ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Αυτές είναι οι υποψήφιες έδρες για να φιλοξενήσουν τον τελικό των playoffs του Euro 2024

Εθνική Ελλάδας: Αυτές είναι οι υποψήφιες έδρες για να φιλοξενήσουν τον τελικό των playoffs του Euro 2024

Η Εθνική, αν περάσει το εμπόδιο του Καζακστάν, θα παίξει τον τελικό πρόκρισης στην έδρα μίας εκ των Γεωργία ή Λουξεμβούργο. Ποια είναι τα υποψήφια γήπεδα και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτά.

Μπορεί η Εθνική Ελλάδας να μην κατάφερε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκριση στα γήπεδα της Γερμανίας το καλοκαίρι του 2024, ωστόσο, η πρώτη θέση σε έναν από τους ομίλους του League C του Nations League της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει ένα από τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια για την τελική φάση του Euro.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό του Μαρτίου το Καζακστάν στην "OPAP Arena", ενώ στον άλλο ημιτελικό η Γεωργία θα υποδεχθεί το Λουξεμβούργου. Αυτό, όμως, που δεν γνωρίζαμε ήταν ποια θα είναι η έδρα του τελικού.

Η Εθνική στάθηκε άτυχη στην κλήρωση των playoffs για το Euro 2024, αφού ο τελικός του Path C όπου συμμετέχει θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του ζευγαριού Γεωργία - Λουξεμβούργο.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι έδρες που ενδέχεται να φιλοξενήσουν τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο της "γαλανόλευκης" σε περίπτωση που η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ προκριθεί επί του Καζακστάν;

Boris Paichadze Dinamo Arena

Η κύρια έδρα της Γεωργίας, καθώς όπως θα δούμε και παρακάτω χρησιμοποιεί ακόμα δύο κατά καιρούς. Το εθνικό στάδιο της χώρας και το γήπεδο που έχει φιλοξενήσει τις περισσότερες αναμετρήσεις της παρέας του Χβίτσα Κβαρατσκέλια.

Εδρεύει στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, Τιφλίδα, είναι το μεγαλύτερο σε χωρητικότητα γήπεδο της χώρας με 54.202 θέσεις, χτίστηκε το 1976 και ανακαινίστηκε για τελευταία φορά το 2006.

Mikheil Meskhi Stadium

Το στάδιο Mikheil Meskhi αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο γήπεδο στη Γεωργία και έχει χωρητικότητα 27.223 θεατών. Περατώθηκε το 1952 και ανακαινίστηκε το 2001, με το όνομά του να είναι αφιερωμένο στον θρύλο του ποδοσφαίρου της χώρας, Mikheil Meskhi.

Για την ώρα, το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί εκεί το ματς δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, ενώ το τελευταίο ματς που έδωσε η Γεωργία στο εν λόγω γήπεδο ήταν στις 15 Οκτωβρίου του 2023 στο νικηφόρο 4-0 εναντίον της Κύπρου.

Adjarabet Arena

Το Adjarabet Arena, ευρύτερα γνωστό ως Batumi Arena, είναι το γήπεδο στο οποίο η Εθνική μας έδωσε το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της με τη Γεωργία τον Οκτώβριο του 2021, στο οποίο η Ελλάδα με σκόρερ τους Μπακασέτα και Πέλκα στις καθυστερήσεις επικράτησε με 2-0 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Το Batumi Arena είναι το πιο σύγχρονο γήπεδο στη Γεωργία, καθώς δόθηκε προς λειτουργία τον Ιούλιο του 2020, έχει χωρητικότητα 20.383 θεατών και φιλοξενεί τα ματς της τοπικής Ντιναμό.

Stade de Luxembourg

Το Λουξεμβούργο αποτελεί το εμπόδιο της Γεωργίας για την πρόκριση στον τελικό των playoffs του Euro 2024, με το αουτσάιντερ του ζευγαριού να δίνει τα εντός έδρας ματς του στο Stade de Luxembourg.

Στο γήπεδο αυτό λαμβάνουν χώρα όλα τα διεθνή παιχνίδια του Λουξεμβούργου σε ποδόσφαιρο και ράγκμπι, έχει χωρητικότητα 9.386 θέσεων και εγκαινιάστηκε στη 1 Σεπτεμβρίου του 2021, στην αναμέτρηση του Λουξεμβούργου κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Το Stade de Luxembourg είναι στην κατηγορία 4 των σταδίων της UEFA, όπως και η έδρα της Εθνικής Ελλάδας, "OPAP Arena".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ NATIONS LEAGUE EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ