ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ελλάδα - Κύπρος 3-0: Η Εθνική του Πογέτ νικάει και αρέσει, στο χέρι της η πρωτιά

Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγυρίζει γκολ στο Ελλάδα - Κύπρος
Ο Τάσος Μπακασέτας πανηγυρίζει γκολ στο Ελλάδα - Κύπρος EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας έκανε το 3/3 στο Nations League επικρατώντας 3-0 της Κύπρου και πλέον κόντρα στο Κόσοβο την Κυριακή (12/6) μπορεί να τσεκάρει το εισιτήριο της πρώτης θέσης. Γκολάρα ο Μπακασέτας στο 9'. το 2-0 ο Παυλίδης στο 20', σκόραρε και ο Λημνιός (48'), ο οποίος ήταν άτυχος καθώς αποχώρησε τραυματίας στο φινάλε.

Η Εθνική Ελλάδας επιβεβαίωσε γι' ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Μετά τα διπλά απέναντι σε Βόρεια Ιρλανδία και Κόσοβο, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έκανε το 3/3 στο Nations League επικρατώντας 3-0 της Κύπρου.

Η Ελλάδα "καθάρισε" ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Μπακασέτας με μία γκολάρα άνοιξε το σκορ στο 8' και τον Παυλίδη στο 20' να κάνει το 2-0. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε με όμορφο τρόπο ο Λημνιός στο 48', ο οποίος στάθηκε άτυχος στο φινάλε, καθώς τραυματίστηκε.

Πλέον, η πρωτοπόρος του ομίλου Εθνική είναι στην κορυφή με εννέα πόντους και μπορεί την Κυριακή (12/6) να κλειδώσει την πρώτη θέση.

Ονειρικό ξεκίνημα με γκολάρα Μπακασέτα

Η Εθνική Ελλάδας παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3 και με τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στο Κόσοβο στην Πρίστινα. Ο Σιώπης επέστρεψε αντικαθιστώντας τον Κουρμπέλη, ο Δουβίκας ξεκίνησε αντί του Μασούρα και ο Παυλίδης αντί του Γιακουμάκη.

Η Ελλάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφτασε κοντά στο γκολ στο 6ο λεπτό. Ο Μπάλντοκ με πλάτη βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, όμως το σουτ του ήταν κακό με τον Γκόγκιτς να διώχνει. Στη συνέχεια ο Μάνταλος αστόχησε με κεφαλιά του.

Τρία λεπτά αργότερα η Εθνική κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με τον συνήθη... ύποπτο. Ο Μπακασέτας εκτός περιοχής έπιασε ένα εκπληκτικό βολ πλανέ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0, πετυχαίνοντας ένα απίθανο γκολ. Ουσιαστικά, ήταν η στιγμή που τα πράγματα έγιναν πιο απλά για τους παίκτες του Πογέτ.

Ο Παυλίδης έκανε πιο εύκολα τα πράγματα

Η Εθνική είχε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και δεν άργησε η στιγμή για το δεύτερο γκολ. Έπειτα από λάθος στην άμυνα της Κύπρου, ο Μπακασέτας πήρε την μπάλα έκανε την κίνηση προς τα δεξιά, γύρισε στον Παυλίδη, ο οποίος με εξουδετερωμένο τον κίπερ σκόραρε.

Σε αυτό το σημείο η Εθνική "κλείδωσε" το παιχνίδι. Είχε τον πλήρη έλεγχο του ρυθμού, κρατούσε την μπάλα όταν χρειαζόταν και δεν άφηνε τους Κύπριους να γίνουν απειλητικοί. Όλα αυτά δίχως μεγάλη προσπάθεια. Στο 40ο λεπτό χάθηκε και ευκαιρία με τον Λημνιό να προσπαθεί να κρεμάσει ανεπιτυχώς τον Μιχαήλ.

Αμέσως μετά η Κύπρος έκανε την πρώτη της ευκαιρία στο πρώτο μέρος. Η Κύπρος έφυγε γρήγορα στην κόντρα με τρεις εναντίον δύο. Ο Πίττας βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο, όμως ήταν άστοχος.

Γκολ ο Λημνιός και διαχείριση μέχρι το τέλος

Η Εθνική μπήκε με την ίδια φόρα στο δεύτερο μέρος και σκόραρε για τρίτη φορά. Ο Λημνιός πραγματοποίησε ωραία την ντρίμπλα πάνω στον Ιωάννου, έκανε το σουτ εκτός περιοχής και έκανε το 3-0.

Από εκεί και πέρα η Ελλάδα επέκτεινε την διαχείριση. Έκανε δύο γρήγορες αλλαγές στη μεσαία γραμμή με τους Κουρμπέλη και Αλεξανδρόπουλο να παίρνουν τις θέσεις των Μάνταλου και Σιώπη. Η Εθνική κρατούσε την μπάλα, ηρεμούσε το παιχνίδι και άφηνε τον χρόνο να περάσει. Στο 65' ο Λαΐφης έπιασε μία κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος.

Στο 70ο λεπτό η Εθνική έφτασε κοντά στο 4-0 με τον Μασούρα, ενώ στο 77' ο Χριστοφή επιχείρησε ένα σουτ, με τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει με ευκολία. Στο 84' η Εθνική έχασε νέα ευκαιρία με σουτ του Τσιμίκα που χτύπησε στα πόδια, με την μπάλα να τα καταλήγει κόρνερ. Το παιχνίδι τελείωσε με άσχημο τρόπο, καθώς ο Λημνιός αποχώρησε τραυματίας.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος (24' Τζαβέλλας), Μαυροπάνος, Μπάλντοκ, Σιώπης (52' Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας (81' Παπανικολάου), Μάνταλος (52' Κουρμπέλης), Λημνιός, Δουβίκας (46' Μασούρας), Παυλίδης.

ΚΥΠΡΟΣ: Μιχαήλ, Κατελάρης (46' Λαΐφης), Γκόγκιτς, Κορέα, Πίττας, Αρτυματάς, Κυριάκου, Ιωάννου (64' Παναγιώτου), Παπουλής (74' Σπόλιαριτς), Λοΐζου (64' Τζιωνής), Σωτηρίου (46' Χριστοφή).

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Η 4η αγωνιστική - 12 Ιουνίου

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ NATIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ