ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Η βαθμολογία του ομίλου μετά τη νίκη επί της Κύπρου

Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει το 2-0 της Ελλάδας επί της Κύπρου | 9 Ιουνίου 2022
Ο Βαγγέλης Παυλίδης πανηγυρίζει το 2-0 της Ελλάδας επί της Κύπρου | 9 Ιουνίου 2022 IN TIME SPORTS

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας στο Nations League μετά τη νίκη επί της Κύπρου με 3-0 και την επικράτηση του Κοσόβου επί της Β. Ιρλανδίας με 3-2.

Η Εθνική υποδέχθηκε την Κύπρο για την 3η αγωνιστική του Nations League στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και επικράτησε με 3-0 έχοντας ένα εύκολο βράδυ.

Η Ελλάδα έκανε το τρία στα τρία και είναι μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου της με εννιά βαθμούς. Ακολουθεί το Κόσοβο μετά την επικράτηση του επί της Β. Ιρλανδίας 3-0.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Η 4η αγωνιστική - 12 Ιουνίου

Η 5η αγωνιστική - 24 Σεπτεμβρίου

  • Βόρεια Ιρλανδία - Κόσοβο (19:00, NOVA, LIVE SPORT24)
  • Κύπρος - Ελλάδα (21:45, ALPHA, NOVA, LIVE SPORT24)

Η 6η αγωνιστική - 27 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία (21:45, ALPHA, NOVA, LIVE SPORT24)
  • Κόσοβο - Κύπρος (21:45, NOVA, LIVE SPORT24)

Τι σημαίνει για την Εθνική το Nations League

Τα παιχνίδια έχουν σημασία για την Εθνικής για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι το FIFA Ranking ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας. Από την άλλη, η Ελλάδα θέλει να πετύχει τον πρώτο στόχο που έχει θέσει να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να πάρει την άνοδο στο League B.

Μετά το τέλος του Nations League, η Ελλάδα θα ρίξει το βάρος στα προκριματικά για το ευρωπαϊκό της Γερμανίας. Εάν δεν πάρει την απευθείας πρόκριση τότε την απασχολεί η διαδικασία των μπαράζ του Nations League. Τότε υπάρχουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, εφόσον είναι η νικήτρια του ομίλου της στο Nations League, τότε αυτόματα προκρίνεται στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ και περιμένει άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι.

Σε περίπτωση που δεν είναι νικήτρια του ομίλου της, τότε θα ελπίζει ο νικητής να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη Γερμανία μέσω των προκριματικών, όπως επίσης και οποιαδήποτε χώρα της 3ης κατηγορίας (και όχι του ομίλου της πλέον) που θα βρίσκεται πιο ψηλά στο Nations League ranking, το οποίο θα προκύψει έπειτα από την ολοκλήρωση των αγώνων.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ