EURO 2016

Εθνική Ελλάδας: Έτσι βαθμολόγησε η "Gazzetta dello sport" Αναστασιάδη και διεθνείς

Εθνική Ελλάδας: Έτσι βαθμολόγησε η "Gazzetta dello sport" Αναστασιάδη και διεθνείς

Η ιταλική εφημερίδα, Gazzetta dello Sport, έδωσε το χαμηλότερο βαθμό (4) για την Εθνική Ελλάδας στον Άγγελο Αναστασιάδη και τον υψηλότερο (7) στον Βασίλη Μπάρκα. Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία των διεθνών.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Άγγελος Αναστασιάδης, ευθύνεται σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport για την εντός έδρας ήττα (0-3) από την αντίστοιχη της Ιταλίας στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2020.

H ιταλική εφημερίδα έδωσε το χαμηλότερο βαθμό (4) στον προπονητή, ενώ σε παρόμοια (4,5) χαμηλά επίπεδα κυμάνθηκαν και οι Σάμαρης (αξιολογήθηκε ως ο χειρότερος παίκτης), Ζέκα, Σταφυλίδης, Μασούρας, Κολοβός. Τον υψηλότερο βαθμό (7) πήρε ο τερματοφύλακας, Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος ήταν από τους κύριους λόγους που το σκορ στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν είχε μεγαλύτερο εύρος.

Υψηλή βαθμολογία δόθηκε και στον Κώστα Φορτούνη, το εγκώμιο του οποίου έπλεξε μέσα από συνέντευξη στο Sport24.gr ο μέσος της σκουάντρα ατζούρα, Ζορζίνιο, αλλά και τον Μανώλη Σιώπη.

"Ο Μπάρκας απέτρεψε τη συντριβή. Ο Φορτούνης προσπάθησε", αναφέρεται στη γενική αξιολόγηση και στη συνέχεια ακολουθεί η βαθμολογία.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: 7 Λανθασμένο σύστημα, παίκτες σε λάθος θέσεις (Ζέκα), φοβική αντιμετώπιση. Άλλαξε κάτι στο 45', αλλά...

ΜΠΑΡΚΑΣ (Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ): 7 Έβλεπε συνέχεια άσπρες φανέλες παντού. Δεν φέρει ευθύνη στα τρία γκολ, αντίθετα είχε θεαματικές επεμβάσεις πάνω στον Ινσίνιε δύο φορές. Απέτρεψε τη συντριβή.

ΣΑΜΑΡΗΣ (Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ): 4,5 Κακός, πολύ κακός. Κίτρινη για φάουλ στον Μπαρέλα, έχασε τη μονομαχία με τον Ινσίνιε στο 2-0. Θα μπορούσε να είχε βγει νωρίτερα εκτός αγωνιστικού χώρου.

ZEKA: 4,5 Στα δεξιά γεννήθηκαν όλοι οι κίνδυνοι για την Ελλάδα. Κακός αμυντικά, εκτός της θέσης του. Στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε στη μεσαία γραμμή, ήταν όμως πολύ αργά.

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: 5 Δέθηκε λιγότερη πίεση από τον Μανωλά, αλλά το ίδιο δεν έπεισε. Ο Μπονούτσι του πήρε τη μονομαχία για το 3-0. Το είδαμε και κόντρα στην Τσέλσι: δεν ήταν καλά.

ΣΙΟΒΑΣ: 5 Θα έπαιρνε μεγαλύτερο βαθμό εάν έπαιζε μπροστά από την άμυνα, αλλά δεν έγινε. Ή μπορεί να μην το επέτρεψε η Ιταλία.

ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: 5 Ήταν εκτός παιχνιδιού, αλλά όχι ο χειρότερος. Ίσως γιατί ο Βεράτι δεν έχει το ρυθμό του Μπαρέλα. Κι αυτός υπέφερε.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: 6 Λυπηρό να είναι μόνος ως εννιάρι, έπαιξε καλύτερα με την αλλαγή συστήματος. Το σουτ που επιχείρησε ήταν άξιο χειροκροτημάτων, αλλά ο Σίριγκου ήταν απροσπέλαστος.

ΜΑΥΡΙΑΣ: 5,5 Αντικατέστησε τον Κολοβό και πήγε δεξιά στη θέση του Ζέκα. Η κατάσταση της Ελλάδας βελτιώθηκε, αλλά όχι πάλι τόσο θεαματικά.

ΜΑΝΩΛΑΣ: 5 Ο "λάθος" αδερφός που είδαμε πρόσφατα στη Ρώμα. Έχασε τον Μπελότι στο 1-0, αλλά δεν ήταν ο μόνος.

ΣΤΑΦΥΛΙΔΗΣ: 4,5 Κι όμως κινείται. Μπορεί ο Κιέζα να μην ήταν στα καλύτερά του, αλλά δεν έδειξε προσωπικότητα. Θα μπορούσε να προσπαθήσει κάπως.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ: 4,5 Ήταν περισσότερα τα λάθη από τα καλά πράγματα που έκανε. Δεν κάλυψε τον Ζέκα, φέρει ευθύνη έμμεσα στο 3-1.

ΚΟΛΟΒΟΣ: 4,5 Θα έπρεπε να κρατήσει την μπάλα στην αριστερή πλευρά. Στην πραγματικότητα δεν ανησύχησε τον Φλορέντσι. Βγήκε εκτός στο ημίχρονο.

ΣΙΩΠΗΣ: 6 Μπήκε στη θέση του Κουρμπέλη για ν' αλλάξει το σύστημα από 4-1-4-1 σε 4-3-1-2. Κινήθηκε, προσπάθησε να φτιάξει παιχνίδι.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ