ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Ο Σάντος που δεν μπορεί να έρθει, η τάση για ξένο προπονητή και οι επιλογές

Τον Φερνάντο Σάντος ή ένας σαν αυτόν θα ήθελε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ
Τον Φερνάντο Σάντος ή ένας σαν αυτόν θα ήθελε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στην ΑΕΚ AP PHOTO/ARMANDO FRANCA

Γιατί δεν μπορεί να έρθει ο Φερνάντο Σάντος και ας τον θέλει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, η τάση για ξένο προπονητή, μέχρι πότε θέλουν στην Ομοσπονδία να έχουν κλείσει το θέμα και οι ρεαλιστικές επιλογές.

Οι Κώστας Κωνσταντινίδης και Τάκης Φύσσας, όπως σας ενημέρωσε το SPORT24, είχαν συνάντηση για περίπου μια ώρα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Δημητρίου, για το θέμα του επόμενου ομοσπονδιακού προπονητή και τέθηκαν επί τάπητος όλα τα θέματα στο τραπέζι αναφορικά με τον διάδοχο του Τζον Φαν Σιπ.

Την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει "προκριθεί" κανένα όνομα, ούτε έχει γίνει κρούση σε κάποιον προπονητή, ώστε να θεωρηθεί ότι έχει υπάρξει πρόοδος. Πάντως, στην Ομοσπονδία θα ήθελαν μέχρι τέλος του χρόνου να έχουν κλείσει το θέμα, ώστε ο νέος εκλέκτορας να έχει έχει χρόνο μέχρι τον Μάρτιο που ξεκινούν οι υποχρεώσεις της γαλανόλευκης.

Οι ανέφικτοι, ο Γκατούζο που δεν παίζει και η περίπτωση Χιμένεθ

Η περίπτωση του Φερνάντο Σάντος είναι μη ρεαλιστική και ας ανέφερε τ' όνομά του ο κύριος Δημητρίου. Πρώτον, τα χρήματα που παίρνει, είναι πολύ πάνω απ' αυτά που δίνει η ΕΠΟ (περίπου 500-600.000 ευρώ) και δευτερευόντως ακόμα και αν συμφωνούσε τώρα μαζί του, θα έπρεπε να... περιμένει τον Μάρτιο να αποκλειστεί από την Ιταλία στα μπαράζ για το Μουντιάλ. Αλλιώς, θα έπρεπε να βγει και πάλι για ψάξιμο, έχοντας χάσει τόσους μήνες. Αντιλαμβάνεται κάποιος ότι επιστροφή του Σάντος δεν γίνεται να υπάρξει, ενώ όνειρο θερινής νυκτός είναι και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Δεν θα πρέπει καν να το συζητάμε.

Το όνομα του Τζενάρο Γκατούζο γράφτηκε στην Ιταλία, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- να ασχοληθούν μαζί του οι άνθρωποι που τρέχουν το θέμα προπονητή. Προφανώς οι μάνατζερ κάνουν το δικό τους παιχνίδι, γι' αυτό άλλωστε και προτείνονται διάφοροι. Στο Πάρκο Γουδή έχουν φτάσει ήδη αρκετά βιογραφικά...

Από 'κει και πέρα, πρέπει να τονιστεί πως η τάση είναι για ξένο εκλέκτορα. Όχι ότι δεδομένα θα επιλεχθεί ξένος, αλλά προς τα εκεί προσανατολίζονται στην ΕΠΟ. Ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος έχει μακρά θητεία στη χώρα μας, ως προπονητής της ΑΕΚ, είναι μια ρεαλιστική περίπτωση, καθώς και το κασέ του δεν είναι απαγορευτικό και παράλληλα ξέρει πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα. Η προσαρμογή του θα ήταν πιο εύκολη και τ' όνομά του θα μπορούσε να παίξει, αλλά κρούση δεν του έχει γίνει. Επίσης, υπάρχουν και άλλα ονόματα με ελληνική προϋπηρεσία που εξετάζονται.

Οι Έλληνες προπονητές παραμένουν στο κάδρο

Οι Κωνσταντινίδης - Φύσσας θα δουν αρκετούς προπονητές, οι οποίοι να πληρούν τα κριτήρια και συνάμα θα θέλουν και οι ίδιοι να δουλέψουν στην Ελλάδα, αλλά και να δέχονται τα χρήματα που θα τους προταθούν. Υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, μέχρι να έρθει ο επόμενος ομοσπονδιακός προπονητής, ο οποίος πρέπει να έχει τα εχέγγυα και το βιογραφικό στην προσπάθεια που θα γίνει για πρόκριση στο επόμενο Euro το 2024.

Επαναλαμβάνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει προχωρήσει καμία περίπτωση. Έχουν ξεχωρίσει κάποια ονόματα, προφανώς στην ΕΠΟ έχουν στο μυαλό τους ορισμένους που θα ήθελαν να τους δουν στον γαλανόλευκο πάγκο, αλλά θα πρέπει και οι ίδιοι να το επιθυμούν. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κινητοποίηση, θα γίνουν ραντεβού και στόχος είναι να κλείσει μέσα στον Δεκέμβριο ο διάδοχος του Φαν Σιπ.

Να τονιστεί πως δεν έχει "καεί" η επιλογή Έλληνα προπονητή, με τα ονόματα των Δώνη, Ουζουνίδη, Δέλλα να βρίσκονται στο κάδρο, ενδεχομένως και του Αναστασίου που είναι βέβαια στον Παναιτωλικό. Η τάση είναι για ξένο όπως προείπαμε, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το παραμικρό. Όλα μπορούν να αλλάξουν, ειδικά αν υπάρξει αδιέξοδο με κάποιες επιλογές που είναι ψηλά στο λίστα. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ