ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Πώς εξασφαλίζει την πρώτη θέση απέναντι στο Κόσοβο

Ο Λημνιός πανηγυρίζει γκολ του στο Ελλάδα - Κύπρος
Ο Λημνιός πανηγυρίζει γκολ του στο Ελλάδα - Κύπρος INTIME SPORTS

Η Ελλάδα πήρε τη νίκη απέναντι στην Κύπρο και με τρίποντο απέναντι στο Κόσοβο την επόμενη αγωνιστική τσεκάρει την πρώτη θέση στο Nations League.

H Eθνική επικράτησε 3-0 της Κύπρου και παρέμεινε στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου της League C του Nations League φτάνοντας τους εννέα βαθμούς. Την ίδια ώρα, το Κόσοβο επικράτησε 3-2 της Βορείας Ιρλανδίας και ανέβηκε στους έξι πόντους.

Η Ελλάδα την Κυριακή (12/6, 21:45) υποδέχεται το Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό, σε ένα κομβικό παιχνίδι για τον όμιλο. Η Ελλάδα με νίκη φτάνει στο +6 από τους Κοσοβάρους και δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε "κλειδώνει" την πρώτη θέση.

Αυτό σημαίνει πως ανεβαίνει στο League B, αλλά και έχει εξασφαλισμένη θέση στα μπαράζ του Euro 2024 της Γερμανίας, σε περίπτωση που δεν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις του προκριματικού ομίλου.

Σε περίπτωση ισοπαλίας με το Κόσοβο, η Ελλάδα διατηρεί το +3 και μπορεί να κλειδώσει την πρώτη θέση στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, ανάλογα και τα αποτελέσματα. Εάν η Εθνική ηττηθεί, τότε το Κόσοβο θα την φτάσει στους εννέα πόντους και όλα θα κριθούν στα τελευταία ματς.

Τα κριτήρια της ισοβαθμίας

  1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
  2. Διαφορά των γκολ στα μεταξύ τους παιχνίδια
  3. Γκολ υπέρ στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Διαφορά των γκολ σε όλο τον όμιλο
  5. Αριθμός των γκολ υπέρ σε όλο τον όμιλο
  6. Αριθμός των εκτός έδρας γκολ σε όλο τον όμιλο
  7. Αριθμός νικών στον όμιλο
  8. Αριθμός εκτός έδρας νικών στον όμιλο
  9. Λιγότεροι βαθμοί ποινής (1 για κίτρινη κάρτα, 3 για κόκκινη από δύο κίτρινες, 3 για απευθείας κόκκινη, 4 για κίτρινη και κατόπιν απευθείας κόκκινη)
  10. Θέση στο αρχικό ranking του Nations League

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής

Η 4η αγωνιστική - 12 Ιουνίου

Η 5η αγωνιστική - 24 Σεπτεμβρίου

  • Βόρεια Ιρλανδία - Κόσοβο (19:00, NOVA, LIVE SPORT24)
  • Κύπρος - Ελλάδα (21:45, ALPHA, NOVA, LIVE SPORT24)

Η 6η αγωνιστική - 27 Σεπτεμβρίου

  • Ελλάδα - Βόρεια Ιρλανδία (21:45, ALPHA, NOVA, LIVE SPORT24)
  • Κόσοβο - Κύπρος (21:45, NOVA, LIVE SPORT24)

Τι σημαίνει για την Εθνική το Nations League

Τα παιχνίδια έχουν σημασία για την Εθνική για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι το FIFA Ranking ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro 2024 της Γερμανίας. Από την άλλη, η Ελλάδα θέλει να πετύχει τον πρώτο στόχο που έχει θέσει να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της και να πάρει την άνοδο στο League B.

Μετά το τέλος του Nations League, η Ελλάδα θα ρίξει το βάρος στα προκριματικά για το ευρωπαϊκό της Γερμανίας. Εάν δεν πάρει την απευθείας πρόκριση, τότε την απασχολεί η διαδικασία των μπαράζ του Nations League. Προκύπτουν δύο σενάρια. Στο πρώτο, εφόσον είναι η νικήτρια του ομίλου της στο Nations League, τότε αυτόματα προκρίνεται στο τρίτο μονοπάτι των μπαράζ και περιμένει άλλες τρεις χώρες, είτε νικήτριες ομίλων είτε όχι.

Σε περίπτωση που δεν είναι νικήτρια του ομίλου της, τότε θα ελπίζει ο νικητής να έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή του στη Γερμανία μέσω των προκριματικών, όπως επίσης και οποιαδήποτε χώρα της 3ης κατηγορίας (και όχι του ομίλου της πλέον) που θα βρίσκεται πιο ψηλά στο Nations League ranking, το οποίο θα προκύψει έπειτα από την ολοκλήρωση των αγώνων, ώστε τελικά να πάει εκείνη στο μπαράζ.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ