ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Οριστικά με Καζακστάν στα ημιτελικά των playoffs, όλα τα δεδομένα για την πρόκριση στο Euro 2024

Ο Ντίνος Μαυροπάνος πανηγυρίζει το γκολ με τη φανέλα της Εθνικής
Ο Ντίνος Μαυροπάνος πανηγυρίζει το γκολ με τη φανέλα της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας έμαθε τον αντίπαλό της στα ημιτελικά των playoffs για την πρόκριση στο Euro 2024. Το πρόγραμμα, οι ημερομηνίες, οι έδρες και οι κληρώσεις που θα κρίνουν το μέλλον της.

Το Καζακστάν θα είναι ο αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στα ημιτελικά των playoffs του Euro 2024, ύστερα από την ήττα του από τη Σλοβενία στη 10η αγωνιστική του 8ου προκριματικού ομίλου.

Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες τον προσεχή Μάρτιο στην "OPAP Arena" και πέντε ημέρες αργότερα ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει τον νικητή του έτερου ημιτελικού μεταξύ Γεωργίας και Λουξεμβούργου για μια θέση στα γήπεδα της Γερμανίας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρόγραμμα και οι έδρες των playoffs του Euro 2024

Η δεύτερη ευκαιρία αρχίζει ουσιαστικά από την προσεχή Πέμπτη στις 13:00 ώρα Ελλάδας, όταν θα διεξαχθεί η κλήρωση για την έδρα του τελικού.

Οι έδρες των δύο ημιτελικών είναι γνωστές, αφού η "γαλανόλευκη" και οι Γεωργιανοί θεωρούνται οι ισχυροί ως οι δύο καλύτερες ομάδες του ranking της League C του Nations League και απέκτησαν το δικαίωμα να φιλοξενήσουν τον αντίπαλό τους.

Ωστόσο, για την έδρα του τελικού θα χρειαστεί να γίνει κλήρωση, μέσω της οποίας θα αναδειχθεί ο ημιτελικός που οι ομάδες του θα κερδίσουν το δικαίωμα φιλοξενίας του σπουδαίου παιχνιδιού.

Κατόπιν, θα διεξαχθούν οι δύο μονοί ημιτελικοί την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ο τελικός πέντε ημέρες αργότερα, την Τρίτη 26 του μήνα. Οι τρεις αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν στις 21:45 ώρα Ελλάδας, εκτός αν προκύψει κάποια διαφορετική ανάγκη.

Σημειώνεται ότι στις 2 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί ακόμα μία κλήρωση, η πιο σημαντική απ' όλες. Στη Φιλαρμονική του Έλβα στο Αμβούργο θα προκύψουν οι έξι όμιλοι της τελικής φάσης, παρότι θα υπάρχουν οι τρεις εκκρεμότητες των playoffs.

Το Euro 2024 θα διεξαχθεί στη Γερμανία και η σέντρα θα γίνει στις 14 Ιουνίου στην "Άλιαντς Αρένα" του Μονάχου.

Το γκρουπ δυναμικότητας της Ελλάδας αν προκριθεί στο Euro 2024

Οι συμμετέχουσες εθνικές ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου στο Αμβούργο και συγκεκριμένα στη Φιλαρμονική του Έλβα. Οι έξι όμιλοι της τελικής φάσης θα εμπεριέχουν μία ομάδα από κάθε γκρουπ δυναμικότητας.

Το 1ο γκρουπ δυναμικότητας θα απαρτίζεται από τη διοργανώτρια Γερμανία και από τις πέντε καλύτερες νικήτριες των προκριματικών ομίλων, με βάση τα αποτελέσματά τους. Σε περίπτωση που βρίσκονται σε προκριματικό όμιλο με έξι ομάδες, εξαιρούνται τα αποτελέσματα με τη χειρότερη ομάδα του ομίλου, ώστε να καταστεί δυνατή η σύγκριση.

Οι υπόλοιποι πέντε νικητές ομίλων θα τοποθετηθούν στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο των ομίλων. Οι επόμενοι έξι δεύτεροι θα σχηματίσουν το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και οι τρεις χειρότεροι δεύτεροι μαζί με τους τρεις νικητές των playoffs θα τοποθετηθούν στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Με αυτά τα δεδομένα, η οικοδέσποινα και οι Πορτογαλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο και Αγγλία σχημάτισαν το γκρουπ των ισχυρών.

Δανία, Ουγγαρία, Αυστρία και Αλβανία θα βρίσκονται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, όπου μπορεί να βρεθεί κι η Τουρκία. Αν δεν τα καταφέρει, τότε θα βρεθεί στο 3ο μαζί με Σκωτία, Σλοβακία, Τσεχία, Σλοβενία και Ολλανδία. Ρουμανία και Ελβετία μπορούν να τοποθετηθούν στο 2ο ή στο 4ο, ενώ η Ιταλία στο 3ο ή στο 4ο.

Η Σερβία θα είναι σίγουρα στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, όπως και οι τρεις νικητές των playoffs, οπότε ίσως κι η Εθνική Ελλάδας, θα τοποθετηθούν ex officio στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, ανεξαρτήτως θέσης στους προκριματικούς ομίλους.

Τα γκρουπ δυναμικότητας του Euro 2024

ΠΡΩΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

 1. Γερμανία
 2. Πορτογαλία
 3. Γαλλία
 4. Ισπανία
 5. Βέλγιο
 6. Αγγλία

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

 1. Δανία
 2. Ουγγαρία
 3. Αυστρία
 4. Αλβανία

ΔΕΥΤΕΡΟ Ή ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

 • Τουρκία

ΔΕΥΤΕΡΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

 • Ρουμανία
 • Ελβετία

ΤΡΙΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

 1. Σκωτία
 2. Σλοβακία
 3. Τσεχία
 4. Σλοβενία
 5. Ολλανδία

ΤΡΙΤΟ Ή ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

 • Ιταλία

ΤΕΤΑΡΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ

 1. Σερβία
 2. Νικητής playoffs Α
 3. Νικητής playoffs Β
 4. Νικητής playoffs Γ (όπου θα συμμετάσχει η Εθνική Ελλάδας)

Το κανάλι που θα μεταδώσει τα playoffs του Euro 2024

Ο ημιτελικός αλλά και ο τελικός σε περίπτωση πρόκρισης έχουν βρει τηλεοπτική στέγη από πέρυσι, αφού ο ALPHA έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα των αγώνων της "γαλανόλευκης" είτε σε επίπεδο κάποιας διοργάνωσης είτε σε φιλικό επίπεδο.

Το κανάλι μετέδωσε τους αγώνες της Εθνικής ομάδας στο περσινό Nations League και στα φετινά προκριματικά και θα συνεχίσει τις μεταδόσεις και στα playoffs.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ EURO 2024 EURO ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ