ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ελλάδας: Άνοδος τεσσάρων θέσεων στο FIFA ranking

Εθνική Ελλάδας: Άνοδος τεσσάρων θέσεων στο FIFA ranking
Οι Τάσος Μπακασέτας και Φώτης Ιωαννίδης πανηγυρίζουν το πρώτο γκολ εναντίον της Γαλλίας στην "OPAP Arena" INTIME SPORTS

Τέσσερις θέσεις στο σύστημα αξιολόγησης των εθνικών της FIFA ανέβηκε η Εθνική Ελλάδας, με το σύνολο του Γκουστάβο Πογέτ να επιστρέφει στις 50 καλύτερες ομάδες παγκοσμίως.

Η Εθνική Ελλάδας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απευθείας πρόκρισή της στο Euro 2024, ωστόσο έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs του Nations League τον Μάρτιο.

Αρχικά θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Καζακστάν στην "OPAP Arena" και εφόσον προκριθεί θα ταξιδέψει είτε στη Γεωργία, είτε στο Λουξεμβούργο για να παίξει τα... ρέστα της με μια εκ των δύο ομάδων.

Ο Γκουστάβο Πογέτ είδε τα δύο ματς που έδωσε η "γαλανόλευκη" τον Νοέμβριο ως ματς προετοιμασίας εν όψει των κρίσιμων αγώνων που θα κρίνουν την παρουσία της Εθνικής στα γήπεδα της Γερμανίας. Παρόλα αυτά, τα οφέλη που καρπώθηκε από τη νίκη με 2-0 κόντρα στη Νέα Ζηλανδία και την ισοπαλία (2-2) εναντίον της δευτεραθλήτριας κόσμου Γαλλίας ήταν μεγάλα.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα επέστρεψε στη λίστα με τις 50 καλύτερες εθνικές παγκοσμίως, καθώς από την 51η θέση του Οκτωβρίου ανέβηκε στην 47η, αποδεικνύοντας ότι βαδίζει σε σωστό δρόμο.

Εθνική Ελλάδας: Άνοδος τεσσάρων θέσεων στο FIFA ranking
Η επίσημη βαθμολογία της FIFA για τις εθνικές ομάδες τον Νοέμβριο του 2023 FIFA.COM
TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ FIFA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ