο το γήπεδο, όπως και οι ποδοσφαιριστές. Να νιώσουν ότι παίζουν εντός έδρας και έχουν χιλιάδες κόσμο στο πλευρό τους να τους σπρώξουν στο νικηφόρο αποτέλεσμα.

Τα σενάρια έχουν αναλυθεί στο SPORT24 και η Εθνική θα μπει στο γήπεδο για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν. Αν νικήσει την Ολλανδία, θα της αρκεί μια ισοπαλία με τους Γάλλους την τελευταία αγωνιστική (θα φτάσει τους 16 βαθμούς, ενώ οι οράνιε δεν θα μπορούν να ξεπεράσουν τους 15) ενώ αν καταφέρει να επικρατήσει με σκορ μεγαλύτερο της ήττας της στο Αϊντχόφεν (3-0), θα έχει κλειδώσει την πρόκριση, αφού στην ισοβαθμία με την Ολλανδία θα είναι από πάνω. Πολύ δύσκολο να συμβεί, αλλά καταγράφονται όλα τα δεδομένα.

Το πλάνο ενδεκάδας του Πογέτ

Όσον αφορά το πλάνο του Γκουστάβο Πογέτ, δεν αναμένεται να προβεί σε ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις στο αρχικό σχήμα. Άλλωστε, η ομάδα τα πήγε περίφημα στο Δουβλίνο με την Ιρλανδία και αν κάτι θα ήθελε διαφορετικό ο Ουρουγουανός, θα ήταν ένα όχι τόσο νωθρό πρώτο δεκάλεπτο. Με την Ολλανδία μπορεί να το πληρώσει, καθώς διαθέτει σαφώς καλύτερους ποδοσφαιριστές από τους Ιρλανδούς.

Ο Βλαχοδήμος θα είναι στα δοκάρια, ενώ δεν αναμένεται να αλλάξει η τετράδα στην άμυνα με Τσιμίκα - Ρότα στις πτέρυγες και Μαυροπάνο - Ρέτσο στο κέντρο της άμυνας, ενώ υπάρχει και ο φορμαρισμένος Κουλιεράκης να είναι ετοιμοπόλεμος για να μπει και να προσφέρει.

Στον άξονα οι Μάνταλος πρέπει να θεωρείται δεδομένος μετά και την εξαιρετική του εμφάνιση στο Δουβλίνο, ενώ ξέρει άριστα και το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας (όπως και ο Ρότα). Ο Κουρμπέλης έκανε καλό αγώνα την Παρασκευή, με τον Σιώπη να διεκδικεί επίσης τη θέση. Όσο για τον Μπακασέτα, θα κινείται μπροστά τους και σε έναν ρόλο πίσω από τον επιθετικό.

Ο Μασούρας και ο Πέλκας αναμένεται να βρίσκονται στα δύο άκρα, προερχόμενοι επίσης από πολύ καλή εμφάνιση στην Ιρλανδία (ο εξτρέμ του Ολυμπιακού σκόραρε μάλιστα), ενώ στην κορυφή της επίθεσης μένει να δούμε αν θα ξεκινήσει εκ νέου ο Γιακουμάκης που έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ με κεφαλιά και έχει ψυχολογία ή θα προτιμηθεί ο - συνήθως βασικός - Παυλίδης που σκοράρει κατά ριπάς στο ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Ιωαννίδης θα έρθει από τον πάγκο εφόσον χρειαστεί, όπως συνέβη και στο Δουβλίνο.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ